26 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Δεν δίνονται σε όλους οι ίδιες ευκαιρίες

Δημήτρης Μητροπάνος: Δεν δίνονται σε όλους οι ίδιες ευκαιρίες

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΠΟΛΥΖΟΥ
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΠΟΛΥΖΟΥ

 

Πες μου λίγα λόγια τα παιδικά σου χρόνια Δημήτρη ..

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πανέμορφη πόλη του Βόλου. Εκεί έκανα τα πρώτα μου βήματα στην μουσική από την παιδική ηλικία. Πέρασα πολύ όμορφα παιδικά χρόνια με πολύ παιχνίδι στις γειτονιές αλλά και με πολύ μουσική.

Πότε ξεκίνησες να ασχοληθείς με την μουσική

Δημήτρης Μητροπάνος

Σε ηλικία έξι ετών έπιασα για πρώτη φορά μπουζούκι, ξεκινώντας να ασχολούμαι αρχικά με τη μουσική και σταδιακά και με το τραγούδι.Σπούδασα Αρμονία στη μουσική και Αντίστιξη στο Ωδείο Νέας Ιωνίας Βόλου και παράλληλα με τη φοίτησή μου στο μουσικό σχολείο της πόλης, συμμετείχα σε εκδηλώσεις και καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, με αρκετές διακρίσεις σε συλλογικό επίπεδο, ενώ είχα και πολλές τηλεοπτικές παρουσίες στην εκπομπή “Στην υγειά μας, ρε παιδιά”, όπως επίσης συμμετοχές σε συναυλίες σε όλη τη χώρα.

Με ποια μουσικά πρότυπα μεγάλωσες

Μουσικά πρότυπα ήταν πάντα φυσικά ο Μεγάλος Δημήτρης Μητροπάνος, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Στέλιος Καζαντζίδης. Πάντα ακούγαμε στο Σπίτι λαϊκή Μουσική που έπαιζε στο ραδιόφωνο από το πρωί μέχρι το βράδυ. Από μικρός παρακολουθούσα την πορεία αυτών των μεγάλων καλλιτεχνών και ονειρευόμουν κάποια μέρα να μπορέσω και εγώ να κάνω μια μεγάλη μουσική πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Όπως έχω πει και σε αρκετές συνεντεύξεις θα ήμουν ευτυχισμένος αν μπορούσα έστω το 50% να καταφέρω από αυτά που έχουν καταφέρει οι παραπάνω καλλιτέχνες.

Πως είναι η καθημερινότητα του Δημήτρη και πως αντιλαμβάνεσαι την αγάπη των Φαν σου ?

Δημήτρης Μητροπάνος

Η καθημερινότητα μου με βρίσκει με τα παιδιά όπου εργάζομαι σαν μουσικός παιδαγωγός και φυσικά με πολύ μουσική. Αγάπη περνώ πάρα πολύ από τον κόσμο και σε πολλά προσωπικά  μηνύματα στα Social Media αλλά και σε πολλά Live που έκανα το τελευταίο διάστημα στην Γερμανία. Εύχομαι στο άμεσο μέλλον να ξεκινήσουν και εμφανίσεις στην Ελλάδα όπου εκεί πάρα πολύ κόσμος περιμένει να με δει και να με γνωρίσει από κοντά.

Το μάρκετινγκ κ τα social βοηθούν τελικά έναν τραγουδιστή ?

Κακά τα ψέματα στις μέρες μας παίζουν τα Social Media και το Marketing μεγάλο ρόλο στο να επικοινωνείς με τον κόσμο και αυτό βοηθάει πάρα πολύ στο να έχεις μια προσωπική επαφή με τον κόσμο που σε αγαπάει και σε στηρίζει. Χωρίς αυτά είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας να έρθεις στα αφτιά του κόσμου και πόσο μάλλον να μάθει και να ακούσει πράγματα για σένα.

Τι σε ενοχλεί στο χώρο σου ?

Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο που να με ενοχλεί ιδιαίτερα γιατί προσπαθώ να κρατάω τα θετικά στοιχεία αυτής της δουλειάς που είναι η επαφή με τον κόσμο και να τον κάνω να περνάει όμορφα και να ξεχνάει έστω και για λίγο να πρόβλημα του και να διασκεδάζει που το χρειαζόμαστε σε τόσο δύσκολες εποχές που ζούμε από όλα τα επίπεδα όχι μόνο το οικονομικό. Αυτό που με ενοχλεί λίγο μερικές φορές είναι ότι δεν δίνονται σε όλους οι ίδιες ευκαιρίες αλλά παίζουν μεγάλο ρόλο οι γνωριμίες και φυσικά ο παράγοντας τύχη για να σου έρθουν αρκετές ευκαιρίες. Φυσικά ο χαρακτήρας και το ταλέντο όμως είναι τα κλειδιά για να κάνεις μια όμορφη πορεία στον μουσικό χώρο.

Σου αρέσει να περπατάς “Μέσα στην βροχή “?!!!

Μερικές φορές όταν έχω πράγματα που με προβληματίζουν ναι μου αρέσει να περπατήσω μέσα στη βροχή. Αυτό ήταν και η αφορμή να τραγουδήσω αυτό το πανέμορφο λαϊκό τραγούδι,, Μέσα στη Βροχή ” σε στίχους Πέτρου Βασιλειάδη και Μουσική Αυγερινού Σέρμπου. Το οποίο πάει πάρα πολύ καλά και κοντεύει το μισό εκατομμύριο προβολές στο YouTube και στις υπόλοιπες μουσικές πλατφόρμες.

Μελλοντικά σχεδία και εμφανίσεις ?

Είδη κυκλοφόρησε το νέο μου τραγούδι άκρως καλοκαιρινό με τίτλο ,, Έλα και Φίλα με” σε στίχους Πέτρου Βασιλειάδη και Μουσική Αυγερινού Σέρμπου και πάει πάρα πολύ καλά και αρχίζει ο κόσμος να το αγαπάει πάρα πολύ. Μελλοντικά σχέδια είναι εμφανίσεις που είμαστε σε συζητήσεις από το Σεπτέμβριο να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εύχομαι με την αγάπη του κόσμου να κάνουμε πολλά όμορφα μουσικά πράγματα στο μέλλον και φυσικά τηλεοπτικές εμφανίσεις και την τηλεόραση.