27 Απριλίου, 2024

Νηστίσιμη πρασοπατατόπιτα – Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Φανταστείτε μια πίτα ζεστή και φρεσκοψημένη, με χρυσαφένιο φύλλο και αχνιστό, μυρωδάτο περιεχόμενο. Αυτή είναι η νηστίσιμη πρασοπατατόπιτα, μια λιχουδιά που συνδυάζει την απλότητα με την απόλαυση.

Η νηστίσιμη πρασοπατατόπιτα είναι ιδανική για κάθε περίσταση. Ταιριάζει ως ορεκτικό, ως κύριο πιάτο ή ακόμα και ως συνοδευτικό. Είναι χορταστική, θρεπτική και, φυσικά, νηστίσιμη, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για όσους ακολουθούν vegan ή vegetarian διατροφή.

Είτε λοιπόν νηστεύετε, είτε απλά θέλετε να απολαύσετε ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, η νηστίσιμη πρασοπατατόπιτα είναι η τέλεια επιλογή. Φτιάξτε την εύκολα και γρήγορα και απολαύστε την με την οικογένεια και τους φίλους σας!

Υλικα-Εκτέλεση

για το φύλλο:

600 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γραμ ελαιόλαδο
20 γραμ ξύδι
Λίγο αλάτι κ νερό όσο πάρει να έχω μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνω να ξεκουραστεί μια ωρίτσα

Γέμιση:

Τσιγαριζω ένα πράσο ψιλοκομμένο, ένα κρεμμύδι ξερό,2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, μια κόκκινη πιπεριά κ αφού μαραθούν

Ρίχνω 5 6 βραστές πατάτες αφού λίγο τις έλιωσα, ανιθο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο αλάτι κ μια σκελίδα σκόρδο(Το λατρεύω μπορείτε να το παραλείψετε)αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Αφού τελειώσω την διαδικασία κ λαδώσω τα φύλλα μου 3 πάνω 3 κάτω πασπαλιζω με σουσάμι

και ψήσιμο στους 180 για μια ωρίτσα ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να χρυσισει. Βγάζουμε από το φούρνο κ δεν σταματάμε στο ένα κομμάτι, ακούμε μόνο κρατς κρουτς.