26 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Βέργος, Φολέγανδρος: Νέες μαρτυρίες για 26χρονη Γαρυφαλλιά, πώς της συμπεριφερόταν

Δημήτρης Βέργος, Φολέγανδρος: Νέες μαρτυρίες για 26χρονη Γαρυφαλλιά, πώς της συμπεριφερόταν

Τι λένε οι νέες μαρτυρίες για τον 30χρονο Δημήτρη Βέργο και τη συμπεριφορά του στην 26χρονη Γαρυφαλλιά στη Φολέγρανδρο;

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 30χρονος Δημήτρης Βέργος, φίλος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που βρέθηκε νεκρή την Παρασκευή στη θάλασσα της Φολέγανδρου.

Ο Δημήτρης Βέργος με τον οποίο έκανε διακοπές στο νησί εντοπίστηκε ζωντανός σε βράχο στη Λυγαριά και κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η κοπέλα.

Ο 30χρονος Δημήτρης Βέργος μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού όπου και ανακρίνεται. Την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα Ανθρωποκτονιών ωστόσο φως στα αίτια του θανάτου της 30χρονης αναμένεται να ρίξει η νεκροψία -νεκροτομή.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Βέργος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, σε ό,τι αφορά τον θάνατο της φίλης του, «χάλασε η φάση». «Τι έκανα ρε παιδιά, ήταν η κακιά στιγμή» είναι μερικά ακόμα από τα λόγια που φέρεται να είπε ο Δημήτρης Βέργος.

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές ανέφεραν μάλιστα ότι η επικοινωνία μαζί του ήταν δύσκολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Φολέγανδρο, υπάρχουν νέες μαρτυρίες που ρίχνουν φως στη σχέση του Δημήτρη Βέργου με τη Γαρυφαλλιά τις τελευταίες μέρες.

Ο νεαρός φέρεται να ήταν απότομος και άκομψος προς τη Γαρυφαλλιά, καθώς διαφωνούσαν στο πώς θα περάσουν τις διακοπές τους.

Το θρίλερ στη Φολέγανδρο

Υπενθυμίζεται ότι η 26χρονη Γαρυφαλλιά παραθέριζε με τον 30χρονο Δημήτρη Βέργο της από την περασμένη Τρίτη στο νησί της Φολέγανδρου κάνοντας ελεύθερο κάμπινγκ.

Το απόγευμα της Παρασκευής η 26χρονη από το Βελό Κορινθίας να βρίσκεται νεκρή σε θαλάσσια περιοχή της Φολεγάνδρου, και το αυτοκίνητο του ζευγαριού να εντοπίζεται σε βραχώδη περιοχή. Ωστόσο, ο 30χρονος φίλος της νεαρής ήταν άφαντος από προχθές μέχρι χθες το βράδυ, που εντοπίστηκε.

Στο μεταξύ διάσταση στο θρίλερ του θανάτου της 26χρονης, που αρχικά θεωρήθηκε δυστύχημα, είχε δώσει η μαρτυρία ζευγαριού, που κατέθεσε ότι στις 23:55 προχθές, ώρες αφότου βρέθηκε νεκρή η 26χρονη Γαρυφαλλιά, είδαν έναν νεαρό που έμοιαζε στον 30χρονο να περπατά με μαγιό, κουτσαίνοντας.

Ένας άλλος μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, είδε τον Δημήτρη Βέργο αργότερα να επιχειρεί να μπει σε σπίτι στο Αμπέλι Φολεγάνδρου, κοντά στην παραλία Λυγαριά, όπου εντοπίστηκε νεκρή η 26χρονη. Φορούσε μαγιό, είχε τραύματα στην πλάτη και κούτσαινε. Τα τζάμια του σπιτιού βρέθηκαν σπασμένα και κηλίδες αίματος κοντά σε αυτά.

Τα στοιχεία δείχνουν εγκληματική ενέργεια

Το απόγευμα του Σαββάτου το θρίλερ απέκτησε νέα διάσταση, με τα στοιχεία να δείχνουν προς την κατεύθυνση της εγκληματικής ενέργειας.

Μαρτυρίες από το οικείο περιβάλλον του 30χρονου Δημήτρη Βέργου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφεραν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.

Μάρτυρες, οι οποίοι είχαν δει το ζευγάρι στη χώρα της Φολεγάνδρου, είπαν πως ο 30χρονος Δημήτρης Βέργος ήταν απότομος και άκομψος στη συμπεριφορά του απέναντι στη σύντροφό του.

Εικάζεται πως ό,τι συνέβη, έγινε κοντά στο σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο.

Σε ρεπορτάζ του Alpha αναφέρθηκε ακόμη ότι υπήρξαν και άλλα στοιχεία που έδειξαν προς την κατεύθυνση του εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι φέρεται να είχε αφαιρεθεί βίαια το κολιέ της 26χρονης και βρέθηκε ένα σκουλαρίκι της στη στεριά, αλλά και κηλίδες αίματος, κάτι που μαρτυρά πως ό,τι συνέβη, συνέβη εκτός θάλασσας, όπου βρέθηκε νεκρή η Γαρυφαλλιά.

Οι αστυνομικοί μέσα από τις έρευνές τους είναι πεπεισμένοι ότι έχουν να κάνουν με εγκληματική ενέργεια. Αφού εξέτασαν την περιοχή που εντοπίστηκε το αυτοκίνητο της άτυχης κοπέλας και του φίλου της, βρήκαν σπασμένο το κολιέ που φορούσε στο λαιμό της η 26χρονη και το οποίο έχει αφαιρεθεί βίαια, ένα σκουλαρίκι και κηλίδες αίματος, ενώ στη συνέχεια εντός της θάλασσας βρέθηκε ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε την ταυτότητα του 30χρονου Δημήτρη Βέργου.

«Θέλουμε να μάθουμε τι κρύβεται πίσω από το θάνατο του παιδιού μας»

Οι γονείς της άτυχης Γαρυφαλλιάς μιλώντας χτες στο protothema.gr ανέφεραν ότι οι Αρχές κάνουν ότι είναι εφικτό προκειμένου να γίνουν γνωστές οι συνθήκες θανάτου της αγαπημένης τους κόρης. Στο άκουσμα του εντοπισμού του 30χρονου Δημήτρη Βέργου από την αστυνομία και το λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή Λυγαριά της Φολεγάνδρου, χτες το βράδυ, ο πατέρας της26χρονης τόνισε στο protothema.gr πως πιστεύει ότι ο φίλος της, σκότωσε το παιδί του.

«Το παιδί μου ήταν ένα αξιολάτρευτο πλάσμα και την αγαπούσαν όλοι εδώ στην περιοχή μας. Δεν γνωρίζω την οικογένεια του παλικαριού και δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί. Οι αστυνομικές αρχές και το λιμενικό κάνουν ότι μπορούν για να μάθουν τι κρύβεται πίσω από το θάνατο του παιδιού μου. Δυστυχώς, δεν έχει βγει κάποιο πόρισμα ακόμα από τον ιατροδικαστή. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής στη Φολέγανδρο και είμαι σίγουρη ότι η αλήθεια θα μαθευτεί πολύ γρήγορα» είπε χτες στο protothema.gr η μητέρα της 26χρονης.

Η μαρτυρία που οδήγησε στη σύλληψη του 30χρονου

Η Δήμαρχος της Φολεγάνδρου, Ευθαλία Παπαδοπούλου ήταν η γυναίκα που τηλεφώνησε στην αστυνομία και στο λιμενικό όταν ενημερώθηκε από κάτοικο του νησιού που έτυχε να περνάει από την περιοχή, ότι ο φίλος της Γαρυφαλλιάς Δημήτρης Βέργος βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας κρυμμένος και φοβισμένος.

«Έτυχε να περνάει από το σημείο της τραγωδίας μια κάτοικος του νησιού, η οποία είδε και αναγνώρισε τον φίλο της 26χρονης να κάθεται στο σημείο που βρέθηκε πνιγμένη η κοπέλα και να είναι κρυμμένος και φοβισμένος. Τότε η κοπέλα, χωρίς να χάσει χρόνο με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι μάλλον βλέπει τον άντρα που αγνοείται από τη στιγμή που βρέθηκε νεκρή η άτυχη Γαρυφαλλιά.

Αμέσως πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και τους άντρες του λιμενικού και φτάσαμε στο σημείο. Αυτός από την αρχή αντιστάθηκε, δεν ήθελε να παραδοθεί, πετούσε πέτρες στους άντρες του λιμενικού αλλά κατάφεραν να τον συλλάβουν», είπε η Δήμαρχος της Φολεγάνδρου.