Απεργία σχολεία 11/10: Τελικά θα είναι κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου;

Απεργία σχολεία 11/10: Τελικά θα είναι κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου;

Μπερδεμένοι είναι πολλοί γονείς για το αν τα σχολεία θα είναι κλειστά τη Δευτέρα 11/10 εξαιτίας της απεργίας των εκπαιδευτικών.

Οι περισσότεροι δάσκαλοι και καθηγητές ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου λόγω απεργίας.

Στη συνέχεια όμως η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι η απεργία της ΑΔΕΔΥ κυρήχθηκε παράνομη, προκαλώντας σύγχυση σε γονείς και μαθητές.

Η αλήθεια είναι ότι τη Δευτέρα 11/10 υπάρχει πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά της αξιολόγησης και της απόφασης που κήρυξε παράνομη την απεργία – αποχή από την αυτοαξιολόγηση.

Από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, οι εκπαιδευτικοί απεργούν μαζικά τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, κορυφώνοντας έτσι τον αγώνα τους ενάντια στο Υπουργείο, το οποίο με καταστολή αλλά και με δικαστικές προσφυγές επιχειρεί να βάλει φρένο στο κύμα αντίστασης κατά της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης στα σχολεία.

Τα καλέσματα από τοπικές ΕΛΜΕ και Συλλόγους Εκπαιδευτικών δεκάδες.

Μεταξύ αυτών η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων και Ελαστικά εργαζομένων στην Εκπαίδευση, Σύλλογος Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας – Α΄και Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ο Σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη», η ΕΛΜΕ Αργολίδας, η ΕΛΜΕ Πρέβεζας, η Γ’ και Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ο Α’ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η ΕΛΜΕ Χανίων, η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική ΠΑρέμβαση καθηγητών Ν. Ηλείας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», ο Σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη».

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών Σύλλογοι γονέων, φοιτητών, το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ κ.α.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 11:00.

Η ανακοίνωση

Το ΥΠΑΙΘ, μετά τη συντριπτική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή της ΟΛΜΕ από την «αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση» την προηγούμενη σχολική χρονιά, νομοθέτησε πρωτοφανείς απειλές για κυρώσεις, ελπίζοντας στην τρομοκράτηση του εκπαιδευτικού κόσμου, για να σταματήσουν την απεργία.

Όταν συνειδητοποίησε ότι ο κλάδος δεν σκύβει το κεφάλι ούτε υπό την έωλη απειλή των κυρώσεων αποφάσισε να σύρει και πάλι τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες στα δικαστήρια για να απαγορεύσει την απεργία.

Το Υπουργείο, μετά τις απανωτές ήττες του, έφτασε στο σημείο να δώσει εντολή στην αστυνομία να απαγορεύσει ακόμα και την ειρηνική διαδήλωση των εκπαιδευτικών και να τους επιτεθεί με πρωτοφανή βιαιότητα, χρησιμοποιώντας αύρες και χημικά.

Ταυτόχρονα, επιστράτευσε τα συστημικά ΜΜΕ, προκειμένου να κατασυκοφαντήσει συνολικά τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Ξεχνά το ΥΠΑΙΘ ότι είναι οι εκπαιδευτικοί αυτοί που κρατούν εδώ και χρόνια το Δημόσιο Σχολείο όρθιο απέναντι σε όλες τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, που κράτησαν όρθιο το Δημόσιο Σχολείο την περίοδο της πανδημίας ενώ το ίδιο δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας. Συνεχίζει τον εκφοβισμό με τη νέα απαράδεκτη εγκύκλιο Κόπτση, η οποία αποκρύπτει την συνολική απόφαση του δικαστηρίου και διακηρύσσει ότι η συμμετοχή στην απεργία αποχή είναι παράνομη!

Ο κλάδος μας όμως δεν κάμπτεται και δεν τρομοκρατείται! Συνεχίζει μαζικά την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Επιβεβαιώνει την αγωνιστική του διάθεση να αποκρούσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Όλοι και όλες απεργούμε την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου!

Ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης!

Ενάντια στον πρωτοφανή αυταρχισμό, την τρομοκρατία και την καταστολή!

Απαιτούμε:
Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α 108906/ΓΔ4/10.9.2021, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση. Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν καθολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Να μην εφαρμοστεί – να καταργηθεί συνολικά ο ν. 4823/2021 (Κεραμέως).

Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων.
Να μην εφαρμοστεί, – να καταργηθεί ο νόμος 4808/2021 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά. Ο νόμος – έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά.

 152 total views,  2 views today

.

Απάντηση