2 Μαΐου, 2024

Έρχεται μίνι καύσωνας: Πού θα “χτυπήσει” 39άρια αύριο ο υδράργυρος

Έρχεται μίνι καύσωνας: Πού θα “χτυπήσει” 39άρια αύριο ο υδράργυρος

Μετά από ένα μικρό διάστημα “ανάσας δροσιάς”, φαίνεται πως αύριο επανέρχεται ένας μίνι καύσωνας ο οποίος θα φτάσει κατά τόπους ακόμα και στους 39 βαθμούς Κελσίου.
Ιδιαίτερα ζεστός θα είναι αύριο ο καιρός στη χώρα με μέγιστες θερμοκρασίες τους 37-39 βαθμούς κατά τόπους. Ωστόσο, μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν σε ορεινά τμήματα.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, αύριο, 13 Ιουλίου, αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται επίσης καλές καιρικές συνθήκες ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς.

Ας δούμε αναλυτικά τις θερμοκρασίες και τον καιρό στην υπόλοιπη χώρα.
Συγκεκριμένα, στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 37, στην Κεντρική Ελλάδα από 16 έως 38-39 βαθμούς, στην Ήπειρο από 17 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 37-38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 28 έως 35 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 35 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 37-38 βαθμούς Κελσίου.