Δυστυχώς: Με άνοια διαγνώστηκε ο Μπρους Γουίλις

Δυστυχώς: Με άνοια διαγνώστηκε ο Μπρους Γουίλις

«Η FTD είναι μια σκληρή ασθένεια και πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακούσει ποτέ»

Η οικογένεια του Μπρους Γουίλις αποκάλυψε ότι η υγεία του διάσημου ηθοποιού έχει επιδεινωθεί ραγδαία και μετά την αφασία που είχε διαγνωστεί, εντοπίστηκε ότι πάσχει από άνοια, κάτι μη αναστρέψιμο και δύσκολα αντιμετωπίσιμο.

Σε δήλωση που υπογράφουν η Έμα Χέιμινγκ, η πρώην σύζυγος του Ντέμι Μουρ και που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του The Association for Frontotemporal Degeneration, αναφέρουν πως «η οικογένειά μας ήθελε να ξεκινήσει εκφράζοντας τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για την απίστευτη έκρηξη αγάπης, υποστήριξης και υπέροχων ιστοριών. Έχουμε λάβει όλα από τότε που μοιράστηκαν την αρχική διάγνωση του Μπρους».

Παράλληλα, σημειώνουν ότι «η οικογένειά μας θέλει να αναφέρει αρχικά ότι εκφράζει τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη της για την απίστευτη έκρηξη αγάπης, υποστήριξης και υπέροχων ιστοριών που έχουμε λάβει όλοι από τότε που μοιραστήκαμε την αρχική διάγνωση του Μπρους. Στο πνεύμα αυτού, θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο, καθώς τώρα έχουμε μια βαθύτερη κατανόηση του τι βιώνει. Από τότε που ανακοινώσαμε ότι διαγνώστηκε με αφασία την άνοιξη του 2022, η κατάσταση του Μπρους έχει επιδεινωθεί και τώρα έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD). Δυστυχώς, αντιμετωπίζει προβλήματα στην επικοινωνία και αυτό είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που έχει ο Μπρους. Αν και αυτό είναι επώδυνο, παράλληλα είναι και ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη διάγνωση».

«Η FTD είναι μια σκληρή ασθένεια για την οποία πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακούσει ποτέ και μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε. Για άτομα κάτω των 60 ετών, η FTD είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας και επειδή η διάγνωση μπορεί να διαρκέσει χρόνια, η FTD είναι πιθανότατα πολύ πιο διαδεδομένη από ό,τι γνωρίζουμε. Σήμερα δεν υπάρχουν θεραπείες για την ασθένεια, κάτι που ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Καθώς η κατάσταση του Μπρους προχωρά, ελπίζουμε ότι η προσοχή των ΜΜΕ μπορεί να επικεντρωθεί στο να ρίξει φως σε αυτήν την ασθένεια που χρειάζεται πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση και έρευνα», προσθέτουν στη συνέχεια.

 

 

Loading

Total Views: 12 ,
.