9 Μαΐου, 2024

Ένα βήμα πριν τη διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ: Το σήμα εξόδου Τσακαλώτου, οι πρωτοβουλίες αποκλιμάκωσης και οι αποφάσεις

Ένα πριν από την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τις «βόμβες» που έριξε κατά την εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή», το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως μετέδωσε ο Χρήστος Τσιγουρής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, επικαλούμενος στελέχη της «Ομπρέλας», τάση στην οποία ανήκει ο κ. Τσακαλώτος, είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει κάποιου είδους παρέμβαση που θα μπορούσε να αποτρέψει το προαναγγελθέν διαζύγιο.

Βεβαίως οι διαγραφές που εξήγγειλε μέσω social media ο Στέφανος Κασσελάκης λειτουργούν καταλυτικά, αλλά με βάση τα όσα ακούστηκαν την Δευτέρα στην εκδήλωση δεν είναι μόνο αυτό: Υπάρχει πολιτικό θέμα και αξιακό χάσμα, εκτίμησε ο Χρήστος Τσιγουρής.

Υπάρχουν πρωτοβουλίες που ενδεχομένως να ξεδιπλωθούν μέχρι την Παρασκευή που θα επιχειρούν να γεφυρώσουν το χάσμα, αλλά όπως μετέδωσε ο Χρήστος Τσιγουρής, οι αποφάσεις φαίνεται πως έχουν ληφθεί και φαίνεται πως βρισκόμαστε στην ώρα την ελιγμών πριν την αποχώρηση Τσακαλώτου και το γεγονός αυτό είναι θέμα χρόνου να συμβεί.

 

Το κρίσιμο σημείο είναι το αν και πόσοι βουλευτές θα ακολουθήσουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών, αλλά με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν φαίνεται να υπάρξει άλλος που θα φύγει, καθώς η ομάδα που στήριξε την Έφη Αχτσιόγλου, κρατά μια στάση ουδετερότητας. Πιθανότατα στην Κεντρική Επιτροπή θα καταθέσουν το δικό τους κείμενο.