23 Ιουλίου, 2024

«Δεν μπορώ να τραγουδήσω. Σταματάω οριστικά»: Η Χάρις Αλεξίου εξηγεί τους λόγους που εγκαταλείπει το τραγούδι

Η Χάρις Αλεξίου είναι μία από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες στην Ελλάδα. Ωστόσο, πήρε την απόφαση να σταματήσει οριστικά το τραγούδι, λόγω προβλημάτων με τη φωνή της.

Ειδικότερα, για την απόφασή της να σταματήσει οριστικά το τραγούδι μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η Χάρις Αλεξίου στην εκπομπή «Κατάλληλη Ώρα», εξηγώντας πως αντιμετωπίζει προβλήματα με τη φωνή της.

Χάρις Αλεξίου: “Δεν καταδέχομαι να συνεχίσω να τραγουδώ, αν δεν το κάνω καλά”

«Έχω απομακρυνθεί από τραγούδι τελείως. Δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως τραγουδούσα παλιά. Και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό, αν δεν μπορώ να το κάνω καλά. Θα με ακούσετε σε λίγο καιρό σε ένα τραγούδι με τη Γιασμίν, ένα ντουέτο που κάναμε μαζί που έχω γράψει τους στίχους στα ελληνικά εγώ και εκείνη τη μουσική και τους στίχους στα ισπανικά. Το ηχογράφησα πέρσι το καλοκαίρι. Είναι μια μπαλάντα που μπορούσα να πω, αλλά δε με ακούει η φωνή μου πια και είπα πως είναι καλύτερα να σταματήσω. Δεν είναι σωστό.

Χάρις Αλεξίου: “Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα”

Το Χειρόγραφο ήταν το τελευταίο μουσικό που έκανα. Υπήρχε ήδη το πρόβλημα. Όταν με κάλεσε ο Μικρούτσικος να τραγουδήσω στους Βράχους του είπα “δεν τραγουδάω Θάνο μου αλλά θα είμαι εκεί για σένα”. Πήρα λίγο θάρρος και μετά συνεργάστηκα με τον Ξαρχάκο στον Ζαμπέτα. Εκεί πήρα την οριστική απόφαση. Είπα “δε σου αξίζει να συνεχίσεις”. Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα.

Χάρις Αλεξίου: “Μπορεί και εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου”

Μπορεί και εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου. Όταν κατάλαβα πως δεν αποδίδω πια όπως παλιά, να την έσκαψα λίγο παραπάνω.

Είπα “μην είσαι τώρα νούμερο που βγαίνει και προσπαθεί να φτάσει τη νότα. Αφού δε μπορεί πια η φωνή σου να το βγάλει αυτό. Σεβάσου αυτό που έχεις κάνει μέχρι τώρα”. Δεν γράφω πια τραγούδια. Αν γράψω ξανά, θα περάσει κάποιος χρόνος. Όταν γράφω εγώ τραγούδι, μου βγαίνει αυτόματα να το τραγουδήσω. Οπότε τι να γράψω τώρα;».

Reduce bounce rates