Πόπη Βάθη: Ο έρωτας που έγινε …..Mentality

Πόπη Βάθη

Πόπη Βάθη: Ο έρωτας που έγινε …..Mentality

nikoletta polyzoy

Πόπη μου καταρχήν να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη φιλοξενία σου στο όμορφο σπίτι σου στη Ραφήνα θα ήθελα να μου πεις λίγα λόγια για σένα.

Γεννήθηκα στην Αθήνα σε μία όμορφη γειτονιά των Αμπελοκήπων από μία αστική οικογένεια ο πατέρας μου ήταν τραπεζικός υπάλληλος και η μητέρα μου οικιακά δεν εργάστηκε για να μας μεγαλώσει .Πήγα σχολείο αρχικά στην εράσμειο ελληνογερμανική και από την τετάρτη δημοτικού στο Αρσάκειο Ψυχικού.

Πώς είναι η Πόπη στην καθημερινότητά της?

Η Πόπη είναι μία καθημερινή σύγχρονη γυναίκα ένας ταπεινός άνθρωπος που αγαπάει πολύ τα παιδιά τα ζώα, σέβεται τους ηλικιωμένους ανθρώπους ,αγαπάει τη φύση τη θάλασσα. Μου αρέσουν  πολύ οι βόλτες με τους φίλους στο σινεμά το θέατρο και ότι έχει να κάνει με την τέχνη.

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική?

Η μουσική μπαίνει στη ζωή μου στην Τρίτη Δημοτικού που ξεκίνησα μαθήματα πιάνου και στο σχολείο όμως το Αρσάκειο κάναμε μαθήματα φλογέρας και εκεί κατάλαβα ότι υπάρχει μία έντονη κλίση στη μουσική και έπαιρνα πάντα άριστα .Επίσημα όμως με την  μορφή σπουδών η μουσική έρχεται στη ζωή μου αμέσως μετά το λύκειο εκεί γύρω στα 18 όπου γράφτηκα και στο όρφειο ωδείο Αθηνών και επιλέγω ως βασικό όργανο το φλάουτο.

Ολοκλήρωσα τον πρώτο κύκλο σπουδών παίρνοντας το πτυχίο φλάουτο Με άριστα και παράλληλα συμμετείχε ενεργά σεμινάρια φλάουτου αλλά και σε σεμινάρια που αφορούσαν τους κλασικούς συνθέτες τεχνικής ποιανού και γενικότερα  την τέχνη.

Σεπτέμβριος 2000 πώς πήρες την απόφαση να φύγεις για το Βέλγιο?

Φεύγω για το Βέλγιο γιατί ήθελα να ασχοληθώ και να εμβαθύνω τόσο τις γνώσεις μου στο φλάουτο αλλά και τη μουσική της εποχής μπαρόκ .Είναι μία εποχή που με συναρπάζει και μας έχει δώσει κάποιους από τους μεγαλύτερους συνθέτες όπως το Βιβάλντι το Μπαχ τον hayden και τόσους άλλους

Επέστρεψα στην Ελλάδα το 2002 για οικογενειακούς λόγους αλλά δεν σταματώ ποτέ να επαναπαύομαι και να συνεχίσω τις μουσικές μου σπουδές τις οποίες και ολοκληρώνω παίρνοντας το δεύτερο σολιστικό χαρτί για φλάουτο το δίπλωμα και παράλληλα αρχίζει και  ανοίγει ένας δρόμος όπου ξεκινώ να διδάσκω φλάουτο στο μουσικό σχολείο στο Ίλιον ενώ παράλληλα ηχογραφώ για το θεατρικό έργο <χασης>.

Δημιούργησα λίγο αργότερα το γκρουπ Erio celste με τις συναδέλφους μου στο ιδιωτικό σχολείο Παναγιωτόπουλος όπου εργαζόμουν σαν καθηγήτρια στο ωδείο του σχολείου και  είχαμε το όραμα να ερμηνεύσουμε γνωστά κομμάτια κινηματογραφικής μουσικής. Με σκοπό να παίξουμε σε αρκετούς χώρους με αποκορύφωμα την εκδήλωση προς τιμήν της ισραηλινής πρεσβείας αλλά και στο μουσείο Μπενάκη.

Ποιο υπήρξε το έναυσμα για να ακολουθήσει στη μουσική πορεία στην οποία υπηρετείς?

Το έναυσμα Νικολέτα μου ήταν η αγάπη που μου μετέδωσε η μητέρα μου από παιδί για τη μουσική είχε εξαιρετική φωνή και πάντα στις γιορτές τραγουδούσαμε μαζί κι ήταν εκείνη που μου έγραψες σε μαθήματα πιάνου από παιδί

Ποιους καλλιτέχνες συνθέτες θαυμάζεις?

Θαυμάζω πάρα πολύ από την κλασσική μουσική την εποχή μπαρόκ και τους συνθέτες αυτής όπως Βιβάλντι Μπαχ .Από τους σύγχρονους συνθέτες θαυμάζω πολύ το Σταμάτη Σπανουδάκη το Στέφανο Κορκολή το Γιώργο Θεοφάνους ενώ από τραγουδιστές σίγουρα τους παλαιότερους Μαρινέλλα, Χάρις Αλεξίου, Γιαννη Πάριο.

Κατά τη γνώμη σου πώς ξεχωρίζει ο καλός πιανίστας?

Ο καλός πιανίστας ξεχωρίζει από τρία πράγματα πρώτον τον καθαρό ήχο δεύτερον την καλή  τεχνική και τρίτον το συναίσθημα που θα βάλει .Φυσικά και το πόσο θα καταθέσει την ψυχή του πάνω σε αυτό και βέβαια αυτό ισχύει για όλα τα μουσικά όργανα.

Πώς γεννήθηκε το Mentality?

Γεννήθηκε ένα απόγευμα στο πατρικό μου σπίτι ύστερα από το τέλος μιας μεγάλης αγάπης το Mentality έχει στοιχεία από την προσωπικότητά μου έχει ρομαντισμό δυναμισμό ένταση έχει Ελπίδα έχει κίνηση . Το κομμάτι ξεκινάει πιο ήρεμα και μετά περνάει από την Ελπίδα μετά δυναμώνει έχει ένταση έχει έκρηξη συναισθημάτων και στο τέλος έρχεται η κάθαρση η Γαλήνη.

Για χρόνια ήθελα να κάνω κάτι σχετικά με το mentality οι  συνθήκες  όμως δεν μου το επέτρεπαν.Πρόσφατα όμως μου δόθηκε η ευκαιρία σε μία εκδήλωση να το παίξω και από την ανταπόκριση του κοινού ήξερα ότι ήταν η στιγμή να του δώσω την ευκαιρία.

Έτσι ήρθε η στιγμή που βρέθηκε ένας εξαίρετος ηχολήπτης που ασχολείται και με τη σύνθεση ο κύριος Ερμής κοντούλης όπου έντυσε το mentality με μία ενορχήστρωση που ταίριαξε πολύ στο κομμάτι ..

Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική?

Να ασχοληθούν με τη μουσική Νικολέτα μου αν και μόνο Αν το θέλουν πραγματικά να έχουν υπομονή και πίστη να καταθέτουν πάντα την ψυχή τους. Μέσα από τη μουσική να εκφράζονται και να εκτονώνουν το συναίσθημα τους και αν ακόμη απογοητεύονται η απογοητευτούν να μην τα παρατήσουν εύκολα γιατί ειδικά στα μουσικά όργανα χρειάζεται χρόνος για να φανεί το αποτέλεσμα του κόπου τους της μελέτης τους της αφοσίωσης τους .Η ανταπόδοση θα έρθει όποιος όμως μία μέρα και η χαρά τους θα είναι μεγάλη.

Πόπη μου είσαι μία σπουδαία μουσικός ,ένα λαμπρό ταλέντο και το χάρισμα που έδωσε ο Θεός δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Εύχομαι σήμερα που έχεις τα γενέθλιά σου να ανοίξει ένας νέος δρόμος και να σου φέρει καινούργιες εμπνεύσεις και το mentality να είναι πάντα στην κορυφή. Ευχαριστώ .

Ευχαριστώ Νικολέτα μου και ευχαριστώ πολύ την  OneNews.gr  την εφημερίδα μας που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία να δείξω το mentality .

 

 2,342 total views,  2 views today

.