Το κάθε αυτού χειμερινό γλύκισμα. Γρήγορη και μοσχομυριστή μηλόπιτα. Με υλικά που λίγο πολύ έχουμε όλοι στο σπίτι. Η συνταγή είναι για 1 ταψί 30 εκατοστών. Δοκιμάστε την!
Υλικά συνταγής
Για τη γέμιση
- 5-6 μήλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. κανέλα
Για τη ζύμη
- 5 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- 1 μισή κούπα αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, βουτυρώνουμε το ταψί.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.
Στην συνέχεια, σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μήλα.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στο ταψί με τα μήλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 με 40 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Δεν αφήνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να βράσουν γιατί θα καραμελώσουν και δεν θα απλωθούν εύκολα πάνω στα μήλα.
- Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να πασπαλίσουμε την μηλόπιτα με άχνη.