2 Μαΐου, 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου: To κόλπο με τον Chrome για να κρύψει τα ίχνη και οι 8 «ένοχες» αναζητήσεις

Ρούλα Πισπιρίγκου: To κόλπο με τον Chrome για να κρύψει τα ίχνη και οι 8 «ένοχες» αναζητήσεις

Πώς προσπάθησε να κρύψει τις ύποπτες αναζητήσεις η Ρούλα Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο;

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της Πάτρας με τα τρία νεκρά παιδιά που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Το Star έκανε γνωστό το πώς η Ρούλα Πισπιρίγκου “έκρυψε” τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο για την κεταμίνη.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως προκύπτει από την έρευνα, είχε κλειδώσει με δεύτερο μέιλ την εφαρμογή chrome στη google. Οι αρχές μέσω του mail με το ψευδώνυμο “tanalias219″είδαν και κατέγραψαν τις αναζητήσεις της Ρούλας στο διαδίκτυο μέσω του Cloud. Όταν πάτησαν, όμως, πάνω στο chrome διαπίστωσαν ότι ήταν κλειδωμένο. Από ένα δεύτερο mail και άλλο κωδικό.

Οι αξιωματικοί αναφέρουν ότι δεν έχουν αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα περιήγησης (ιστορικό περιήγησης, αγαπημένες ιστοσελίδες κλπ. ) από τον φυλλομετρητή Chrome της εταιρίας Google, καθώς η πρόσβασή τους είναι κλειδωμένη από τον χρήστη του λογαριασμού με κωδικό πρόσβασης (passphrase) και μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί ο κωδικός πρόσβασης.

Γιατί, όμως, η Ρούλα Πισπιρίγκου κλείδωσε το chrome; Είναι μία κίνηση ασυνήθιστη για κάποιον που δεν έχει κάτι να κρύψει και ελάχιστοι γνωρίζουν ότι μπορεί να κλειδωθεί. Δεδομένου ότι το πρώτο mail είναι κοινό με τον Μάνο Δασκαλάκη, υπάρχει άλλο mail;

“Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που ήταν συνδεδεμένο με τη συσκευή smartphone της κατηγορούμενης είναι η ιδιωτική της διεύθυνση. Από εκεί και πέρα, ο καθένας στο τηλέφωνό του έχει τον λογαριασμό από τον οποίο επικοινωνεί με αυτόν τον τρόπο”, ανέφερε ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει παραδώσει τον πενταψήφιο κωδικό της για το mail “tanalias219”. Δεν έχει δώσει, όμως, τον κωδικό για το mail που έχει κλειδώσει το chrome.

Οι αναζητήσεις που έχουν κρατηθεί στο cloud είναι για αναισθητικά φάρμακα, επιληψία, έλλειψη οξυγόνου στα παιδιά και παρεμφερείς φράσεις, σαν να θέλει να ρίξει “στάχτη” στα μάτια σε όποιον ακολουθεί τα ίχνη της.

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της έρευνας στα ηλεκτρονικά αρχεία της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι ότι μετά από κάθε συνομιλία με τον διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πάτρας, Ανδρέα Ηλιάδη, πληκτρολογούσε χωρίς να βάζει κωδικό πρόσβασης “φαρμακευτικές δραστικές ουσίες”, ακόμα και όταν εκείνος δεν της έλεγε.

Στο κάδρο πλέον έχουν μπει οι ηλεκτρονικές αναζητήσεις που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου καθώς όπως προκύπτει αναζητούσε στην Google λέξεις – κλειδιά που προκαλούν ερωτηματικά, ειδικά αν συνυπολογιστεί πως αυτές οι αναζητήσεις γίνονταν πριν από τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας.

Συγκεκριμένα, η μητέρα των τριών παιδιών είχε προχωρήσει σε αναζητήσεις μεταξύ άλλων για αναισθητικά φάρμακα, έλλειψη οξυγόνου στον ανθρώπινο οργανισμό, αναισθησία στα παιδιά, εγκεφαλική ατροφία και φαινοβαρβιτάλη.

Όπως αποκάλυψε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος η πρώτη αναζήτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το θάνατο της μικρής κόρης της, είναι ανατριχιαστική.

Η πρώτη αναζήτηση ήταν η έλλειψη οξυγόνου. Αυτό το στοιχείο έχει μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί πράγματι από έλλειψη οξυγόνου που προκάλεσε η κεταμίνη πέθανε η Τζωρτζίνα.

Υπενθυμίζεται πως η 9χρονη Τζωρτζίνα εξέπνευσε στις 29 Ιανουαρίου 2022 κατά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο Παίδων.

Η 33χρονη μητέρα αναζήτησε πληροφορίες και για αναισθησία στα παιδιά. Όμως δεν κάνει αναζήτηση για χλωράλη, την ουσία που χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα στις 17 Ιανουαρίου προκειμένου να υποβληθεί σε μαγνητική εξέταση.

Η αναζήτηση «ανασθητικά φάρμακα» παρουσιάζει τα βιβλία του συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου που έχει αναφερθεί. Έχει προχωρήσει στους όρους νυχτερινή επιληψία, εγκεφαλική ατροφία, φαινοβαρβιτάλη. Η πλευρά της οικογένειας είχε μάλιστα πει ότι αυτή η ουσία προκάλεσε τον θάνατο.

Ενδιαφέρον είναι ότι η 33χρονη έψαχνε το φάρμακο Epanutin, το οποίο είναι αντιεπιληπτικό, όμως δεν είχε δοθεί στην Τζωρτζίνα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, η Ρούλα Πισπιρίγκου, έψαξε στο διαδίκτυο μεταξύ άλλων για:

Ελλειψη οξυγόνου στον ανθρώπινο οργανισμό
Νυχτερινή επιληψία
Εγκεφαλική ατροφία
Δραστική ουσία φαινοβαρβιτάλη
Δραστική ουσία φαινυτοΐνη
Epanutin (σ.σ. αντιεπιληπτικό φάρμακο που δεν έχει δοθεί στην Τζωρτζίνα)
Βαρβιτουρικά φάρμακα
Αναισθητικά φάρμακα

Διέγραψε την κεταμίνη

Οι Αρχές διαπίστωσαν πως στην Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίστηκαν διαφημίσεις για κεταμίνη και γι’ αυτό το λόγο θεωρούν δεδομένο πως στο παρελθόν είχε πληκτρολογήσει στη Google τη συγκεκριμένη ουσία.

Υπενθυμίζεται πως η 9χρονη Τζωρτζίνα εξέπνευσε μετά από χορήγηση μεγάλης ποσότητας κεταμίνης.

Το φάρμακο σύμφωνα με τους ειδικούς είχε δοθεί πριν το παιδί εκπνεύσει το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου, αφού είχε ήδη μεταβολιστεί και ανιχνεύτηκε μετά θάνατον στα ούρα του. Όσο για την ποσότητα, υπολογίζεται πως στο κορμάκι της Τζωρτζίνας ήταν 10 με 15 αμπούλες των 2ml, που μέσα στην κάθε μία υπάρχουν 100 mg κεταμίνης.

Tα μηνύματα που αντάλλαξε με τον κ. Ηλιάδη η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ρούλα: Της έδωσα Καταπρεζάν και Κέπρα τώρα, γιατί ήταν η ώρα να τα πάρει και τα έβγαλε. Είχε και ένα 37.9. Της έδωσα και λίγο Αλγκοφρέν και δεν το κράτησε ούτε αυτό.

Ηλιάδης: Αν έχει πρόβλημα τότε υγρών, μήπως να γίνει εισαγωγή στην παιδιατρική εδώ για ενυδάτωση.

Η συνομιλία έγινε λίγο πριν τις 19 Ιανουαρίου. Επτά ημέρες μετά και ενώ το παιδί έχει μεταφερθεί στο Αγλαΐα Κυριακού, η εφαρμογή discover άρχισε να εμφανίζει διαφημίσεις που περιέχουν τον όρο κεταμίνη.

Η εφαρμογή αυτή ενημερώνει, όμως, χρήστες που ασχολούνται συνεχώς με ένα θέμα. Άρα η Πισπιρίγκου έψαχνε συνεχώς για φαρμακευτικές ουσίες και αναισθητικά φάρμακα.