26 Απριλίου, 2024

Κύπρος: Δώδεκα τραυματίες αστυνομικοί από τα επεισόδια από αρνητές της πανδημίας

Κύπρος: Δώδεκα τραυματίες αστυνομικοί από τα επεισόδια από αρνητές της πανδημίας

Πέντε συλλήψεις για τα πρωτοφανή επεισόδια

Δώδεκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή 17 Ιουλίου στην Κύπρο, έξω από το προεδρικό Μέγαρο και τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά. Συνάδελφοί τους, τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες μέχρι την έλευση του ασθενοφόρου.

Επιπρόσθετα μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα για τις επιθέσεις και τα έκτροπα.

Μεγάλες ζημιές έξω από το προεδρικό μέγαρο

Εκτεταμένες υλικές ζημιές προκλήθηκαν από τα επεισόδια στους εξωτερικούς χώρους του Προεδρικού Μεγάρου της Λευκωσίας.

ap21199852777984.jpg
Associated Press

Ομάδα διαδηλωτών εξαπέλυσε επίθεση με κροτίδες και φωτιές στο συγκρότημα ΔΙΑΣ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

 

Το συγκρότημα δέχθηκε επίθεση από τον όχλο ο οποίος πέταξε κροτίδες και προκάλεσε ζημιές στα αυτοκίνητα του σταθμού, καθώς και στο εσωτερικό του κτιρίου.

160f501b8187bb.jpg
Sigmalive

Ο όχλος εισέβαλε στο συγκρότημα, στον προαύλιο χώρο αρχικά, ενώ μετά κατευθύνθηκε εντός του συγκροτήματος, ενώ ήταν σε εξέλιξη το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Αναστασιάδης: «Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων»

«Η επίθεση που δέχτηκε το «Σίγμα», συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό», αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και προσθέτει:

«Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών».