15 Μαΐου, 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: Διάγγελμα Νετανιάχου – «Η χερσαία εισβολή θα γίνει, παρά τις καθυστερήσεις – Δε θα μοιραστούμε το πότε και πώς»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Διάγγελμα Νετανιάχου – «Η χερσαία εισβολή θα γίνει, παρά τις καθυστερήσεις – Δε θα μοιραστούμε το πότε και πώς»

«Καμία λεπτομέρεια δημοσίως για τη χερσαία επίθεση στη Γάζα»`

Από Δέσποινα Τσίρου

Πόλεμος στο Ισραήλ: ΣΕ διάγγελμα προέβη ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου μετά τη συνεδρίαση του ισραηλινού πολεμικού συμβουλίου. «Η χερσαία εισβολή θα πραγματοποιηθεί, παρά τις καθυστερήσεις και δε θα μοιραστούμε το πότε και πώς» τόνισε.

«Το Ισραήλ ετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση, αλλά δεν θα μοιραστεί το πότε και πώς» ξεκαθάρισε, όπως αναφέρει το ΣΚΑΙ.

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι «είμαστε στο αποκορύφωμα ενός αγώνα για την ύπαρξή μας». Όπως τόνισε, οι δύο στόχοι είναι η καταστροφή της Χαμάς και η επιστροφή των ομήρων.

 

Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Μπέντζαμιν Νετανιάχου

 

Το διάγγελμα ήρθε μετά την πληροφορία της Wall Strett Journal ότι το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει προς το παρόν τη χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας, ούτως ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν τον χρόνο για να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην περιοχή.

Ειδικότερα, η Wall Street Journal αναφέρει ότι το Ισραήλ συμφώνησε στο αίτημα των ΗΠΑ να αναπτύξουν την αεράμυνα τους για να προστατεύσουν τα αμερικανικά στρατεύματα στην περιοχή πριν από την αναμενόμενη χερσαία εισβολή στη Γάζα.

Νωρίτερα, προηγήθηκε συνάντηση μεταξύ των στελεχών του Πολεμικού Συμβουλίου, της κυβέρνησης εθνικής ενότητας του Ισραήλ, που θεσπίστηκε μετά την έναρξη του πολέμου εναντίον της Χαμάς.

Παράλληλα, το Ισραήλ ανακοίνωσε πως περισσότεροι από τους μισούς ομήρους της Χαμάς είναι υπήκοοι άλλων χωρών

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως οι περισσότεροι από τους 220 αιχμαλώτους που η Χαμάς κρατά ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας είναι υπήκοοι άλλων χωρών. Ειδικότερα, ανέφερε πως 138 όμηροι έχουν διαβατήρια από 25 χώρες του κόσμου.

Εξ αυτών, 54 είναι Ταϊλανδοί, 15 Αργεντινοί, 12 Γερμανοί, 12 Αμερικανοί, έξι Γάλλοι, έξι Ρώσοι και πέντε Νεπαλέζοι. Αρκετοί έχουν διπλή υπηκοότητα, επισημαίνεται. Στη λίστα των ομήρων της Χαμάς περιλαμβάνονται επίσης δύο Τανζανοί, δύο Φιλιππινέζοι, ένας Κινέζος και ένας υπήκοος Σρι Λάνκα, σύμφωνα με την ενημέρωση της ισραηλινής κυβέρνησης.