24 Απριλίου, 2024

Ρέντη: Νέα τροπή από τα ευρήματα DNA – Η αλλαγή τακτικής του 18χρονου

Ανοίγει η «βεντάλια» των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στου Ρέντη και την οπαδική βία, καθώς τα νέα στοιχεία που προέκυψαν αξιοποιήθηκαν καταλλήλως από τους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας, μετά και την ταυτοποίηση του DNA του 16χρονου αδερφού του 18χρονου καθ΄ομολογίαν δράστη, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ειδικότερα, οι Αρχές αναζητούν συνεχώς νέα στοιχεία για την έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να προχωρήσουν αναλόγως στη συνέχεια, την ώρα που στο «μικροσκόπιο» μπαίνει και ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου κατηγορούμενου, μετά την αιματηρή επίθεση κατά του 31χρονου αστυνομικού.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το DNA που ταυτοποιήθηκε φαίνεται να ανήκει στον 16χρονο αδερφό του κατηγορούμενου, ο οποίος είχε δώσει χθες γενετικό υλικό μετά από διάταξη του Εισαγγελέα, γιατί ήταν ανήλικος.

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλα γενετικά υλικά και αποτυπώματα από τους 424 προσαχθέντες που ταυτοποιούνται πάνω σε πειστήρια.

Παράλληλα, προέκυψε και πυρίτιδα, κάτι που αυτόματα καθιστά τον 16χρονο άμεσα εμπλεκόμενο στην αιματηρή επίθεση κατά του 31χρονου αστυνομικού. Πυρίτιδα βρέθηκε επίσης και στο άτομο που θεωρούνταν ύποπτο ως ο καθοδηγητής του 18χρονου.

Έτοιμος να «δώσει» ονόματα ο 18χρονος

Στο μεταξύ, έτοιμος να «δώσει» ονόματα φαίνεται πως είναι ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης, αλλάζοντας εντελώς τακτική, καθώς παρόλο που στην αρχή δεν ήθελε καν να μιλήσει, στην πορεία κατέθεσε αίτημα να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε.

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος υποστήριξε κατά την απολογία του πως δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει τον αστυνομικό και πως ήταν μακριά από το θύμα την ώρα της επίθεσης, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν κατονόμασε τον «καθοδηγητή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 18χρονος δεν θα μπορούσε να υπαχθεί σε πρόγραμμα, καθώς είναι ήδη κατηγορούμενος για την υπόθεση και όχι μάρτυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός δράστης φοβάται να μιλήσει, την ώρα που οι γονείς του καταγγέλλουν πως δέχονται απειλές για τη ζωή του παιδιού τους, μετά τα όσα συνέβησαν.