27 Φεβρουαρίου, 2024

Το Μπαλκόνι του Jean Gennet από τους ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ

ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ του Jean Gennet από τους ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ

 

ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ του Jean Genet από τους ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ . Μια ακραία προκλητική πολιτική σάτιρα!

Η ομάδα Θεατρίνων Θεατές θα παρουσιαστεί στο Studio Κυψέλης ένα αυστηρά ακατάλληλο παραμύθι ενηλίκων του Ζαν Ζενέ, με 16 μελή θίασο και ζωντανή μουσική επί σκηνής. ”

Το μπαλκόνι” του Ζαν Ζενέ, πρωτοποριακό ακόμα και στις μέρες μας, αναδημιουργείται από την Λεία Βιτάλη και μεταφέρεται στην σκηνή του Studio Κυψέλης (από 2/3), την οποία για τις ανάγκες της παράστασης η Δέσποινα Βολίδη μεταμορφώνει σε έναν υπερπολυτελή οίκο ψευδαισθήσεων. Την δραματουργική επεξεργασία υπογράφει η Χαρά Μπακονικόλα, η χορογραφία είναι του Άγγελου Χατζή και η καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Σολδάτου & βασισμένο στη δοκιμασμένη μετάφραση της Μαίρης Μιχαλάτου. Η τολμηρή σκηνοθετική ματιά είναι του Γιώργου Λιβανού και η μουσική του Μίμη Πλέσσα.

Το πολυτελές Μπορντέλο των Ψευδαισθήσεων της Μαντάμ Ίρμα, ανοίγει και υποδέχεται τους θαμώνες του σε νύχτες λαγνείας, που ζουν σα να μην υπάρχει αύριο. ‘Έξω μια επανάσταση καλπάζει και ισοπεδώνει τα πάντα …! Τι θα γίνει όταν οι ήρωες κληθούν να πάρουν στην πραγματικότητα, τους ρόλους που μια ζωή ονειρεύονταν; Θα αντέξουν την έκθεση τους, στο Μπαλκόνι; Άραγε μετά θα υπάρξει η επιστροφή; Ποια είναι ικανή να γίνει Βασίλισσα; Μια νύχτα που θα καθορίσει τη ζωή των ηρώων που θα κληθούν να ζήσουν αυτό που μια ζωή ονειρευόντουσαν… Μήπως όμως το όνειρο καταλήξει σε εφιάλτη;

“Η παράσταση επικεντρώνεται στο παιχνίδι των πολλαπλών ειδώλων από καθρέφτες – κάτοπτρα που φανερώνουν την πολλαπλότητα του εγώ, όπως ακριβώς ο ίδιος ο Genet είχε ορίσει για τους ήρωες του. Ο Γιώργος Λιβανός δούλεψε σκληρά με το εξασκημένο δυναμικό του με την τεχνική του γραμμικού συμβολισμού που αυτός πρεσβεύει στην Ελλάδα και παρουσιάζει την δική του συγκλονιστική εκδοχή στην σκηνή του Studio Κυψέλης”.

Έφτασε η ώρα για τη μεγαλύτερη και πιο φιλόδοξη παραγωγή των Θεατρίνων Θεατές, που την προετοιμάζουν εδώ και ένα χρόνο..

Ένα δύσκολο, αιρετικό, απαιτητικό και ποιητικό έργο του οποίο τα δικαιώματα εξασφάλισαν οι Θεατρίνων Θεατές με ένα θίασο all time classic πρωταγωνιστών & άξιους συντελεστές.

ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ του Jean Gennet από τους ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ

Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00 μ.μ. Έρχεται την Πέμπτη 2 Μάρτη στις 21.00 μ.μ. Διάρκεια 120΄

Το σπουδαίο έργο του Genet σε μια πρωτοποριακή αισθησιακή εκδοχή από τους Θεατρίνων Θεατές. Το Μπορντέλο των Ψευδαισθήσεων της Μάντάμ Ίρμα, ανοίγει και υποδέχεται τους θαμώνες του σε νύχτες λαγνείας ενώ έξω έχει ξεσπάσει η επανάσταση. Τι θα γίνει όταν οι ήρωες κλιθούν να πάρουν στην πραγματικότητα, τους ρόλους που μια ζωή ονειρεύονταν ; Θα αντέξουν την έκθεση τους, στο Μπαλκόνι; Και μετά θα υπάρξει η επιστροφή. Και βέβαια ποια είναι ικανή να γίνει Βασίλισα;

Σκηνοθέτης – σχεδιασμός φωτισμού- στίχοι: Γιώργος Λιβανός

Απόδοση – αναδημιουργία κειμένου: Λεία Βιτάλη

Μετάφραση : Μαίρη Μιχαλάτου

Δραματουργική επεξεργασία : Χαρά Μπακονικόλα

Μουσική basic theme : Μίμης Πλέσσας Χορογραφία : Άγγελος Χατζής

Σκηνογραφία – κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη

Κινηματογράφηση – Καλλιτεχνικός σύμβουλος : Γιάννης Σολδάτος

Μουσική διδασκαλία Νίκη Γκουντούμη

Fotos : Zώης Τριανταφύλλου – Σφακιανάκης

Trailer : Αντώνης Μανδρανής

Fotos προβών : Γιώργος Λιβανός

Υπεύθυνη θεάτρου : Ζωή Τριανταφυλλίδη

Τεχνική υποστήριξη Ιπποκράτης Βαφειάδης

Μanager διαφημίσεων Χρύσα Πολυζώη -Δημήτρης Βασιλειάδης

Video Χρήστος Λουκάκης

Υποδοχή – εκτέλεση κοστουμιών – βοηθός ενδυματολόγου :Vania Alexandovna

Υπεύθυνος αρχείου : Βασίλης Θεοδώρου

Μarketing manager : Νίκος Σαραφανιάν

Logo παράστασης : ΖώηςΤριανταφύλλου Σφακιανάκης

Ευχαριστίες στην Αλίκη Δανάλη Πρόγραμμα :εκδόσεις ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Επιμέλεια έκδοσης: Έφη Βενιανάκη Ερμηνεύουν: Καίτη Ιμπροχώρη Πέπη Οικονομοπούλου Γιώργος Λιβανός, Γιάννης Τσιώμου, Νίκος Καραγιώργης,

Μάνος Χατζηγεωργίου, Νίκος Χαλατζίδης Μαρία Δρακοπούλου, Σωτήρης Αντωνίου, Μάνος Τσιβιλής, Γιάννος Τριανταφύλου, Ιουλία Φάλλια & ο Αλέξανδρος Κλημόπουλος.

Έκτακτη εμφάνιση στο ρόλο της Βασίλισσας από την Χαριτίνη Καρόλου, Jean Genet on the wall ο Nίκος Γιάννακας..

Ζωντανά στο πιάνο η Νίκη Γκουντούμη . Πλάι της Ακορντεόν Γιάννος Τριανταφύλου – ηλεκτρική κιθάρα Σωτήρης Αντωνίου, κιθάρα Μάνος Τσιβιλής, κρουστά Μαρία Δρακοπούλου

Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το ΥΠ.ΠΟ.

Επίσημο trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ZT7cpfn8gRA

Διάρκεια 120′

Εισητήρια 23 ευρώ VIP 18 Ευρώ

KANONIKO 12 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΑΝΕΡΓΩΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ

ΑΜΕΑ 5 ευρώ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΣΕΗ – ΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ –

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 210 8819571 Πρεμιέρα Πέμπτη 2 Μαρτίου.

ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ