20 Μαΐου, 2024

Συναγερμός στη Βοιωτία: Νεαρός σκοτώθηκε σε καταδίωξη – Αναφορές για εκπυρσοκρότηση όπλου αστυνομικού

Όχημα ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο στην Αλίαρτο

Συναγερμός σήμανε στη Βοιωτία τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (11/11), καθώς νεαρός σκοτώθηκε σε καταδίωξη. Υπάρχουν αναφορές για εκπυρσοκρότηση όπλου αστυνομικού.

Το όχημα κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην Αλίαρτο θέλοντας να αποφύγει τον έλεγχο των αστυνομικών που του είχαν κάνει σχετικό σήμα. Την ίδια στιγμή, μπράβος εμβόλισε μηχανή της Αστυνομίας σε καταδίωξη.

Σύμφωνα με το lamiareport, ακολούθησε άγρια καταδίωξη, καθώς το όχημα κινούνταν επικίνδυνα σε κατοικημένες και μη περιοχές, στην οποία ενεπλάκησαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Το ύποπτο όχημα τελικά εγκλωβίστηκε σε αδιέξοδο στο Λεοντάρι, από πλήρωμα της ΟΠΚΕ.

Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν τους επιβάτες, φέρεται να δέχτηκαν επίθεση από τους επιβαίνοντες, μ’ έναν εξ αυτών να προσπαθεί να αποσπάσει όπλο από τους αστυνομικούς το οποίο και εκπυρσοκρότησε. Η σφαίρα βρήκε τον ύποπτο που δυστυχώς έπεσε νεκρός.

Στο σημείο έφτασαν γρήγορα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν ήδη αργά για τον νεαρό άνδρα.

Ενημερώθηκε άμεσα η ηγεσία της ΕΛΑΣ κι αναμένεται περαιτέρω έρευνα για την εξακρίβωση όλων των στοιχείων που συνέθεσαν το αιματηρό αυτό συμβάν.

Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας – Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί

Επεισοδιακή καταδίωξη πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα (27/7) στο κέντρο της Αθήνας, με τραυματίες δύο αστυνομικούς και μία σύλληψη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου στις 2:15, περιπολικό εντόπισε όχημα να κινείται ανάποδα στην οδό Πιπίνου. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό του οχήματος να σταματήσει για έλεγχο, αλλά αυτός δεν υπάκουσε και ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη, στην οποία συμμετείχαν και άλλες δυνάμεις της αστυνομίας που ήρθαν για ενίσχυση.

Στη συνέχεια, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, στη συμβολή των οδών Λέσβου και Πόρου στην Κυψέλη, ο οδηγός του οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει μια μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ, που συμμετείχε στην καταδίωξη.

νή της ομάδας ΔΙΑΣ, που συμμετείχε στην καταδίωξη.

Επεισοδιακή καταδίωξη

Αν και ο αστυνομικός που οδηγούσε τη μηχανή κατάφερε με ελιγμό να αποφύγει το όχημα, ανετράπη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο ίδιος και ο συνάδελφός του που ήταν μαζί του. Οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Έπειτα, το ύποπτο όχημα εντοπίστηκε παρκαρισμένο στη συμβολή των οδών Σικύνου και Ορίωνος, όπου μετά από αναζητήσεις αστυνομικοί εντόπισαν τον οδηγό του και τον συνέλαβαν ύστερα από πεζή καταδίωξη. Με βάση την αστυνομία, πρόκειται για ένα 45χρονο αλλοδαπό με καταγωγή από τη Γεωργία.

Reduce bounce rates