9 Μαΐου, 2024

Επίσημο: Ανακοίνωση Μητσοτάκη για χριστουγεννιάτικο μποναμά τον Δεκέμβριο – Oι δικαιούχοι του επιδόματος και τα πόσα που θα μπουν στην τσέπη τους

Οικονομική ανάσα

Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ευχάριστα είναι τα νέα για χιλιάδες δικαιούχους με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει χριστουγενιάτικο μποναμά και μία σειρά οικονομικών μέτρων για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Όπως είπε ο ίδιος στον Άρη Πορτοσάλτε «εξοικονομήσαμε 350 εκατομμύρια ευρώ για να στηρίξουμε τους ευάλωτους. Θα το χαρακτήριζα ως ένα επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που θα δοθεί τον Δεκέμβριο».

Ποιοι οι δικαιούχοι και πόσα θα πάρουν

Δικαιούχοι του επιδόματος, που θα δοθεί εκτάκτως τα Χριστούγεννα, θα είναι οι εξής κατηγορίες:

  • Οι οικογένειες που λαμβάνουν επίδομα τέκνων:

Ένα ζευγάρι με δύο τέκνα θα πάρει τον Δεκέμβριο 350 ευρώ δηλαδή θα αυξηθούν κατά 150 ευρώ τα επιδόματα τέκνων

  • Θα ενισχυθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι
  • Θα ενισχυθούν οι ανασφάλιστοι υπερήλικες
  • Θα δοθούν 200 ευρώ σε 225.000 δικαιούχους ατόμων ΑμεΑ

Τις εξειδικεύσεις της αποκάλυψης θα κάνει, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, εντός της ημέρας. «Όταν η οικονομία πάει καλά, μπορούμε να στηρίξουμε τους αδύναμους», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες παρεμβάσεις, γραμμή 4 μετρό, το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στη χώρα το οποίο θα δώσει πρόσβαση σε ένα ποιοτικό μέσο μεταφοράς, ωστόσο θα πάρει χρόνο για να υλοποιηθεί.

«Δίνουμε έμφαση με λεωφορειολωρίδες και νέα λεωφορεία που θα κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα, μέχρι το τέλος του πρώτου 3μηνου του 2024 θα παραλάβουμε τα νέα μας λεωφορεία. Θα σκεφτούμε σε ποιες γραμμές θα τα ο πρωθυπουργός τοποθετήσουμε, ενώ τα ΚΤΕΛ έχουν αναλάβει περιαστικά της Αθήνας ένα μέρος των μεταφορών και θα δώσουμε έμφαση στο ποδήλατο. Θέλουμε να φτιάξουμε έναν ποδηλατόδρομο στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος θα μπορεί στην πράξη να χρησιμοποιείται», τόνισε.