4 Μαΐου, 2024

Σάκης Αρναούτογλου: Ο… M@lak@s «χτυπάει» την Ασία – Η προέλευση της ονομασίας

Σάκης Αρναούτογλου: Ο… M@lak@s «χτυπάει» την Ασία – Η προέλευση της ονομασίας

Η πρώτη τροπική καταιγίδα του 2022 είναι γεγονός

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε μια νέα τροπική καταιγίδα με το όνομα… «Malakas» ( λέξη η οποία στα φιλιππινέζικα σημαίνει «δυνατός»), η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ανατολικά των Φιλιππίνων και κινείται βορειότερα.

Σύμφωνα με την πορεία του φαινομένου, ενδέχεται να επηρεάσει την Ταϊβάν, την Κορεατική Χερσόνησο και την Ιαπωνία.

Στην τροπική καταιγίδα αναφέρθηκε και μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου:

«Η 1η τροπική καταιγίδα του 2022 στην Ασία με την ονομασία… MALAKAS, (δεν είναι πλάκα) ξεκίνησε να σχηματίζεται στα νοτιοανατολικά της Ταϊβάν», έγραψε χαρακτηριστικά!

Η είδηση της κακοκαιρίας δεν άργησε να φτάσει στην Ελλάδα, προκαλώντας πληθώρα αντιδράσεων, με τους χρήστες του Twitter να δράττονται της ευκαιρίας για να σχολιάσουν.

https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/530681795088186

 

Μερομήνια 2022: Έρχεται κάτι «περίεργο» – Ανατροπή με τον καιρό του Πάσχα

Πριν απ’ όλα, να πούμε ότι τα Μερομήνια έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού! Είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο.

Σχετικά με τις ημέρες του Πάσχα, όλα δείχνουν ότι πάμε για γιορτές με όχι τόσο καλές συνθήκες!

Ανατροπή με τον καιρό του Πάσχα

Τα φαινόμενα γίνονται πιο ήπια από 6 έως 13 Απριλίου που ο καιρός θα είναι βροχερός, όπως επίσης και για το διάστημα από 14 έως 20 του μήνα.

Εάν επαληθευτούν τα Μερομήνια μάλλον Πάσχα θα κάνουμε με άσχημο καιρό, καθώς από 21 έως 30 Απριλίου, μέσα στο Πάσχα δηλαδή, όλα δείχνουν κακοκαιρία (γκρίζα σύννεφα από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά και δυτικά προς νότο και ανατολικά προς δυτικά).

Ο Μάιος μπαίνει με κακοκαιρία, μπουρίνια και καταιγίδες το διάστημα από 1 έως 5 του μήνα. Ο καιρός καλυτερεύει από 6 έως 20, αλλά ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου, δηλαδή από 21 Μαΐου έως 31 του μήνα, προβλέπονται βροχές και ισχυροί άνεμοι.