26 Απριλίου, 2024

Ανατροπές Cosmote, Vodafone, Nova: Τι αλλάζει σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, νέες προσφορές

Ανατροπές Cosmote, Vodafone, Nova: Τι αλλάζει σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, νέες προσφορές

Σε … εγρήγορση θέτουν τους συνδρομητές κινητής και σταθερής τηλεφωνίας οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες οι οποίες προχωρούν σε μειώσεις τιμών και προσφορές που αλλάζουν σημαντικά τα δεδομένα και μπορούν να γλιτώσουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά από τα έξοδα του νοικοκυριού.

Με τα νέα δεδομένα, στην σταθερή τηλεφωνία κερδισμένοι είναι όσοι επιλέγουν υψηλές ταχύτητες internet και συνδυαστικά πακέτα γλιτώνοντας μέχρι και 35 ευρώ το μήνα, ενώ στην κινητή τηλεφωνία όσοι ζητούν υψηλά δεδομένα και απεριόριστη ομιλία.

Στη φαρέτρα των προσφορών εισέρχεται το κίνητρα ότι ακόμη και αν διακοπεί ένα τηλέφωνο λόγω καθυστέρησης πληρωμής ο πελάτης εντελώς δωρεάν δύναται να έχει πρόσβαση στη βασική χρήση του internet.

Σταθερή τηλεφωνία

Με αυξημένες ταχύτητες και χαμηλότερες τιμές συμβολαίων η τηλεπικοινωνιακή αγορά διεκδικεί επιπλέον μερίδιο στην σταθερή ευρυζωνικότητα. Μετά τα νέα πακέτα της Nova, που συνόδευσαν την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της με την Wind, ήρθε η μείωση τιμών από την Cosmote.

Στο πλαίσιο αυτό η Cosmote ξεκίνησε στα τέλη Γενάρη μια νέα προωθητική ενέργεια η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Μαρτίου και περιλαμβάνει εμπορικά πακέτα FTTH με ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps σε οικονομική τιμή.

Μέσω αυτής, οι συνδρομητές έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν το Cosmote Fiber 300 Unlimited στα 36,90€ από 44,90€ το μήνα, το Cosmote Fiber 500 Unlimited με 41,90€ έναντι 54,90€ που ίσχυε πριν την προσφορά και το Cosmote Fiber 1Gbps Unlimited, με 49,90€ έναντι 69,90€.

Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για συμβόλαιο με 24μηνη δέσμευση, ενώ κάθε πακέτο περιλαμβάνει απεριόριστες κλήσεις σε σταθερά και κινητά.

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε και νέες τιμές για τα πακέτα Double Play και Fiber 100 και 200 Mbps οι οποίες ξεκινούν από 39.90 ευρώ για συνδέσεις με ταχύτητα έως 50 Mbps και Cosmote TV Cinema pack και φτάνουν έως τα 59,90 ευρώ για συμβόλαια Fiber 200 Unlimited και Cosmote TV Full Pack).

Το ιδιόκτητο δίκτυο FTTH της Cosmote, έχει παρουσία σε περίπου 1 εκατομμύριο σπίτια κι επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2023 η Nova είχε βάλει «φωτιά» στην αγορά με πακέτα ευρυζωνικών FTTH συνδέσεων με μηνιαίο κόστος σύνδεσης 33 ευρώ για ταχύτητες έως και 1Gbps και 26 ευρώ για σύνδεση 500 Mbps.

Τα εν λόγω πακέτα βέβαια αφορούν συνδέσεις που πραγματοποιούνται στο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών που διαθέτει.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπου ο ενδιαφερόμενος δεν έχει πρόσβαση στο ιδιόκτητο δίκτυο της Nova, τα κόστη ορίζονται στα €26 για σύνδεση 100 Mbps και στα €33 για σύνδεση 200 Mbps.

Το δίκτυο της εταιρείας ωστόσο έχει για την ώρα περιορισμένη κάλυψη, περιλαμβάνοντας περίπου 100.000 γραμμές.

O πόλεμος τιμών συνεχίστηκε και μάλιστα την Τετάρτη η Nova ξαναπέταξε το … μπαλάκι και με μία ανακοίνωση αναφέρθηκε και πάλι στις νέες μειωμένες τιμές.

Ειδικότερα πρόκειται για τα προγράμματα:

FIBER: Εξαιρετικά γρήγορο Internet από το δίκτυο Nova Fiber με ταχύτητα download 500 Mbps και upload 50Mbps και απεριόριστη επικοινωνία στην τιμή των €26/μήνα – ο πρώτος μήνας δωρεάν.

FIBER ULTRA: Ασύλληπτα γρήγορο Internet από το δίκτυο Nova Fiber, με ταχύτητες internet, download 1 Gbps και upload 100 Mbps και απεριόριστη επικοινωνία στην τιμή των €33/μήνα – ο πρώτος μήνας δωρεάν.