19 Μαΐου, 2024

Ο Σταμάτης Κραουνάκης αποκαλύπτει για την προσωπική του ζωή: «Είμαι “panerotic”»

«Αυτό που θα μπορούσα να πω είναι ότι είμαι “panerotic”. Μπορώ να ερωτευτώ και έναν άνθρωπο 90 ετών και να του αφιερωθώ, είτε είναι γυναίκα είτε άντρας…» Την παραπάνω δήλωση-αποκάλυψη για την προσωπική ζωή του έκανε ο Σταμάτης Κραουνάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο περιοδικό «Antivirus» της ΛΟΑΤ+ κοινότητας.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, ο δημοσιογράφος Βασίλης Θανόπουλος, με τον οποίο μίλησε ο λαοφιλής συνθέτης, με αυτή τη συνέντευξή του «κάνει coming out ως ΛΟΑΤ+, τονίζοντας πως, αν και είναι ένας καλλιτέχνης που ανήκει σε ολόκληρο τον κόσμο, ήταν πάντοτε δικός μας». Εξ ου και ο τίτλος του περιοδικού στο εξώφυλλο: «Ο δικός μας Σταμάτης».

Ο Κραουνάκης, μιλώντας για τον ρόλο που παίζει η σεξουαλικότητα στη ζωή του, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θα απαντήσω με μια φράση του βιβλίου “Έρως, η σεξουαλικότητα στην αρχαία Ελλάδα”, που διαβάζω για τρίτη φορά: “Ερωτευόμαστε αυτό που μας βοηθάει να επενδύσουμε τα επόμενα όνειρά μας”. Αυτό για εμένα είναι όλη η επικεφαλίδα στο πώς συμπεριφέρεται μια προσωπικότητα σε σχέση με τη σεξουαλικότητά της. Κι αυτό επειδή ήμουν τυχερός να μην κυνηγήσω ποτέ τον σύντροφο. Τα πρόσωπα που έπρεπε ερχόντουσαν στη ζωή μου. Δεν μπήκα ποτέ στην αγωνία της κατάκτησης συντρόφου. Απλώς ζούσα μεγάλες περιόδους με τον/την ίδια σύντροφο, ανάλογα, ζωσμένος ολόψυχα σ’ αυτό το ταξίδι».

Ο ίδιος δηλώνει μονογαμικός στις σχέσεις του, τονίζοντας ότι σπανίως έχει κερατώσει. Όσον αφορά τη σεξουαλική ταυτότητά του, σημειώνει πως νιώθει χορτασμένος και συμπληρώνει: «Κατάφερα στη ζωή ό,τι αγάπησα να το κάνω κατοικία μου. Χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό. Ίσως, όταν ήμουν αρκετά νέος, τότε που ακόμη ψάχνεις τι είσαι, πιθανώς να προβληματίστηκα με κάποια κοινωνικά στερεότυπα, αλλά τα ξεπέρασα γρήγορα. Ήταν τόσο πιο πρωταγωνιστής… η καύλα και κυρίως η συγκίνηση να ζήσω το οτιδήποτε».

Στην ερώτηση του Βασίλη Θανόπουλου αν του μιλάει ως σύμμαχος ή ως μέλος της ΛΟΑΤ+ κοινότητας, ο Σταμάτης απαντά: «Σε κόμμα δεν ανήκω. Αλλά, αν ξέρω ποιοι είναι οι δικοί μου άνθρωποι, αυτό το ξέρω. Είμαι μέλος αυτής της κοινότητας. Ταυτόχρονα, είμαι όμως και κομμάτι της υπόλοιπης κοινωνίας. Και επειδή είμαι δημιουργός, η αγκαλιά μου πρέπει να τους χωρά όλους».

Ο συνθέτης στη συνέχεια παραδέχεται τα εξής: «Υπάρχει, πάντως, μια ειλικρινής σχέση με τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα και, επειδή έχω ανοιχτό λόγο, δέχομαι συχνά ομοφοβικά σχόλια από τα φασιστάκια. Τα οποία τα αντιμετωπίζω με τρομερό χιούμορ. Γιατί είναι σαφές ότι όποιος το βρίζει το ποθεί. Κράζεις; Θαυμάζεις! Κλασικό».

Τέλος, στο ερώτημα αν είναι πανσέξουαλ, ο Σταμάτης Κραουνάκης απαντά αρνητικά: «Θα ήθελα να είμαι, αλλά δεν είμαι. Απλώς κρατάω για τον εαυτό μου το δικαίωμα της επιλογής. Αυτό που θα μπορούσα να πω είναι ότι είμαι “panerotic”. Μπορώ να ερωτευτώ και έναν άνθρωπο 90 ετών και να του αφιερωθώ, είτε είναι γυναίκα είτε άντρας. Να μην κοιτάξω πουθενά αλλού» αναφέρει.

Reduce bounce rates