27 Ιουλίου, 2024

Μάρκος Μιλτιάδους  – Κάθε μουσική συνάντηση είναι ένα σχολείο για μένα

elias tampourantzis
elias tampourantzis

 

 

 

 

 

Ο ανερχόμενος καλλιτέχνης, Μάρκος Μιλτιάδου, μας μιλά για τη ζωή και την πορεία του στο καλλιτεχνικό του στερέωμα.

Μάρκος Μιλτιάδου

-Η μουσική πως προέκυψε στη ζωή σου;  Πώς ακριβώς ξεκίνησες; Ποια ήταν τα πρώτα σου βήματα;

Η μουσική ήρθε στη ζωή μου πολύ νωρίς! Από την ηλικία των έξι ετών όπου μια φορά έπιασα το μικρόφωνο του πατέρα μου τυχαία ο οποίος τραγουδούσε και ξεκίνησα να τραγουδάω. Όταν με άκουσε έκπληκτος την επόμενη μέρα με πήγε σε μουσικό εργαστήρι εδώ στην Λευκωσία όπου εκεί έκανα για πολλά χρόνια μαθήματα φωνητικής καθώς και τα πρώτα μου βήματα σε μουσικές σκηνές θέατρα και τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς !

-Με ποια μουσικά πρότυπα μεγάλωσες;

Δάσκαλος μου και μουσικός μου μέντορας όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε ο Κύριος Γιώργος Θεοφάνους , δίπλα του μεγάλωσα με πρότυπα παλαιά σχολής όπως Ο κύριος Πάριος η Κυρία Μαρινέλλα αλλά και πιο νέους καλλιτέχνες όπως ο Κύριος Ρέμος και η κυρία Θεοδωρίδου !

Μάρκος Μιλτιάδου

-Έχεις συνεργαστεί με πολλά και μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Ποια συνεργασία ξεχωρίζεις από την μέχρι τώρα πορεία σου και γιατί;

Μια συνεργασία που ξεχωρίζω μέχρι σήμερα είναι η συνύπαρξη μου με την Κυρία Πίτσα Παπαδοπούλου στο Οριατόριο με όνομα Παναγία Η Μητέρα Του Φωτός που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2018 . Με την Κυρία Πίτσα έμαθα πολλά στις πρόβες από τον τρόπο που αντιμετωπίζει το τραγούδι και την ευχαριστώ πολύ για τις μοναδικές συμβουλές τις που τις κρατάω σαν φυλαχτό πάντα!

-Υπήρξε κάποιος καλλιτέχνης που αποτέλεσε πρότυπο για σένα;

Ένας από τους πολλούς καλλιτέχνες που αποτελεί πρότυπο για μένα είναι Η κυρία Άννα Βίσση! Έχω μεγαλώσει με τα τραγούδια της εκτιμώ και θαυμάζω πολύ το ταλέντο της αλλά και τον αυθεντικό της χαρακτήρα !

-Ποιες ηθικές αξίες πιστεύεις ότι πρέπει να έχει κάθε καλλιτέχνης, προκειμένου να προχωρήσει σωστά στον χώρο αυτό;

Ο χώρος της μουσικής είναι ένας δύσκολος χώρος , πιστεύω πως ο κάθε καλλιτέχνης πρέπει να είναι ο εαυτός του και να δίνει μέσω της ερμηνείας και της μουσικής του αυτά που πραγματικά έχει μέσα στη ψυχή του έτσι ώστε να ταυτιστεί ο κόσμος με αυτό που είναι !

-Τι μουσική ακούς;

Ακούω και εκτιμώ όλα τα είδη μουσικής , πιστεύω πως όλα έχουν κάτι να ‘δώσουν’ στον κόσμο , έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία βέβαια στο λαϊκό τραγούδι!

-Αν μπορούσες να περιγράψεις σημαίνει τραγούδι .

Τραγούδι για μένα σημαίνει συναισθήματα ! Λύπη, χαρά, φόβος, πάθος ! Κάθε τραγούδι αφηγείται ουσιαστικά μια ιστορία ανθρώπου που κάτι θέλει να πει, κατι θέλει να μεταδώσει!

-Υπάρχει κάποιος στίχος από ένα τραγούδι που να σε εκφράζει πολύ;

Ένας στίχος που με εκφράζει πολύ και πάντα δακρύζω όταν τον τραγουδάω στα live μου είναι ο στίχος από το τραγούδι του Κύριου Τέρζή : ‘ Κι ας ψάχνεις σε πολυώροφα, στα υπόγεια είναι η Θέα !

Μάρκος Μιλτιάδου

-Σε τι φάση σε βρίσκουμε…αυτή τη φορά; Μουσικά και προσωπικά;

Προσωπικά είμαι ναι χαρά! Απολαμβάνουν την παρέα με τους φίλους και την οικογένεια μου. Μουσικά είμαι σε περίοδο ξεκούρασης τώρα λίγο πριν το καλοκαίρι, κάνω τα covers μου που ανεβάζω στα social media και γράφω στίχους σε μέρες συναισθηματικής έμπνευσης !

-Μέσα από την πορεία σου στην μουσική, έχεις καταλάβει τελικά ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας;

Πιστεύω πως δεν υπάρχουν συστατικά για να φτάσει κάποιος στην επιτυχία , το μόνο που χρειάζεστε είναι να είσαι ο εαυτός σου προσωπικά και καλλιτεχνικά και να υπάρχει ανιδιοτελής αγάπη για την μουσική και το τραγούδι , να τα αγαπάς να παλεύεις καθημερινά για αυτά αλλά να μην περιμένεις ποτέ να σου ‘δώσουν’ κάτι πίσω !

-Λένε ότι ο καλύτερος τρόπος να εκφραστεί η αγάπη και ο έρωτας είναι μέσα από την μουσική. Εσύ συμφωνείς με αυτό;

Εννοείτε πως συμφωνώ ! Η αγάπη και ο έρωτας είναι από τα πιο έντονα και όμορφα συναισθήματα που υπάρχουν, τι πιο ωραίο να εκφράζονται με ένα καλογραμμένο τραγούδι, άλλωστε έχουν γραφτεί τα πιο επιτυχημένα τραγούδια για αυτά !

-Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για σένα;

Πηγή έμπνευσης για μένα είναι η οικογένεια μου! Η αγάπη και το δέσιμο που υπάρχει μεταξύ μας δεν περιγράφεται ! Με στηρίζουν και με επικροτούν σε κάθε μου βήμα!

-Πώς αντιλαμβάνεσαι κάθε μουσική συνάντηση και ποια είναι η ανταπόκριση που εισπράττεις; 

Κάθε μουσική συνάντηση είναι ένα σχολείο για μένα ! Η αλληλεπίδραση με άλλους καλλιτέχνες πάντα έχει κάτι να σου δώσει, από τον τρόπο που ερμηνεύουν μέχρι και από τον τρόπο που φέρονται ! Η ανταπόκριση που παίρνω είναι πάντα πολύ θετική !

Τι συναισθήματα αποκομίζει ένας ερμηνευτής, όταν βρίσκεται στη σκηνή και επικοινωνεί μέσω της μουσικής με το κοινό του;

Κάθε επικοινωνία ερμηνευτή με το κοινό του είναι ένας κυκεώνας συναισθημάτων , το κοινό χαίρεται , λυπάται και ενθουσιάζεται μαζί μας! Κάθε είδους συναίσθημα που εκπέμπουμε στο κοινό την ώρα της ερμηνείας μεταφέρεται με τον πιο ωραίο τρόπο . Τροφή για εμάς είναι το χειροκρότημα !

-Μοιράσου μαζί μας μία έντονη στιγμή από κάποιο live, που την θυμάσαι ακόμα.

Μια έντονη στιγμή για εμένα σε κάποιο live , ήταν όταν είχα την τιμή να μοιραστώ την σμήνη με την μοναδική Ευρυδίκη . Η μουσική και συναισθηματική μας αλληλεπίδραση ήταν μοναδική , πιο μοναδικό ήταν το δυνατό και έντονο χειροκρότημα του κοινού στο τέλος !

-Η μουσική για τη μουσική ή η μουσική για την επιτυχία;

Ξεκάθαρα η σωστή απάντηση για μένα είναι Η μουσική για την μουσική . Όπως είπα και πριν , ο καλλιτέχνης πρέπει να έχει Ανιδιοτελή αγάπη για την μουσική! Να την αγαπά και να προσπαθεί για αυτήν χωρίς να περιμένει κάποιο αντάλλαγμα !

-Τι θα σε ευχαριστούσε να παίρνει μαζί του ο κόσμος φεύγοντας από ένα live σου;

Αυτό που με ευχαριστεί να παίρνει ο κόσμος μαζί του μετά από κάθε live μου είναι η θετική τους εντύπωση για τις ερμηνείες μου!

Μάρκος Μιλτιάδου

-Δισκογραφικά να περιμένουμε και κάτι άλλο από εσένα;

Δεν έχω κάποια συζήτηση στο προσκήνιο προς το παρόν !

-Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον;  Πως θα ήθελες να εξελιχτεί η μουσική σου πορεία;

Το μεγαλύτερο μου όνειρο είναι να πάρω μια θέση στην ελληνική δισκογραφία , όχι για την διασημότητα αλλά για να μπορεί όσο πιο πολλής κόσμος να ταυτίζεται με την μουσική μου και με αυτό που είμαι σαν άνθρωπος !

Υπάρχει κάτι που σχεδιάζεις και θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Έχω κάποιες πρόχειρες  συζητήσεις για την νέα σεζόν αλλά τίποτα σίγουρο ακόμη.  Εννοείτε πως είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις !

-Κλείνοντας, αν έκανες μόνο μια ευχή και αυτή ήταν η πιο σπουδαία για εσένα, ποια θα ήταν;

Να με αξιώσει Ο Θεός να κάνω το χάρισμα που μου έδωσε μόνιμο επάγγελμα συντροφεύοντας  τον κόσμο με την μουσική μου!

Reduce bounce rates