20 Μαΐου, 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Μπαράζ» βομβαρδισμών κάθε 30 δεύτερα σε θέσεις της Χαμάς – «Θα τους σβήσουμε από τον χάρτη» φωνάζουν Ισραηλινοί στρατιώτες (video)

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Μπαράζ» βομβαρδισμών κάθε 30 δεύτερα σε θέσεις της Χαμάς – «Θα τους σβήσουμε από τον χάρτη» φωνάζουν Ισραηλινοί στρατιώτες

«Συνωστισμός» πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στην Αν. Μεσόγειο

Από Ανθή Κουρεντζή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Προ των πυλών βρίσκεται η έναρξη της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ για την εκκαθάριση των κέντρων της Χαμάς στη Γάζα.

Οι δυνάμεις των IDF έχουν παραταχθεί σε πέντε μέτωπα κατά μήκος των συνόρων, με πεζικό, πυροβολικό, άρματα μάχης και κομάντος. Υπενθυμίζεται, ότι σκοτώθηκε σε έκρηξη ο αδερφός του ανώτερου ηγέτη της Χαμάς.

ωρίτερα, ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού παραδέχθηκε λάθη στην επίθεση της Χαμάς που αιφνιδίασε το Ισραήλ, ωστόσο ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας ξεκαθάρισε πως η Χαμάς θα χτυπηθεί με όλη την ισχύ του κράτους.

Σφοδρό σφυροκόπημα κάθε 30 δευτερόλεπτα σε θέσεις της Χαμάς

Μπαράζ βομβαρδισμών εξαπολύει το Ισραήλ εναντίον θέσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης, με τη Χαμάς να δέχεται χτύπημα κάθε 30 δευτερόλεπτα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις χερσαίες επιχειρήσεις.

Εικόνες από τη Γάζα δείχνουν ισοπεδωμένες περιοχές, ενώ ήδη έχει διακοπεί η παροχή σε ρεύμα και νερό.

«Η Χαμάς είναι το Ισλαμικό Κράτος και θα τη συντρίψουμε και θα την καταστρέψουμε όπως ο κόσμος κατέστρεψε το Ισλαμικό Κράτος» διαβεβαίωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, περισσότεροι από 1.400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες έξι ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας από τα ισραηλινά πλήγματα, που έχουν μετατρέψει σε ερείπια ολόκληρες πολυκατοικίες.

Ελικόπτερα Απάτσι της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, εξοπλισμένα με πυραύλους, πετούν σε χαμηλό ύψος και ανά διαστήματα μπαίνουν για λίγο στον θύλακα, μια στενή λωρίδα γης όπου ζουν 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι.

Καταφθάνουν συνεχώς εθελοντές: «Θα τους σβήσουμε από τον χάρτη»

Χιλιάδες έφεδροι κλήθηκαν πίσω στο Ισραήλ, ωστόσο πολλοί ήταν και εκείνοι που έσπευσαν εθελοντικά για να πολεμήσουν για την πατρίδα τους.

Η κινητοποίηση των εφέδρων που είναι σε εξέλιξη στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έχει σημειώσει συμμετοχή που φτάνει στο 180%!

Σε βίντεο που έχει κυκλοφορήσει σε ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, φαίνονται έφεδροι που ταξιδεύουν στο Ισραήλ από διάφορες χώρες, φορώντας τις στρατιωτικές στολές τους, χειροκροτώντας και τραγουδώντας με σημαίες του Ισραήλ στα χέρια τους.

Ο Τομ, ένας 24χρονος έφεδρος, έφτασε από το Τζιόν, κοντά στο Τελ Αβίβ, για να ενταχθεί στη μονάδα του. Ο μικρότερος αδελφός του, ο Άνταμ, υπηρετούσε ήδη.

«Δεν μπορώ να σας πω τι θα κάνω. Μόνο ένα πράγμα (…), θα τους σβήσουμε από τον χάρτη. Κανείς δεν έχει σκοτώσει Εβραίους κατ’ αυτόν τον τρόπο μετά το Ολοκαύτωμα» λέει ο Τομ, που ακόμη φοράει πολιτικά: σορτσάκι, ένα μπλουζάκι και σανδάλια. «Σύντομα, απέναντί μας δεν θα υπάρχει κανένας να μας πολεμήσει, να μας επιτεθεί, να μας χαλάσει τη ζωή» πρόσθεσε, με εμφανή την οργή στη φωνή του.

Εθελοντές που έφτασαν απ’ όλη τη χώρα μοιράζουν τρόφιμα και αναψυκτικά στους στρατιώτες, κάτω από τον καυτό ήλιο. Όλοι τους φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη.

«Θα ξανάρθω αύριο και κάθε μέρα για να τους φέρω ωραία πράγματα» υπόσχεται ο Γιουβάλ, 49 ετών, ο διευθυντής μιας επιχείρησης μεταφορών στη Χέρζλια.

Ο Αβραάμ, ένας 60χρονος πατέρας που έφτασε από τη Νετάνια, στα βόρεια του Τελ Αβίβ, σφίγγει στην αγκαλιά του τους τρεις έφεδρους γιους του. «Είμαι υπερήφανος για αυτούς. Είναι σαν κι εμένα, σαν όλους εμάς, δεν φοβούνται τίποτα», λέει χαμογελαστός.

Ο στρατός έχει τοποθετήσει παντού φράγματα για να περιορίσει τον κίνδυνο διείσδυσης ένοπλων Παλαιστινίων. Σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων βρίσκεται το κιμπούτς Ναχάλ Οζ, όπου σφαγιάστηκαν γυναίκες και παιδιά, όμως δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στους δημοσιογράφους.

Οι στρατιώτες, νεαροί 19-20 χρόνων, αισθάνονται νευρικότητα και κάποιες φορές αναγκάζουν κοφτά τους λιγοστούς δημοσιογράφους να γυρίσουν πίσω. «Δεν έχετε τίποτα να δείτε εδώ. Έχουμε πόλεμο. Να επιστρέψετε όταν θα είναι όλοι νεκροί στη Γάζα», λέει ένας από αυτούς.

 

Reduce bounce rates