26 Απριλίου, 2024

«Μου έκοψαν τα πάντα…» – Οι τραγικές ώρες του Φωκά Ευαγγελινού

«Μου έκοψαν τα πάντα…» – Οι τραγικές ώρες του Φωκά Ευαγγελινού

Η δύσκολη πορεία προς την καταξίωση

Ο Φωκάς Ευαγγελινός δε συνηθίζει να μιλά για την προσωπική του ζωή, αλλά όταν το κάνει έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με τον ίδιο να εξομολογείται τα πάντα στο «Στούντιο 4» προ ημερών.

Ο γνωστός χορογράφος και χορευτής, που αναφέρθηκε και στην καταγωγή του, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης μίλησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για την προσωπική, επαγγελματική και καλλιτεχνική του πορεία.

Τα λόγια του Φωκά Ευαγγελινού για την πορεία του

Μεταξύ άλλων, ο Φωκάς Ευαγγελινός περιέγραψε το πώς άρχισε να ασχολείται με τον χορό αλλά και την αντίδραση τον γονιών του όταν τους το ανακοίνωσε: «Μου άρεσε να ταξιδεύω. Έδωσα πανελλήνιες, πέρασα στην εμποροπλοιάρχων, πήγα για δύο χρόνια. Μου άρεσε να χορεύω. Μπήκα στην εμποροπλοιάρχων και ξεκίνησα πήγαινα σε μια σχολή χορού. Αρρωσταίνει η καθηγήτρια μου και με είδε η ιδιοκτήτρια και με ρώτησε αν θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον χορό. Μάλλον κάτι είδε. Και της είπα ναι. Σε μεγάλη ηλικία. Καταλάβαινα ότι μου αρέσει […] Παράλληλα ο πατέρας μου και η μάνα μου έκοψαν τα πάντα επειδή άφησα τη σχολή. Δούλευα σε τρεις δουλειές […] Τους το ανακοίνωσα με μια απόσταση ασφαλείας. Ο πατέρας μου στον πάνω όροφο, εγώ στον κάτω όροφο τους είπα ότι παρατάω την εμποροπλοιάρχων. Μια καρέκλα από πάνω έφυγε κι ήρθε κάτω. Μετά με στήριξαν…».

Μιλώντας για το bullying που έζησε κατά τις σπουδές του στον χορό εκμυστηρεύτηκε: «Ήμασταν στο μπαλέτο, νυσταγμένος εγώ γιατί δούλευα το βράδυ για να τα βγάλω πέρα. Λέει ο δάσκαλος ακίνητοι. Ακίνητοι όλοι στη μπάρα, πίσω το πόδι. Πήρε μια κιμωλία και έγραψε στο κολάν στο πόδι μου “Αίσχος”. Εγώ δεν έδωσα σημασία. Ήταν αίσχος, δεν ήξερα μπαλέτο. Ο άνθρωπος φαίνεται του τη βάραγε. Δεν καταλάβαινα εγώ. Είχα τόση χαρά για αυτό που έκανα. Δεν ήξερα που θα γίνω και τι θα κάνω. Αγαπούσα αυτό που έκανα».