24 Απριλίου, 2024

Πόπη Βάθη: Το μέλλον του ελληνικού τραγουδιού θέλω να το βλέπω  με αισιοδοξία

 

nikoletta polyzoy

 

Πόπη μου καταρχήν να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη φιλοξενία σου στο όμορφο σπίτι σου στη Ραφήνα θα ήθελα να μου πεις λίγα λόγια για σένα.

Πριν 2 χρόνια έτυχε κάπου κάπως να γνωρίσω την Πόπη Βάθυ .Είναι  ένα ταπεινό ξεχωριστό πλάσμα που μόνο που την κοίταζες στα μάτια βλέπεις πόσο αγάπη για τους ανθρώπους κρύβει μέσα της ..Η αγάπη για τα ζώα κ την φύση μας έκανε αμέσως να συμπαθήσει η μια την άλλη και ως σήμερα να είναι η πρώτη καλημέρα μόλις ξημερώσει να πούμε μέσω Chat …Σήμερα μας φιλοξενεί στο χώρο της στην Ραφήνα με θέα την θάλασσα και έχουμε να συζητήσουμε  πολλά …Γιατί οι ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ όπως κ να το κάνουμε ενώνουν τους ανθρώπους αρκετά …

Τι έχει αλλάξει στις σχέσεις των ανθρώπων Πόπη μου; Και η Εφαρμογές είναι το σήμερα ?

Οι σχέσεις των ανθρώπων έχουν αλλάξει πάρα πολύ στο σήμερα οι άνθρωποι ψάχνουν  τον έρωτα πιο επιφανειακά περισσότερο αναζητούν κάτι ευκαιριακό δεν εμβαθύνουν τόσο πολύ δεν έχουν τον χρόνο να εμβαθύνουν από όλα αυτά  που συμβαίνουν παράλληλα στην κοινωνία οπότε οι Εφαρμογές πέρα από την μάστιγα της εποχής είναι και πολύ “βολικές”.

Κάθε φορά παρουσιάζεις κάτι διαφορετικό.

Θα έλεγα ζεις την κάθε στιγμή και αυτό το δείχνεις με τους στίχους σου ..

Ναι ζω την κάθε στιγμή ζω στο σήμερα και προσπαθώ πάντα να αφουγκράζομαι το  ρεύμα της εποχής.

Πού νομίζεις Πόπη  ότι οφείλεται η επιτυχία σου και σε αγάπησε ο κόσμος τόσο γρήγορα?

Νομίζω ότι προσπαθώ Νικολέττα μου μέσα από τα τραγούδια που γράφω να παρουσιάζω την αλήθεια, αυτήν που καταγράφω μέσα από  την ψυχή μου και παράλληλα κρατώ μια ισορροπία ανάμεσα το μοντέρνο και το κλασσικό στοιχείο .στίχος – μουσική. Αν με έχει εκτιμήσει έστω και λίγο ο κόσμος αυτό με τιμά ιδιαίτερα.

Έχοντας περάσει από εποχές που το ελληνικό τραγούδι ήταν σημείο αναφοράς μιας ολόκληρης κοινωνίας, πώς βλέπεις σήμερα τις αντιστοιχίες του με τον κόσμο και την εποχή;

Το ελληνικό τραγούδι έχει περάσει από πολλές φάσεις και συνεχίζει να περνάει. έχει περάσει κι αυτό στιγμές άνθισης και στιγμές κρίσης. σήμερα βρίσκεται σε μια ισορροπία ο καθένας μας μπορεί να ψάξει και να αναζητήσει να ακούσει ότι είδος θέλει,  ποιοτικό, έντεχνο pop rock rap trap.

Το μέλλον του ελληνικού τραγουδιού θέλω να το βλέπω  με αισιοδοξία, να υπάρχει πάντα το δικαίωμα και η πολυφωνία ο καθένας μας να επιλεγεί να υποστηρίζει και να απολαμβάνει το είδος της μουσικής που θέλει να ακούσει. πιεζόμαστε τόσο πολύ όλοι μας από μια σκληρή καθημερινότητα, ας είναι η μουσική αυτή που πάντα θα μας απελευθερώνει, θα μας χαλαρώνει και θα μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε.

Ένας στίχος που σε χαρακτηρίζει;

Ένας στίχος δικός μου η κάποιου άλλου καλλιτέχνη?? Αν πρέπει να διαλέξω κάποιον δικό μου διαλέγω από τις Εφαρμογές το: Την αγάπη ψάχνουμε όλοι στην εικονική την πόλη με γοήτευσες εσύ μέσα από υπολογιστή

Στην οθόνη θα κολλήσω δύσκολα θα ξεκολλήσω μα το ψάξιμο τελειώνει και ξανά μένουμε μόνοι.

Ποια είναι η πηγή έμπνευσης των στίχων των τραγουδιών σου;

Η πηγή έμπνευση των στίχων μου είναι σίγουρα τα βιώματα τα δικά μου των φίλων μου  των κοντινών μου ανθρώπων οι συζητήσεις που κάνουμε όλοι μεταξύ μας τα κοινωνικά θέματα που όλους μας απασχολούν έντονα στις μέρες μας.

Ποιο είναι το motto σου στη ζωή σου Πόπη μου ?

Το motto μου στη ζωή είναι οι στίχοι από το καινούργιο μου τραγούδι που θα βγει τα Χριστούγεννα. ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΡΕΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ .

Στην καθημερινότητα σου τι ρόλο παίζουν οι εφαρμογές ? Εσύ κάνεις Chat?

Τις χρησιμοποιώ για επαγγελματικούς λόγους, δεν έχω υπάρξει τόσο “τολμηρή” ακόμα, βλέπεις ανήκω σε μια παλιότερη γενιά που μεγάλωσε με έναν πιο ρομαντικό τρόπο, ωστόσο αφουγκράζομαι μέσα από τις επόμενες γενιές τον σύγχρονο τρόπο που γίνεται το ερωτικό παιχνίδι και κλέβω λίγο από τις ζωές τους εφαρμόζοντας το στους στίχους του τραγουδιού μου Εφαρμογές.

 

 

Πώς είναι η Πόπη στην καθημερινότητά της?

Η Πόπη είναι μία καθημερινή σύγχρονη γυναίκα ένας ταπεινός άνθρωπος που αγαπάει πολύ τα παιδιά τα ζώα, σέβεται τους ηλικιωμένους ανθρώπους ,αγαπάει τη φύση τη θάλασσα. Μου αρέσουν  πολύ οι βόλτες με τους φίλους στο σινεμά το θέατρο και ότι έχει να κάνει με την τέχνη.

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική?

Η μουσική μπαίνει στη ζωή μου στην Τρίτη Δημοτικού που ξεκίνησα μαθήματα πιάνου και στο σχολείο όμως το Αρσάκειο κάναμε μαθήματα φλογέρας και εκεί κατάλαβα ότι υπάρχει μία έντονη κλίση στη μουσική και έπαιρνα πάντα άριστα .Επίσημα όμως με την  μορφή σπουδών η μουσική έρχεται στη ζωή μου αμέσως μετά το λύκειο εκεί γύρω στα 18 όπου γράφτηκα και στο όρφειο ωδείο Αθηνών και επιλέγω ως βασικό όργανο το φλάουτο.

Ολοκλήρωσα τον πρώτο κύκλο σπουδών παίρνοντας το πτυχίο φλάουτο Με άριστα και παράλληλα συμμετείχε ενεργά σεμινάρια φλάουτου αλλά και σε σεμινάρια που αφορούσαν τους κλασικούς συνθέτες τεχνικής ποιανού και γενικότερα  την τέχνη.

Σεπτέμβριος 2000 πώς πήρες την απόφαση να φύγεις για το Βέλγιο?

Φεύγω για το Βέλγιο γιατί ήθελα να ασχοληθώ και να εμβαθύνω τόσο τις γνώσεις μου στο φλάουτο αλλά και τη μουσική της εποχής μπαρόκ .Είναι μία εποχή που με συναρπάζει και μας έχει δώσει κάποιους από τους μεγαλύτερους συνθέτες όπως το Βιβάλντι το Μπαχ τον hayden και τόσους άλλους

Επέστρεψα στην Ελλάδα το 2002 για οικογενειακούς λόγους αλλά δεν σταματώ ποτέ να επαναπαύομαι και να συνεχίσω τις μουσικές μου σπουδές τις οποίες και ολοκληρώνω παίρνοντας το δεύτερο σολιστικό χαρτί για φλάουτο το δίπλωμα και παράλληλα αρχίζει και  ανοίγει ένας δρόμος όπου ξεκινώ να διδάσκω φλάουτο στο μουσικό σχολείο στο Ίλιον ενώ παράλληλα ηχογραφώ για το θεατρικό έργο <χασης>.

Δημιούργησα λίγο αργότερα το γκρουπ Erio celste με τις συναδέλφους μου στο ιδιωτικό σχολείο Παναγιωτόπουλος όπου εργαζόμουν σαν καθηγήτρια στο ωδείο του σχολείου και  είχαμε το όραμα να ερμηνεύσουμε γνωστά κομμάτια κινηματογραφικής μουσικής. Με σκοπό να παίξουμε σε αρκετούς χώρους με αποκορύφωμα την εκδήλωση προς τιμήν της ισραηλινής πρεσβείας αλλά και στο μουσείο Μπενάκη.

Ποιο υπήρξε το έναυσμα για να ακολουθήσει στη μουσική πορεία στην οποία υπηρετείς?

Το έναυσμα Νικολέτα μου ήταν η αγάπη που μου μετέδωσε η μητέρα μου από παιδί για τη μουσική είχε εξαιρετική φωνή και πάντα στις γιορτές τραγουδούσαμε μαζί κι ήταν εκείνη που μου έγραψες σε μαθήματα πιάνου από παιδί

Ποιους καλλιτέχνες συνθέτες θαυμάζεις?

Θαυμάζω πάρα πολύ από την κλασσική μουσική την εποχή μπαρόκ και τους συνθέτες αυτής όπως Βιβάλντι Μπαχ .Από τους σύγχρονους συνθέτες θαυμάζω πολύ το Σταμάτη Σπανουδάκη το Στέφανο Κορκολή το Γιώργο Θεοφάνους ενώ από τραγουδιστές σίγουρα τους παλαιότερους Μαρινέλλα, Χάρις Αλεξίου, Γιαννη Πάριο.

Κατά τη γνώμη σου πώς ξεχωρίζει ο καλός πιανίστας?

Ο καλός πιανίστας ξεχωρίζει από τρία πράγματα πρώτον τον καθαρό ήχο δεύτερον την καλή  τεχνική και τρίτον το συναίσθημα που θα βάλει .Φυσικά και το πόσο θα καταθέσει την ψυχή του πάνω σε αυτό και βέβαια αυτό ισχύει για όλα τα μουσικά όργανα.

Πώς γεννήθηκε το Mentality?

Γεννήθηκε ένα απόγευμα στο πατρικό μου σπίτι ύστερα από το τέλος μιας μεγάλης αγάπης το Mentality έχει στοιχεία από την προσωπικότητά μου έχει ρομαντισμό δυναμισμό ένταση έχει Ελπίδα έχει κίνηση . Το κομμάτι ξεκινάει πιο ήρεμα και μετά περνάει από την Ελπίδα μετά δυναμώνει έχει ένταση έχει έκρηξη συναισθημάτων και στο τέλος έρχεται η κάθαρση η Γαλήνη.

Για χρόνια ήθελα να κάνω κάτι σχετικά με το mentality οι  συνθήκες  όμως δεν μου το επέτρεπαν.Πρόσφατα όμως μου δόθηκε η ευκαιρία σε μία εκδήλωση να το παίξω και από την ανταπόκριση του κοινού ήξερα ότι ήταν η στιγμή να του δώσω την ευκαιρία.

Έτσι ήρθε η στιγμή που βρέθηκε ένας εξαίρετος ηχολήπτης που ασχολείται και με τη σύνθεση ο κύριος Ερμής κοντούλης όπου έντυσε το mentality με μία ενορχήστρωση που ταίριαξε πολύ στο κομμάτι ..

Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική?

Να ασχοληθούν με τη μουσική Νικολέτα μου αν και μόνο Αν το θέλουν πραγματικά να έχουν υπομονή και πίστη να καταθέτουν πάντα την ψυχή τους. Μέσα από τη μουσική να εκφράζονται και να εκτονώνουν το συναίσθημα τους και αν ακόμη απογοητεύονται η απογοητευτούν να μην τα παρατήσουν εύκολα γιατί ειδικά στα μουσικά όργανα χρειάζεται χρόνος για να φανεί το αποτέλεσμα του κόπου τους της μελέτης τους της αφοσίωσης τους .Η ανταπόδοση θα έρθει όποιος όμως μία μέρα και η χαρά τους θα είναι μεγάλη.

Πόπη μου είσαι μία σπουδαία μουσικός ,ένα λαμπρό ταλέντο και το χάρισμα που έδωσε ο Θεός δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Εύχομαι σήμερα που έχεις τα γενέθλιά σου να ανοίξει ένας νέος δρόμος και να σου φέρει καινούργιες εμπνεύσεις και το mentality να είναι πάντα στην κορυφή. Ευχαριστώ .

Ευχαριστώ Νικολέτα μου και ευχαριστώ πολύ την  OneNews.gr  την εφημερίδα μας που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία να δείξω το mentality .