28 Μαρτίου, 2024

Συνέντευξη: Νικόλας Καραγιάννης-Στιχουργός

Συνέντευξη: Νικόλας Καραγιάννης-Στιχουργός

Ο Νικόλας Καραγιάννης γεννήθηκε στα Σέρβια Κοζάνης το 1970 . Πτυχιούχος μηχανολόγος – μηχανικός αυτοκινήτων και απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής αστυνομίας . Από παιδί είχε μια κλίση στη γραφή και ιδιαίτερα στη στιχουργική . Από το το 2010 μέχρι σήμερα έχει 1.000 διαθέσιμους στίχους !

Δημιουργικά ο Νικόλας γράφει με κοινό παρανομαστή…την ψυχή του. Είχαμε την χαρά να τον συναντήσουμε σε μία σύντομη επίσκεψή στο σπίτι του  με αφορμή τα 2 κομμάτια που κυκλοφόρησαν από την SDM PRODUCTION  το ενα του Χρήστου Αγγελόπουλου  – “Μάνα μου Ελλάς” και το δεύτερο του Σταύρου Καλαϊτζίδη “Παραίσθηση” και να μιλήσει στο onenews.gr για όλη την καλλιτεχνική του δράση .

Οι στίχοι προέρχονται από ό, τι νοιώθει ο κάθε άνθρωπος που ζει την καθημερινότητα,  τις αγάπες, τους έρωτες του, τα προβλήματά του, τις δυστυχίες και τις ευτυχίες του…

 

Πως γεννιέται ένα τραγούδι πριν φτάσει στο studio για ηχογράφηση από τον ερμηνευτή;

Θα αναφερθώ μόνο για το στίχο και θα σας απαντήσω ότι όλα ξεκινάνε από την δική μου έμπνευση – ψυχοσύνθεση. Βέβαια  το αποτέλεσμα εξαρτάται από την μουσική που θα βάλει ο συνθέτης αλλά και το συναίσθημα που θα δώσει ο ερμηνευτής.

Από πού προέρχονται οι ιδέες / τα θέματα για τους στίχους σου;

Άλλοτε είμαι ορμώμενος από προσωπικά βιώματα και άλλοτε από την ιδιά τη ζωή, χαρά ,λύπη , ερωτάς , προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και τόσα αλλά που συμβαίνουν γύρω μας.

Θα ήθελα να μας κάνεις μια σύντομη ανασκόπηση της «μουσικής» ζωής σου και τα μουσικά σου «ζευγαρώματα», τους καλλιτέχνες που έχεις συνεργαστεί.

Ξεκίνησα να γράφω το 2010 μετά από μια σημαντική αλλαγή στη ζωή μου. Το πρώτο τραγούδι μου ήρθε το 2015 μια καταπληκτική αλλά ερασιτεχνική δουλειά και ο τίτλος του είναι (Ιθάκη) Προσωπικά το λατρεύω ακόμα.

Στη συνέχεια συνεργάστηκα με αρκετούς συνθέτες και ερμηνευτές Από τους οποίους ενδεικτικά θα αναφέρω τον Χρήστο Γιαννόπουλο τον Βασίλη Σδούκο τον Δημήτρη Δανέζη αλλα και την Κασσάνδρα Μπράουσι. Από ερμηνευτές είναι ο Άγγελος Δαδάρος ο Χρήστος Αγγελόπουλος η Νανά Παναγιώτου και τόσοι άλλοι .Εκείνος όμως που με εξέπληξε ευχάριστα με την ερμηνεία του είναι ο μικρός Σταύρος Καλαϊτζίδης

Πιστεύεις πως είναι καλύτερα να συνεργάζεσαι με πολλούς μουσικούς ή θα προτιμούσες ένα και μόνο «μουσικό» ταίρι;

Δεν έχω τέτοια προβλήματα. Ο στίχος έχει μελωδία από μόνος του. Συνεργάζομαι με όποιον καταφέρει να αναδείξει τη μελωδία του στίχου.

Θα σου ζητήσω να ξεχωρίσεις κάποια από τα τραγούδια σου. Ποιο είναι…

 Προσωπικά δεν ξεχωρίζω τα παιδιά μου. Για μένα είναι όλα το ίδιο!

Οι ερμηνευτές έχουν άμεση επαφή με τον κόσμο στις ζωντανές τους εμφανίσεις. Ένας στιχουργός πως λαμβάνει την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου που ακούει τα τραγούδια του;

Εμείς οι δημιουργοί είμαστε αφανείς ήρωες. Προσωπικά μου δημιουργεί συναισθήματα χαράς όταν ακούω ένα τραγούδι μου σε δημόσιους χώρους. Καφετέριες. Κέντρα διασκέδασης κλπ

Άμεσα από τον κόσμο το λαμβάνεις τελικά αυτό το αποτέλεσμα;

Νομίζω έχω απαντήσει πριν την ερώτηση .

Ποιες είναι οι πιο ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές κατά την διάρκεια της μέχρι καλλιτεχνικής σου πορείας;

Τις δυσάρεστες τις έχω ξεχάσει τις ευχάριστες τις έχω ζήσει, οι φίλοι το ξέρουν.

Υπάρχουν και Αν και αυτή την περίοδο ετοιμαζόμαστε να ακούσουμε τα νέα σου τραγούδια θα ρωτήσω και για τα επόμενα βήματα.

Έχω ήδη έτοιμα αρκετά demo τα οποία δεν μπορώ να ανακοινώσω ακόμη. Το κρατάω έκπληξη …..

– Ένα μεγάλο ευχαριστώ Νικόλα μου για το χρόνο που μου  αφιέρωσες  και ένα ακόμα ευχαριστώ την SDM PRODUCTION  και συγκεκριμένα στη διευθύντρια της εταιρίας Μάρα Βαλαμβάνη που με έφερε σε επαφή μαζί σου .