Μπορντό: Από ασφυξία πέθανε η 32χρονη Ελληνίδα που έπαθε αλλαντίαση σε εστιατόριο

Μπορντό: Από ασφυξία πέθανε η 32χρονη Ελληνίδα που έπαθε αλλαντίαση σε εστιατόριο

Είχα καταναλώσει σαρδέλες σε εστιατόριο της γαλλικής πόλης Μπορντό

Από Ανθή Κουρεντζή

Η ασφυξία ενδέχεται να είναι η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας που έπαθε αλλαντίαση μετά από κατανάλωση σαρδελών σε εστιατόριο του Μπορντό στη Γαλλία.

Αυτό αποκαλύπτει το γαλλικό δίκτυο BFMTV που τονίζει πως πρόκεται για προκαταρκτική έκθεση του ιατροδικαστή που αναφέρει ασφυξία ενώ αναμένονται ακόμη οι αναλύσεις των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί από τι πέθανε η άτυχη γυναίκα που έπαθε αλλαντίαση.

Σύμφωνα με την δικαστική πηγή που επικαλείται το BFMTV ο θάνατος της 32χρονης Ελληνίδας προκλήθηκε από ασφυξία λόγω δηλητηρίασης από αλλαντική τοξίνη που παράγεται από το βακτήριο κλωστηρίδιο της αλλαντίασης.

Θάνατος 32χρονης στη Γαλλία: «Της είπαν ότι ήταν υγιής και να φύγει» ξεσπά η μητέρα της κοπέλας που πέθανε από αλλαντίαση

Ξέσπασε η μητέρα της 32χρονης Ελληνίδας που ξεψύχησε από αλλαντίαση στο Μπορντό της Γαλλίας, κάνοντας σαφές ότι η κόρη της είχε ζητήσει βοήθεια από τους γιατρούς στο νοσοκομείο αλλά εκείνοι δεν επέδειξαν την απαιτούμενη προσοχή, λέγοντας της πως είναι υγιής και να φύγει.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η γυναίκα είχε εμφανίσει συμπτώματα, όμως δεν έγινε έγκαιρη διάγνωση, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

«Ο γαμπρός μου πάει λίγο καλύτερα, γιατί του έδωσαν το αντίδοτο. Η κόρη μου είχε συμπτώματα. Ζήτησε ιατρική περίθαλψη. Την έστειλαν σπίτι της, της είπαν “δεν έχετε τίποτα, γεια σας”», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Live News» στο MEGA.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «δεν το διέγνωσαν. Όχι δεν πρόλαβαν. Αν είχαν διαγνώσει θα το είχαν προλάβει. Δεν το διέγνωσαν».

«Φυσικά και είναι αδιανόητο. Έφαγαν θαλασσινά, σαρδέλες από ένα εστιατόριο πεντάστερο, φημισμένο στη Γαλλία το 2023», είπε μεταξύ άλλων.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ύποπτο θεωρείται ένα εστιατόριο στο Μπορντό και συγκεκριμένα η κονσέρβα σαρδέλας που σέρβιρε στους πελάτες, ως σπεσιαλιτέ του ιδιοκτήτη.

Η 32χρονη είχε πάει με την παρέα της και μαζί με τον σύντροφο τους, όπου κατανάλωσαν το συγκεκριμένο γεύμα και λίγο αργότερα εμφάνισαν συμπτώματα.

Επίσης, ακόμη 12 άτομα που δείπνησαν στο εστιατόριο αρρώστησαν βαριά και εμφάνισαν συμπτώματα αλλαντίασης, με 8 από αυτά να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μάλιστα, 7 νοσηλεύονται στην εντατική και 5 δέχονται αναπνευστική βοήθεια.

«Όλες οι περιπτώσεις καταγράφηκαν στο ίδιο κατάστημα στο Μπορντό μεταξύ Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου και Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2023. Όλοι τους κατανάλωσαν σαρδέλες σε βάζα κατασκευασμένα από τον εστιάτορα», ανακοίνωσαν οι γαλλικές υγειονομικές αρχές.

.