10 Μαΐου, 2024

Μεσολόγγι: Συγκλονίζει κατάθεση φίλου του 50χρονου – «Ο κρεοπώλης φώναζε στον ύπνο του “θα σε θάψω χωρίς παπά”»

«Σκεφτείτε πόσο μένος είχε για να υλοποιήσει αυτό του το σχέδιο»

Από Κυριάκος Μελλίδης

Νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως από τη μοιραία νύχτα και τις κινήσεις του κρεοπώλη στην υπόθεση του Μεσολογγίου.

Σύμφωνα μάλιστα με τη δημοσιογράφο του Alpha, Ρένα Κουβελιώτη, υπάρχει άνθρωπος που κατέθεσε, πως 15 μέρες πριν από τη δολοφονία του Μπάμπη, ο κρεοπώλης, μέσα στον ύπνο του, φώναζε, ούρλιαζε “Θα σε θάψω χωρίς παπά”.

«Οι κυνηγοί ξέρετε, όταν πηγαίνουν για κυνήγι, αναγκαστηκά κοιμούνται μαζί για να ξεκινήσουν από νωρίς. Κατά τη διάρκεια του ύπνου του λοιπόν, φώναζε “θα σε θάψω χωρίς παπά”. Σκεφτείτε πόσο μένος είχε για να υλοποιήσει αυτό του το σχέδιο.

Μία ημέρα πριν, ήρθε απέναντι, στο παρατηρητήριο για να δει την περιοχή του εγκλήματος, αν υπάρχουν αυτοκίνητα, αν το βράδυ έρχονται κυνηγοί, να δει αν υπάρχει κίνηση στην περιοχή», είπε χαρακτηριστικά η Ρένα Κουβελιώτη.

«Ένας άνθρωπος που έχει πει σε φίλους “αν θέλετε να κάνετε κάτι παράνομο, μην έχετε μαζί τα smart phone σας, γιατί με αυτά σας βρίσκουν” και ο άνθρωπος αυτός όταν ξεκίνησε να βρει τον Μπάμπη, άφησε το smart phone του επίτηδες στο σπίτι του», συνέχισε η δημοσιογράφος.

Νέο σενάριο «βόμβα» για τη δολοφονία του Μπάμπη στο Μεσολόγγι: «Μιλάει» ξανά το τεφτέρι του 31χρονου – Με ποιους είχε συναλλαγές (video)

Το μηχάνημα κρυπτονομισμάτων που είχε στο σπίτι του ο Μπάμπης Κούτσικος δίνει νέα τροπή στις έρευνες πίσω από το κίνητρο της δολοφονίας του.

Οι Αρχές του Μεσολογγίου προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της μυστηριώδους υπόθεσης, ερευνώντας παράλληλα για την καραμπίνα και το κινητό του 31χρονου, τα οποία θα δώσουν πολύτιμα στοιχεία.

Το νέο σενάριο που εξετάζεται, πέρα από τις δοσοληψίες που φέρεται να είχε με τον κρεοπώλη, που κατηγορείται για τη δολοφονία του, είναι πίσω από την ανθρωποκτονία να βρίσκεται κύκλωμα με εμπόριο κρυπτονομισμάτων και τα άτομα με τα οποία ο 31χρονος είχε επικοινωνία.

Τη συγκεκριμένη νέα παράμετρο στην υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη έφερε σύμφωνα με την εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» η συσκευή κρυπτονομισμάτων που βρέθηκε στα προσωπικά αντικείμενά του.

Χθες, έγινε γνωστό πως η άρση απορρήτου από το κινητό του Μπάμπη έδειξε πως ο 31χρονος ξεκίνησε «συνεδρία» στο διαδίκτυο στις 20.37 της μοιραίας ημέρας της εξαφάνισής του μέχρι τις 23.49, δηλαδή για τρεις ώρες.

Το δεδομένο αυτό μπήκε στο μικροσκόπιο της Ανακρίτριας, η οποία επιχείρησε να διαλευκάνει πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Σε σχετική ερώτησή της προς τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη, ο κρεοπώλης φέρεται να απάντησε ότι δεν είδε καθόλου τον 31χρονο να μιλάει στο τηλέφωνο ή να κάνει κάποια «συνεδρία», προσθέτοντας ότι δεν πρόσεξε καν αν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο.

Οι αρχές αναφέρουν πως για αυτή τη «συνεδρία» ίσως ευθύνεται η μηχανή κρυπτονομισμάτων, να είχε προγραμματίσει δηλαδή να κάνει «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων, να παράξει ψηφιακά νομίσματα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Αρχές θεωρούν ότι πίσω από τη δολοφονία του ίσως κρύβεται κύκλωμα με εμπόριο κρυπτονομισμάτων.

Με βάση αυτό το σενάριο, και επειδή έχει μεγάλο κόστος η όλη διαδικασία, ο Μπάμπης φέρεται να προσέγγιζε άτομα με το πρόσχημα την απόκτηση χρημάτων. Ο 31χρονος φέρεται κατά τις ίδιες πληροφορίες να έπαιρνε από τα συγκεκριμένα κάποια χρήματα για να αγοράσει τον εξοπλισμό και να τον στήσει, είτε έπαιρνε χρήματα για να τους δώσει τα κρυπτονομίσματα.