Καύσωνας: Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ – Θερμοκρασίες έως 44 βαθμούς

Καύσωνας: Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ – Θερμοκρασίες έως 44 βαθμούς

Πότε θα κορυφωθεί το κύμα καύσωνα – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Θερμοκρασίες έως 44 βαθμούς κελσίου αναμένονται στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες με το κύμα καύσωνα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα, η ΕΜΥ επικαιροποίησε το εκτακτο δελτίο επιδείνωσης με τα νέα μετεωρολογικά δεδομένα.

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Θερμοκρασίες έως 44 βαθμούς

Αναλυτικά:

  1. Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασικό εύρος (διαφορά μέγιστης – ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.
  2. Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.
  3. Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Μέχρι πότε θα διαρκέσει ο καύσωνας

Οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν πολύ υψηλές τιμές του δείκτη θερμότητας στη Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με την μετεωρολογική εγκυκλοπαίδεια «Meteopedia», ο εν λόγω δείκτης, αποτελεί μέτρο του κατά πόσο η θερμοκρασία του αέρα σε συνδυασμό με τα ποσοστά σχετικής υγρασίας επηρεάζουν στην αίσθηση άνεσης ή δυσφορίας του πληθυσμού.

Στην Αμφιλοχία, ο μετεωρολογικός σταθμός του ΕΑΑ/meteo.gr κατέγραψε την Τετάρτη, 28 Ιουλίου, τιμή του δείκτη θερμότητας 50,6 βαθμούς Κελσίου. Άνω των 46 βαθμών, ο συγκεκριμένος δείκτης υποδεικνύει μεγάλη επιβάρυνση του ανθρώπινου οργανισμού ενώ, από τους ειδικούς, συνίσταται η αποφυγή κάθε εξωτερικής δραστηριότητας.

Οι καιρικές συνθήκες δεν αναμένεται να βελτιωθούν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας (4 Αυγούστου) ενώ τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου, αναμένεται η κορύφωση του κύματος καύσωνα. Είναι πολύ πιθανό να καταγραφούν τοπικά θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 45 βαθμούς Κελσίου.

kafsonas.jpg
(meteo.gr)

Σύμφωνα με τους χάρτες του meteo, την Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 44 βαθμούς Κελσίου φαίνεται να πιάνει το Αγρίνιο, στους 42 θα φτάσει μεγάλο κομμάτι της Θεσσαλίας και τους 41 πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, η Βοιωτία και η Ηλεία.

kasonaw2.jpg
(meteo.gr)

Το Σάββατο 31 Ιουλίου, στους 40 και τους 41 βαθμούς κελσίου θα «χορεύουν» οι περισσότερες περιοχές της Θράκης, η Βοιωτία, η Θεσσαλία κι η κεντρική Μακεδονία. Και τις δύο παραπάνω ημέρες η Αττική θα «χτυπάει» 40 και 41 βαθμούς κελσίου.

 436 total views,  2 views today