23 Απριλίου, 2024

Live η πορεία της κακοκαιρίας: Χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο το Σάββατο

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από το πρωί αναμένεται να ενταθεί εντός των επόμενων ωρών. Οι βροχές και οι καταιγίδες πρόκειται να επεκταθούν στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, ενώ αύριο Σάββατο (16/12) θα έχουμε χιονιά ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα στη Βόρεια Ελλάδα.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

 •  Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (16-12-2023) θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων στα δυτικά, αλλά στην ανατολική χώρα (κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη Χαλκιδική) τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έντονα έως και το απόγευμα.
 •  Μετά το απόγευμα του Σαββάτου (16-12-2023) τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Σε αυτές τις περιοχές, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Κυριακή.

Β. Χιονοπτώσεις, που κατά τόπους θα είναι πυκνές, θα σημειωθούν :

 •  Το Σάββατο (16-12-2023) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Κεντρικής και τη Βόρειας Ελλάδος, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (περίπου από 200μ). Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες.
 • Γ. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν:
  •  Tο Σάββατο (16-12-2023) αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο και από μεσημέρι σε όλο το Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
  • Tην Κυριακή (17-12-2023) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο στα 8 μποφόρ μέχρι και το μεσημέρι, ενώ σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα και μετά.
  • Δ. Παγετός θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα που τοπικά την Κυριακή στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

   Μαρουσάκης: Κακοκαιρία εξπρές

  Όπως εξήγησε και ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης πρόκειται για κακοκαιρία εξπρές που θα επηρεάσει μεγάλο τμήμα της ελληνικής επικράτειας.