Γιάννης Φλωρινιώτης: Θλίψη για το θάνατο του αξεπέραστου τραγουδιστή και περφόρμερ – Οι μεγάλες συνεργασίες και οι επιτυχίες του

Γιάννης Φλωρινιώτης: Θλίψη για το θάνατο του αξεπέραστου τραγουδιστή και περφόρμερ – Οι μεγάλες συνεργασίες και οι επιτυχίες του

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο γνωστός τραγουδιστής, Γιάννης Φλωρινιώτης, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και αρκετό καιρό σε νοσοκομείο των Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός τραγουδιστής και περφόρμερ πέθανε από καρδιακή ανακοπή, ενώ είχε υποστεί βαρύτατο πνευμονικό εμφύσημα.

Το βιογραφικό, η πορεία και οι μεγάλες επιτυχίες

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα. Το πραγματικό του επώνυμο είναι Αποστολίδης και η καταγωγή του ήταν ποντιακή.

Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών, ενώ σε ηλικία 16 ετών άρχισε τις εμφανίσεις με ένα λαϊκό συγκρότημα που είχαν φτιάξει πέντε άτομα και έκανε περιοδείες σε όλες σχεδόν τις επαρχίες της Ελλάδος.

Σε ηλικία 18 ετών έφτασε να έχει πολύ μεγάλο ρεπερτόριο τραγουδιών, ενώ ως τότε τραγουδούσε με το όνομα “μικρός Γιαννάκης”. Αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως οι Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης – ενώ τραγούδησε και δίπλα στη Ρίτα Σακελλαρίου.

 

Το 1970-71, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας, χορεύοντας και δημιουργώντας μία νέα περσόνα, ξεχωριστή για την αθηναϊκή νύχτα, ντυμένος πάντα εκκεντρικά, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Όπου εμφανίζεται έχει μεγάλη επιτυχία, αλλά δέχεται και σκληρή κριτική. Στη δισκογραφία, κάνει την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ «Τώρα Θέλω Τώρα», που αμέσως γίνεται χρυσό. Γνωστός πλέον σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει τα εντυπωσιακά σόου με μεγάλη επιτυχία. Ο δεύτερος δίσκος «Γιορτή Αγάπης» γίνεται πλατινένιος. Από τις πιο γνωστές επιτυχίες του ήταν το «Πειράζει που είμαι φίρμα», «Τάκα τάκα» κ.ά..

.