20 Μαΐου, 2024

Έφυγαν οι αγρότες, έρχονται οι μελισσοκόμοι: Με κυψέλες θα γεμίσει σήμερα (22/2) το Σύνταγμα!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ / EUROKINISSI

Παίρνουν «σκυτάλη» για τη δική τους κινητοποίηση στην πρωτεύουσα

Από Εύη Κουρίδου

«Σκυτάλη» παίρνουν σήμερα Πέμπτη 22/2 οι μελισσοκόμοι από τους αγρότες, καταφθάνοντας στην πρωτεύουσα με κυψέλες από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα.

Μετά από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην «καρδιά» της Αθήνας, με τα δεκάδες τρακτέρ που παρατάχθηκαν μπροστά από τη Βουλή και τους χιλιάδες αγρότες που παρέμειναν 19 ολόκληρες ώρες στο Σύνταγμα, αξιώνοντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, το πρωί της Τετάρτης (21/2) πήραν τον δρόμο της επιστροφής στα μπλόκα.

Μέσα σε μία ώρα την Τετάρτη, το Σύνταγμα είχε αδειάσει. Οι αγρότες αναχώρησαν ακριβώς όπως ήρθαν ενώ σήμερα στις 8:00 έρχονται στην Αθήνα οι μελισσοκόμοι, συνεχίζοντας το «έργο» τους.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», συναντήθηκαν στις 4:00 τα ξημερώματα στο Παναχαϊκό στάδιο. Στο Ρίο θα συναντηθούν με τους μελισσοκόμους από τα Γιάννενα, την Άρτα και τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και κομβόι θα διαμαρτυρηθούν ζητώντας μεν ενισχύσεις αλλά να ελεγχθούν τα μέλια που κυκλοφορούν στην αγορά αλλά και τις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Ξεκινούν οι συνελεύσεις των αγροτών για τα μπλόκα

Από το απόγευμα της Πέμπτης, ξεκινούν και πάλι οι συνελεύσεις των μπλόκων, προκειμένου οι αγρότες να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν από εδώ και πέρα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι αγρότες θα συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, τουλάχιστον μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Συλλαλητήριο αγροτών: Αναστάτωση στο Σύνταγμα με άτομο που έχασε τις αισθήσεις του – Εκκλήσεις στα μεγάφωνα για γιατρό

Ένα άτομο έχασε τις αισθήσεις του στη συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα, λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ (20/2).

Για αρκετή ώρα από τα μεγάφωνα ακούγονταν εκκλήσεις για έναν γιατρό. Λίγη ώρα αργότερα, τα τρακτέρ άνοιξαν χώρο ώστε να περάσουν το ασθενοφόρο για να πάρει το άτομο που λιποθύμησε.

 

Reduce bounce rates