Επίδομα ανεργίας: Έτσι θα δηλώνεις την παρουσία στον ΟΑΕΔ και από το σπίτι σου

Επίδομα ανεργίας: Έτσι θα δηλώνεις την παρουσία στον ΟΑΕΔ και από το σπίτι σου

Μετά και την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, παίρνουν τέλος οι ουρές, ειδικά από αυτούς που θέλουν να δηλώσουν παρουσία για να παίρνουν το επίδομα ανεργίας.
Η αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ έχει και τα θετικά της στην εξυπηρέτηση των πελατών. Βλέπετε, μπορεί, πλέον, κάποιος να δηλώσει την παρουσία του, ώστε να συνεχίσει να παίρνει το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ και από τον… καναπέ του σπιτιού του.

Υπενθυμίζεται ότι προ covid εποχή, όλοι οι επιδοτούμενοι άνεργοι έπρεπε να επισκεφτούν τον ΟΑΕΔ της περιοχής τους και να δηλώσουν παρουσία κάποιες συγκεκριμένες ημέρες. Αυτό σήμαινε, ταλαιπωρία ορθοστασία και σίγουρα χάσιμο χρόνου.

Η δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων
Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που λαμβάνετε τακτική επιδότηση ανεργίας, επιδότηση μακροχρονίως ανέργων ή βοήθημα αυτοτελώς απασχολουμένων μπορείτε να δηλώνετε ηλεκτρονικά την παρουσία σας.

Η ηλεκτρονική δήλωση παρουσίας μπορεί να γίνει μόνο εντός των προκαθορισμένων χρονικών διαστημάτων που σας έχουν γνωστοποιηθεί.

Το πρώτο χρονικό διάστημα υποχρεωτικής παρουσίας καταγράφεται στην αίτησή σας, ενώ τα επόμενα αποτυπώνονται στην απόφαση ένταξής σας στην επιδότηση.

Με τη δήλωση της παρουσίας σας εξασφαλίζετε την ομαλή καταβολή των επιδομάτων σας, χωρίς άλλη ενέργεια.

Θα χρειαστείτε τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Αναλυτικά:

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι θα υποβάλουν τη δήλωση της παρουσίας τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/delose-parousias-epidomaanergias

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων.

 1,412 total views,  2 views today