25 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Μπάσης: «Στη ζωή μου δεν υπήρχε plan b γιατί είχα βάλει στόχο να πετύχω»

O Δημήτρης Μπάσης μιλά στο People για τη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, την ενασχόληση με τη βυζαντινή μουσική, τα πρώτα βήματα στην Αθήνα, τη γνωριμία με τον Μίκη Θεοδωράκη, τη συμμετοχή του στην Όμορφη Πόλη και την έναρξη της συνεργασίας με την Ελένη Βιτάλη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Οι μουσικές αναμνήσεις του από τη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, η ενασχόληση με τη βυζαντινή μουσική, τα πρώτα βήματα στην Αθήνα, η γνωριμία με τον Μίκη Θεοδωράκη, η συμμετοχή του στην Όμορφη Πόλη και η έναρξη της συνεργασίας με την Ελένη Βιτάλη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Από την πρώτη φορά που κράτησε το μικρόφωνο ο Δημήτρης Μπάσης πέρασαν αισίως τριάντα χρόνια, ωστόσο ο ίδιος θα σου πει πως επίσημα βρίσκεται στον χώρο τα τελευταία είκοσι τρία. Αυτό που σίγουρα έχει καταφέρει μέσα στα χρόνια είναι να χαρακτηριστεί ως ένας διαχρονικός τραγουδιστής.  «Τα Χαμοπούλια», οι «Ψίθυροι καρδιάς», «Η ζωή» και πολλά ακόμα κομμάτια του είναι τόσο σημερινά και επίκαιρα, καθώς έχουν αγαπηθεί από τις νέες γενιές, παιδιά που δεν είχαν καν γεννηθεί όταν αυτά έγιναν επιτυχίες.

«Εγώ μετράω τα χρόνια μου στη δουλειά με τη δισκογραφία. Τις προάλλες μιλούσαμε με τον Γιάννη Κότσιρα στα παρασκήνια της παράστασης Όμορφη Πόλη και με ρώτησε “Γιατί λες ότι είσαι στον χώρο είκοσι τρία χρόνια; Πότε πήρες το πρώτο σου μεροκάματο;”. Σκέφτηκα τελικά ότι είναι πολλά τα χρόνια» αποκαλύπτει καθώς ξεκινάμε την κουβέντα μας στο καμαρίνι του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξή του στο www.peoplegreece.com