21 Απριλίου, 2024

Κόλαφος ο Γιώργος Νταλάρας για τον Σάκη Ρουβά: «Ούτε καν ξέρω αν έχει καταλάβει τι λέει το Άξιον Εστί»

«Δεν είδα ακόμα διαφοροποίηση! Την περιμένω»

«Ούτε καν ξέρω αν έχει καταλάβει τι λέει το Άξιον Εστί» ανέφερε στις τελευταίες του δηλώσεις ο Γιώργος Νταλάρας και ήταν κόλαφος για τον Σάκη Ρουβά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Νταλάρας δήλωσε πως «όταν μίλησα στον Σάκη Ρουβά πριν από χρόνια, που τώρα λένε «μα είναι δυνατόν τώρα, μετά από 30 χρόνια», του είπα το εξής. «Εσύ είσαι ένα νέο παιδί, προσπάθησε να ξεφύγεις από αυτή την φάκα που είσαι! Προσπάθησε να κάνεις κάτι άλλο». Πέρασαν πολλά χρόνια, να σας πω όμως κάτι; Δεν είναι παράπονο. Δεν είδα ακόμα διαφοροποίηση! Την περιμένω».

«Νομίζω ότι ο κάθε ένας από εμάς έχει δικαίωμα στην αυτομόρφωση και την αυτοβελτίωση. Αν μου πεις «ναι αλλά τον πήραμε τον Ρουβά και τραγούδησε στη Νέα Σμύρνη το Άξιον Εστί». Κάνατε λάθος!

Σάκης Ρουβάς και Γιώργος Νταλάρας

Γιατί το παιδί ούτε να το εκφράσει δεν μπορεί ούτε καν ξέρω αν έχει καταλάβει τι λέει το Άξιον Εστί, πως γεννήθηκε και κάτω από ποιες συνθήκες! Δεν έχει και καμία σημασία να το ξαναπεί ένας άνθρωπος, του οποίου η φωνή δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν από τους τραγουδιστές που μπορούν να εκφράσουν αυτό».

«Δεν είναι ύβρις όμως αυτό, καταλαβαίνετε; Ύβρις είναι το να μην σέβεσαι την ιερότητα που έχει το τραγούδι. Αυτό είναι ύβρις» πρόσθεσε εν συνεχεία, σε αυστηρό τόνο, ο Γιώργος Νταλάρας.

«Χείμαρρος» ξανά ο Γιώργος Νταλάρας: «Κάποιες δουλειές είναι ντροπή, πρέπει να το καταλάβουμε αυτό»

«Χείμαρρος» ξανά ήταν ο Γιώργος Νταλάρας, αναφέροντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ότι κάποιες δουλειές είναι ντροπή και πρέπει να το καταλάβουμε αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Νταλάρας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι σίγουρο ότι η θέση μου για τα Τέμπη δεν θα παίξει στα κανάλια ή θα παίξει από κάποιους ψαγμένους, αν παίξει. Δεν θα έχει πάντως δυναμική αυτό το πράγμα. Εσείς εδώ και κάποιοι άλλοι σταθμοί αφιερώσατε ένα 15′ για να μιλήσετε για τις μεγάλες διαδηλώσεις, τις αντιφασιστικές, που έγιναν στην Γερμανία. Πες τε μου, σας παρακαλώ πολύ, μια πρωινή εκπομπή που να ασχολήθηκε με αυτό το πράγμα. Αυτά τώρα, λοιπόν, ακόμα και να τα πάρει κανείς, θα τα πάρει ως εξής: Ο Νταλάρας βρήκε πάλι μικρόφωνο και μας τα έριξε όλα».

«Γενικά όλες αυτές αυτές οι εκπομπές είναι εκπομπές διασκέδασης και αυτό που λέμε… «να ροκανίσουμε λίγο τον χρόνο». Αυτό είναι αυτές οι εκπομπές. Όχι μόνο στην Ελλάδα, σε όλα τα μέρη της γης. Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει μια ελαφρότητα, οι μαμάδες και οι γιαγιάδες τηγανίζουν και πρέπει να φτιάξουν το φαγητό.

Γιώργος Νταλάρας

Λοιπόν, το υπόλοιπο κομμάτι όμως έχει από πίσω έναν άλλο προβληματισμό. Θυμόσαστε τον Τζέρι Σπρίνγκερ, ο οποίος πέθανε πέρυσι. Κάνοντας εδώ μια παρένθεση, ο νεκρός λένε ότι δικαιώνεται αλλά είναι μεγάλος μύθος. Γιατί δικαιώνεται; Με συγχωρείτε, ο Γκέμπελς και ο Χίτλερ δικαιώθηκαν; Δεν το κατάλαβα; Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Λέμε πολλές βλακείες στον αέρα χωρίς νόημα».

«Η δική μου περίπτωση έχει εισπράξει μεγάλη δίωξη επί δεκαετίες για πολλούς λόγους. Είμαι ένα παιδί που, ενώ ξεκίνησε στα λαϊκά κέντρα, έκλεισε την πόρτα με θόρυβο πίσω. Προσέξτε, εγώ για όλους αυτούς είμαι αχάριστος. Δεν έχουν άδικο αλλά δεν ξέρουν τι επικίνδυνοι ήταν όλοι αυτοί τόσα χρόνια. Μπορεί να δούλευαν, οι δουλειές δεν είναι ντροπή αλλά κάποιες δουλειές είναι ντροπή. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό, γενικά» συμπλήρωσε, ακόμα, ο Γιώργος Νταλάρας στη νέα ραδιοφωνική του συνέντευξη στο απόγευμα της Παρασκευής.