27 Απριλίου, 2024

Γνωστός παρουσιαστής στη φάκα της Αρχής για Ξέπλυμα Χρήματος: Όνομα βόμβα, γιατί δεσμεύεται η περιουσία

Γνωστός παρουσιαστής στη φάκα της Αρχής για Ξέπλυμα Χρήματος: Όνομα βόμβα, γιατί δεσμεύεται η περιουσία

Στη «φάκα» της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος πιάστηκε γνωστός παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών ο οποίος φέρεται να είναι ο πρωταγωνιστής σε απάτες κατά του Δημοσίου που ξεπερνούν το ποσό των 22 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της αρμόδιας Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ζήτησε τη δέσμευση των λογαριασμών του ίδιου και εταιρειών συμφερόντων του, καθώς και έξι ακόμη προσώπων που μετέχουν στις εταιρείες και ελέγχονται για εικονικά τιμολόγια και παράνομες επιδοτήσεις.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πόρισμα που συνετάχθη περιγράφονται αδικήματα όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα χρήματος και απάτη κατά του Δημοσίου.

Γενική δέσμευση σε κινητή και ακίνητη περιουσία διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα παράνομου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης για γνωστό τηλεπαρουσιαστή και τηλεοπτικό παραγωγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δέσμευση παντός περιουσιακού στοιχείου, κινητή και ακίνητη περιουσία καθώς και τραπεζικοί λογαριασμοί, σε βάρος του παρουσιαστή διατάχθηκε καθώς προέκυψε ότι χρωστά στο Δημόσιο , από φόρους και άλλες εισφορές συνολικό ποσό 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Με εντολή του κ. Βουρλιώτη τα στοιχεία της έρευνας που έχουν εντοπιστεί διαβιβάζονται ήδη στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προκειμένου να μελετήσουν τα στοιχεία και να αποφασίσουν για τις ποινικές ενέργειες που θα προβούν.

Ο παρουσιαστής παρουσιάζει πολυσχιδή δράση, ενώ και στο παρελθόν είχε επιχειρηματικές δραστηριότητες χωρίς καλή κατάληξη κυρίως για όσους για κακή τους τύχη υπήρξαν πελάτες του.