18 Μαΐου, 2024

Έρχεται απότομη μεταβολή του καιρού: Πότε και πού θα έχουμε χιόνια, καταιγίδες και ανέμους έως 9 μποφόρ

Απότομη μεταβολή του καιρού αναμένεται να καταγραφεί από το Σάββατο

Απότομη μεταβολή του καιρού αναμένεται να καταγραφεί από το Σάββατο με αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές σε όλη τη χώρα. Τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν και την Κυριακή, ωστόσο από το απόγευμα και μετά αναμένεται να υποχωρήσουν.

Ποιες περιοχές θα επηρεάσει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου τα φαινόμενα στα βόρεια και κεντρικά θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Ενώ στα βόρεια θαλάσσια τμήματα γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν, φτάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ και τις βραδινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 13 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και αναμένεται να κυμανθεί στους 19 με 20 βαθμούς ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει κατά τόπους τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα και από τα βορειοανατολικά.

Τις πρωινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, οι οποίες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ, και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως και εκεί θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Σταδιακή εξασθένιση των ανέμων προβλέπεται στα δυτικά από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Reduce bounce rates