Έρχεται νέα επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ: Ποιοι και πώς παίρνουν το έκτακτο επίδομα

Για το εάν σκέφτεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να δώσει νέα επιταγή ακρίβειας στους ευάλωτους πολίτες ρωτήθηκε από δημοσιογράφο τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

“Δεν θα σας πω τίποτα για την επιταγή ακρίβειας και τα μέτρα που αφορούν από εδώ και πέρα. Θα τα συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες με τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Θα κάνουμε τις προτάσεις που πρέπει να κάνουμε, θα είναι αυτές τις οποίες κάνει το οικονομικό επιτελείο “, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εκ νέου εάν θα εφαρμοστεί το μέτρο της επιταγής ακρίβειας τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

“Είναι θέμα αρχής: Πρώτα ενημερώνεις το Πρωθυπουργό, πρώτα αποφασίζεις με το Πρωθυπουργό υπό τις κατευθύνσεις και τη καθοδήγηση του Πρωθυπουργού ποιες είναι οι προτεραιότητες και μετά ανακοινώνεις μέτρα” απάντησε και συνέχισε λέγοντας ότι “ότι προτεραιότητα του οικονομικού επιτελείου είναι η εύρεση δημοσιονομικού χώρου, φαίνεται ότι αυτός διαμορφώνεται το τελευταίο δίμηνο.

Αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί για επιστραφεί όλος στην κοινωνία. Το τι μέτρα θα γίνουν δεν μπορώ να σας πω. Αυτό που θα σας πω είναι ότι προφανώς το οικονομικό επιτελείο έχει αξιολογήσει και έχει αποτιμήσει τα πάντα”.

Επιταγή ακρίβειας/έκτακτο επίδομα ύψους 200 ευρώ: Αυτό ήταν το πρώτο μοντέλο που είχε εφαρμοστεί

Υπενθυμίζεται ότι η επιταγή ακριβείας είχε χορηγηθεί το Πάσχα σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Το ποσό της επιταγής ήταν στα 200 ευρώ και οι δικαιούχοι ήταν χαμηλοσυνταξιούχοι, ΑμεΑ, δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων αλλά και οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος οι οποίοι είχαν λάβει διπλάσιο ποσό.

Επίσης είχε δοθεί μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, το ποσό της ενίσχυσης ήταν σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Loading

Total Views: 29 ,
.