19 Μαΐου, 2024

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Restelio, Στέλιος Μανταμαδιώτης

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Restelio, Στέλιος Μανταμαδιώτης

Δεκάδες είναι τα μηνύματα που έχουν κατακλύσει τα προφίλ του τραγουδιστή Restelio, Στέλιου Μανταμαδιώτη στο Facebook, μετά την είδηση που σκόρπισε θλίψη, για την πρόωρη φυγή του.

Οι «Δυτικές ματιές» τον γνώρισαν μέσα από τη μουσική του, αλλά και κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ στον καταυλισμό των σεισμοπλήκτων στη Νίκαια, όταν ζητούσε καλύτερες συνθήκες για τις ξεχασμένες οικογένειες.

Δείτε μερικές από τις αναρτήσεις

Ποιος ήταν ο Στέλιος Μανταμαδιώτης

Ο Στέλιος Μανταμαδιώτης όπως ήταν το πραγματικό του όνομα γεννήθηκε στις Σέρρες και μεγάλωσε στην Αθήνα από χωρισμένους γονείς. Καθότι παιδί χωρισμένων γονιών μεγάλωσε σε Ορφανοτροφεία. Tα παιδικά του χρόνια τα πέρασε πρώτα στη Ν. Ιωνία και στη Στέγη Περισσού και μετά στο Χαλάνδρι και στο Ορφανοτροφείο Γεωργίου και Αικατερίνης Χατζηκώνστα, το πιο παλιό φιλανθρωπικό κατάστημα στην Ελλάδα.

Εκεί ο Στέλιος τελείωσε σχολή μαγειρικής, ενώ ασχολήθηκε και με το judo από ηλικία 10 ετών. Ήταν κάτοχος μαύρης ζώνης και μάλιστα με πολλά μετάλλια και διακρίσεις σε αγωνιστικό επίπεδο. Είχε συμμετάσχει σε δυο θεατρικές παραστάσεις εκ των οποίων η μια είναι «η Ειρήνη του Αριστοφάνη» όπου και είχε απέσπασε βραβείο. Σε ηλικία 14 ετών άρχισε να γράφει τους πρώτους του στίχους και να μαθαίνει κιθάρα.

Παράλληλα ξεκίνησε να πηγαίνει σε ωδείο φωνητικής. Το 2009 ο Στέλιος είχε φιλική συμμετοχή στον δεύτερο κύκλο μιας από τις πιο επιτυχημένες σειρές στην ελληνική τηλεόραση, στα «Μαύρα μεσάνυχτα» δίπλα σε καταξιωμένους και μεγάλους ηθοποιούς όπως ο Στέλιος Μάϊνας η Παναγιώτα Βλαντή, και ο Βασίλης Ρίσβας. Παράλληλα την ίδια χρονιά συμμετείχε και σε μια μουσική παράσταση στην «Σφεντόνα» με τον Γιώργο Αλκαίο, τον Διονύση Σχοινά, τον Κωνσταντίνο Καζάκο, την Όλγα Βενετσιάνου και τον Στράτο Αγιοστρατίτη.

Το 2010 βρίσκει τον Στέλιο στο «HXORAMA LIVE» δίπλα σε έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες Τσιγγάνους καλλιτέχνες στην χώρα μας, τον Βασίλη Παιτέρη. Το 2011 υπογράφει στην δισκογραφική εταιρεία INsiteMUSIC με παραγωγό τον Κώστα Μπουρμά και κυκλοφορεί σε digital single το «Δεν με χαλάει» το οποίο παίχτηκε στα ραδιόφωνα Αθήνας και επαρχίας ενώ έγινε και video clip καθώς και welcome tone στην γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone. Επίσης το καλοκαίρι του 2011 κυκλοφόρησε σε mixtape την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο «Ξεκίνημα» από την οποία ξεχώρισαν τραγούδια όπως τα «Ιστορία αγάπης», «Ότι να’ ναι», «Το έχω δει το έργο», «Δικό σας», «Στίχοι», «Το πάρτι μου» και «Νίκαια μεριά».

Επίσης στην ολοκληρωμένη αυτή δουλειά συνεργάστηκε με τον Σωτήρη Τσαντίλα ο οποίος είχε συνεργαστεί δισκογραφικά και με τους Goin Through.Την ίδια χρόνια τον Νοέμβριο του 2011 ο Restelio παίρνει απόφαση και δημιουργεί την PlayMix Records.Το δικό του ανεξάρτητο δισκογραφικό Label από όπου στο εξής θα κυκλοφορούν τόσο δικές του παραγωγές όσο και άλλων καλλιτεχνών. Το 2012 ο Restelio κυκλοφορεί συνολικά 3 single.

Το «Θρύλε μαζί σου» ένα κομμάτι αφιερωμένο στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2012 με μεγάλη απήχηση, το «Όταν με κοιτάς» που είναι και το κομμάτι με τα περισσότερα views στο YouTube από τα μέχρι στιγμής κομμάτια του Restelio το οποίο στις 2 πρώτες μέρες κυκλοφορίας του ξεπέρασε τα 100.000 views και το «Θέλω τόσα να σου πω» μια μελωδική μπαλάντα που επίσης πήγε πολύ καλά από αυτές που μας συνηθίζει ο Restelio.

Το 2013 ο Restelio κυκλοφορεί το «Γράψε έναν στίχο» ένα κομμάτι με συγκεκριμένους αποδέκτες και σίγουρα ένα κομμάτι για το hip hop κοινό σε στίχους δικού του και μουσική του Γιάννη Δήμα.

Επίσης τον Απρίλιο του 2013 κάνει την συνεργασία – έκπληξη με τον μεγάλο και καταξιωμένο τραγουδιστή Ματθαίο Γιαννούλη σε ένα κομμάτι πολιτικού περιεχομένου με καυτό και επικριτικό στίχο το οποίο συζητήθηκε αρκετά για τον στίχο του, το νόημα του αλλά και την συνύπαρξη 2 διαφορετικών καλλιτεχνών και ειδών μουσικής.

Το κομμάτι λέγεται «Να πάνε» και είναι σε μουσική Ματθαίου Γιαννούλη και Γιάννη Δήμα και στίχους Ματθαίου Γιαννούλη και Restelio. Το συγκεκριμένο τραγούδι φωτογραφίζει πρόσωπα και καταστάσεις και αναφέρεται σε συγκεκριμένα γεγονότα εντός και εκτός Ελλάδας.

Την ίδια χρονιά γίνεται και παραγωγός αναλαμβάνοντας το ξεκίνημα της πορείας ενός νέου μικρού σε ηλικία undergraund hip hop καλλιτέχνη του Δυναμιστή με το κομμάτι «Αισιοδοξία» στο οποίο ο Restelio έχει αναλάβει την Διεύθυνση και την Επιμέλεια Παραγωγής του τραγουδιού και φυσικά την κυκλοφορία του μέσω της PlayMix Records.

Μουσική στο κομμάτι έγραψε για άλλη μια φορά ο Γιάννη Δήμας και τους στίχους ο ίδιος ο Δυναμιστής. Το 2014 ο Restelio κάνει ένα βήμα παραπάνω και συνεργάζεται με τον Μιχάλη Παπαθανασίου των Goin Through ο οποίος ανέλαβε την μίξη και το mastering στο τραγούδι του «Κάθε Καλοκαίρι» και έδωσε στον Restelio διαφορετικό ήχο από τις μέχρι τώρα δουλειές του. Ένα τραγούδι με διαφορετικό ύφος και ήχο στο οποίο ο Restelio μας δείχνει τι άλλο μπορεί να κάνει εκτός από το ραπ. Και αυτό το κομμάτι πήγε πολύ καλά καθώς παίχτηκε από αρκετά ραδιόφωνα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το κομμάτι ξεχώρισε για τον διαφορετικό του ήχο την πολύ καλή ποιότητα στην παραγωγή που οφείλεται στον Μιχάλη Παπαθανασίου από τους Goin Through και στον ίδιο τον Restelio ο οποίος ερμήνευσε τραγουδιστικά το κομμάτι ενώ είχε και ραπ στοιχεία. Στο κομμάτι την μουσική έγραψε και πάλι ο Γιάννης Δήμας και τους στίχους ο Restelio ενώ συμμετείχε η Δήμητρα Μιχαήλ. Και αυτό το κομμάτι κυκλοφόρησε από την PlayMix Records.

 

 

Reduce bounce rates