5 Μαΐου, 2024

Προφυλάκιση Ρούλας Πισπιρίγκου: Τι φώναζε όταν το έμαθε, πώς την περιμένουν στα VIP Κορυδαλλού [video]

Προφυλάκιση Ρούλας Πισπιρίγκου: Τι φώναζε όταν το έμαθε, πώς την περιμένουν στα VIP Κορυδαλλού

Στη φυλακή η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. Ψυχρή και αμετανόητη ενώπιον της ανακρίτριας.

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την σημερινή απολογία της στην 18η τακτική ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για τη δολοφονία με κεταμίνη της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Μετά από μια απολογία τραγωδία, κατά την οποία η ανακρίτρια κρατήθηκε με το ζόρι, η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται ότι δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα, παρά τις “ετοιμόλογες” απαντήσεις της.

Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, με κεταμίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν άντεξε και φώναξε όταν άκουσε την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Μάλιστα, γύρισε στην ανακρίτρια και τη ρώτησε ευθέως: «Γιατί με προφυλακίζετε αφού είμαι αθώα;»

Την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως συνόδευσε ένα «γιατί;» από την πλευρά της ίδιας της κατηγορουμένης. Όπως είπε ο δικηγόρος της, Κωνσταντίνος Ζάρδας, απευθύνθηκε ευθέως στην ανακρίτρια και την ρώτησε: «Γιατί; Αφού είμαι αθώα. Από τα στοιχεία είδατε ότι είμαι αθώα».

Ο έτερος εκ των δικηγόρων της, Όθων Παπαδόπουλος, υποστήριξε ότι η πελάτισσά του ξέσπασε σε κλάματα, ενώ εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις συνθήκες κράτησής της και για την ασφάλειά της.

Όπως είπε, η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε έκπληκτη, καθώς περίμενε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, στη VIP πτέρυγα, για λόγους ασφαλείας.

Εκεί την περιμένουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αλλά και διάσημοι κρατούμενοι που έχουν ήδη μάθει για τις εξελίξεις.

Για την άφιξη της Ρούλας Πισπιρίγκου στα VIP διαμερίσματα του Κορυδαλλού φαίνεται ότι έχουν γίνει ειδικές προετοιμασίες, καθώς θεωρείται πια ο νούμερο 1 στόχος για λιντσάρισμα και αντίποινα από τους συγκρατούμενους της.

Η 18η τακτική ανακρίτρια με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα διέταξε την προσωρινή κράτηση της 33χρονης, η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα, χορηγώντας της την τοξική ουσία κεταμίνη σε μεγάλη ποσότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη επί 4,5 ώρες (όσο περίπου διήρκησε η απολογία της) παρέμενε ψυχρή και συνειδητοποιημένη ενώπιον της ανακρίτριας και έδωσε “μάχη” προκειμένου να πείσει για την αθώοτητά της.

Το βασικό επιχείρημα που προέταξε -“κόντρα” στα στοιχεία της δικογραφίας- ήταν οτι οι γιατροί από αμέλεια ή λάθος χορήγησαν τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην κόρη της.

Υποστήριξε ότι η τοξική ουσία υπάρχει στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου “Αγλαΐα Κυριακού”.

Πλην όμως, οι ισχυρισμοί που προέβαλε δεν έγιναν δεκτοί και με τη σύμφωνη ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακίστηκε.

Με το υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια, η 33χρονη υποστήριξε ότι το θανατηφόρο επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώθηκε στις 14.30 το μεσημέρι της 29ης Ιανουρίου του 2022, αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10.

Ως εκ τούτου, όπως φέρεται να ανέφερε η κατηγορούμενη ενώπιον της ανακρίτριας, εφόσον το παιδί θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί για τη δράση της κεταμίνης σε τέτοια ποσότητα, η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό, αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.

Η προφυλάκιση γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της 18ης ανακρίτριας και του εισαγγελέα Γιώργου Πολυκράτη.

Φεύγοντας από τα δικαστήρια, η 33χρονη δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, αναχώρησε για τη ΓΑΔΑ, προκειμένου από εκεί να μεταφερθεί στις φυλακές.

Η 33χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της, ενώ στη διάρκεια της πολύωρης απολογίας της στην ανακρίτρια η κατηγορούμενη επιχείρησε να μεταθέσει το βάρος των ποινικών ευθυνών στους γιατρούς του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου πολλές φορές είχε συναισθηματική φόρτιση κατά τη διάρκεια της απολογίας της, αναφερόμενη στην κόρη της, Τζωρτζίνα, και την διαδρομή της αρρώστιας της, μέχρι και τη στιγμή που κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022.

«Είμαι μάνα, έχασα τρία παιδιά και βρίσκομαι ένα βήμα πριν την φυλακή» τόνισε μεταξύ άλλων ενώπιον της 18ης ανακρίτριας.

Όσο αφορά στην ψυχραιμία που υπέδειξε κατά τη διαχείριση της αρρώστιας της Τζωρτζίνας και της τραγικής κατάληξης που είχε, φέρεται να υποστηρίζει ότι αυτό συνέβη διότι είχε ήδη χάσει δύο παιδιά.

Η κατηγορούμενη επιχείρησε με την απολογία της να αντικρούσει όσα της καταλογίζουν οι δικαστικές αρχές και απάντησε στα πολλά ερωτήματα που της τέθηκαν από την ανακρίτρια.

Μεταξύ άλλων σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι την προηγούμενη ημέρα αυτό που αυτό που είπε στους γιατρούς πως «ακόμα δεν έχετε δει τίποτα…», ήταν ένα «καμπανάκι» καθώς η Τζωρτζίνα συνήθιζε να παρουσιάζει πρώτα μικρότερα περιστατικά ταχυκαρδίας και στη συνέχεια ένα μεγάλο βραδυκαρδίας.

Σχετικά με τις ερωτήσεις που έκανε για τις κάμερες αυτό, ισχυρίζεται ότι αυτό έγινε, καθώς είχε σημειωθεί ληστεία στο νοσοκομείο και ανησυχούσε.

Για το αίτημα για μονόκλινο δωμάτιο φέρεται να ισχυρίζεται ότι έτσι κι αλλιώς λόγω της κατάστασης της Τζωρτζίνας θα νοσηλευόταν σε μονόκλινο.

Επιπλέον, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να ρωτήθηκε και να απάντησε για όλη τη διαδρομή της σχέσης της με τον Μάνο Δασκαλάκη, χωρίς ωστόσο -κατά πληροφορίες- να αφήσει αιχμές σε βάρος του, για τις υποθέσεις των θανάτων των τριών παιδιών τους.

ποθέσεις των θανάτων των τριών παιδιών τους.