29 Ιουνίου, 2024

Ο Ολυμπιακός λύγισε τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και πήρε σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο

Intime

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 92-86 του Παναθηναϊκού και έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την έδρα του, επικράτησε 92-86 του Παναθηναϊκού στον δεύτερο τελικό της Basket League, έκανε το 2-0 και πήρε σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μετά τη νίκη στο ΟΑΚΑ, όπου έσπασαν την έδρα του Τριφυλλιού, οι Ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν και στο Game 2 των τελικών. Σε ένα ιδιαίτερα σκληρό και αμφίρροπο ματς με πολλή τακτική και στρατηγική, ο Ολυμπιακός βγήκε νικητής και απέχει μία νίκη από τον τρίτο σερί τίτλο. Ουσιαστικά έχει τρεις ευκαιρίες για να κάνει δικό του το πρωτάθλημα. Αντιθέτως, οι Πράσινοι, που έχουν σοβαρά παράπονα απ’ τη διαιτησία, ψάχνουν ένα σερί 3-0 στα επόμενα ματς, αρχής γενομένης απ’ το Game 3 στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Δευτέρα (10/6, 21.15), για να φτάσουν στον τίτλο.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν και πάλι κυρίαρχος στο ζωγραφιστό και έκανε… πάρτι, «αγγίζοντας» το double – double. Ο Σέρβος σέντερ είχε 17 πόντους και 9 ριμπαόυντ, ο Άλεκ Πίτερς συμπλήρωσε 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, αλλά οι γηπεδούχοι πήραν πολύτιμες λύσεις και από την περιφέρειά τους. Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς – Γκος ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών (19 πόντοι), ενώ ο Αϊζάια Κάνααν αποτέλεσε “X-Factor” με το «ξέσπασμά» του στο 3ο δεκάλεπτο (11π. στην 3η περίοδο, 16π. συνολικά). Πολύτιμος και ο Κώστας Παπανικολάου για τους Πειραιώτες (11 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο).

Από την άλλη, ο Ματίας Λεσόρ ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης και έφτασε μια «ανάσα» από το double – double (21 πόντοι και 9 ριμπάουντ), ενώ υπέπεσε και σε 5 λάθη. Άστοχος (6/17 σουτ) ο διψήφιος Κέντρικ Ναν (13π.), βοήθησε ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (11π., 6ρ.), 12π. και 5ασ. μέτρησε ο Κώστας Σλούκας.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε καλύτερα το παιχνίδι συγκριτικά με τον πρώτο τελικό. Ήταν πιο προσηλωμένος αμυντικά αλλά βρήκε λύσεις και στο επιθετικό κομμάτι ελέγχοντας τον ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου έφτασε σε διαφορά επτά πόντων (17-24), προτού μαζέψει ο Ολυμπιακός τη διαφορά στους τρεις (21-24) με το φινάλε της περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μείωσε τα λάθη του σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, που από το μόλις ένα της πρώτης περιόδου, έφτασε στα έξι. Οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν και το παιχνίδι κινήθηκε στην κόψη του ξυραφιού. Oι Πράσινοι πάντως βρήκαν τρόπο για να φτάσουν στο +8 (28-36), οι Ερυθρόλευκοι απάντησαν με ένα σερί 10-0 για να πάρουν το προβάδισμα με 38-36. Το Τριφύλλι ωστόσο έκλεισε το ημίχρονο όντας μπροστά στο σκορ (38-39) με τρίποντο του Γκριγκόνις και αποτελεσματικές άμυνες στο φινάλε.

Ο Γουίλιαμς-Γκος με 10 πόντους, ο Μιλουτίνοφ με 8 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Πίτερς με 9 πόντους και 3 ριμπάουντ ξεχώρισαν απ’ τον Ολυμπιακό, ενώ ο Σλούκας με 8 πόντους και μια ασίστ, ο Λεσόρ με 8 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Ερνανγκόμεθ με 5 πόντους και 4 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναθηναϊκό να… χάνει το μυαλό του και τη συγκέντρωσή του. Τα πολλά λάθη και ο εκνευρισμός των Πρασίνων από ορισμένες διαιτητικές αποφάσεις αποσυντόνισαν πλήρως την ομάδα του Αταμάν.

 

Reduce bounce rates