26 Απριλίου, 2024

Αποκάλυψη Κούγια, Φολέγανδρος: Υποψίες Γαρυφαλλιάς και κινήσεις Δημήτρη Βέργου πριν τη δολοφονία

Αποκάλυψη Κούγια, Φολέγανδρος: Υποψίες Γαρυφαλλιάς και κινήσεις Δημήτρη Βέργου πριν τη δολοφονία

Τι αποκάλυψε ο Αλέξης Κούγιας για τις υποψίες της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου για τον Δημήτρη Βέργο πριν τη δολοφονία στη Φολέγανδρο;

Για την υπόθεση της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο από τον 30χρονο Δημήτρη Βέργο, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό της οικογένειας της 26χρονης.

“Όπως γνωρίζετε, είμαστε στο στάδιο της προανάκρισης που είναι μυστική, δεν διαρρέει τίποτα.

Δεν γνωρίζω αν όσα διέρρευσαν στα ΜΜΕ είναι αληθή.

Εμείς ως το μέρος της υποστήριξης της κατηγορίας δεν έχουμε δυνατότητα να έχουμε καμία πρόσβαση στη δικογραφία τουλάχιστον στο στάδιο της προανάκρισης, μόνο ο κατηγορούμενος έχει και οι συνάδελφοί μου που θα τον υπερασπιστούν.

Η υπόθεση αφού ολοκληρωθεί, θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου που είναι η κατά τόπον αρμόδια Εισαγγελία.

Από τον εισαγγελέα ή την εισαγγελέα Νάξου που θα επεξεργαστεί τη δικογραφία, θα ασκηθεί η δέουσα ποινική δίωξη.

Με αυτήν την ποινική δίωξη, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον ανακριτή ή ανακρίτρια Νάξου, εκεί ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί, πιθανότατα θα πάρει προθεσμία.

Την ημέρα της απολογίας του έχουμε δικαίωμα εμείς, η οικογένεια δηλαδή, να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας και εκεί να πάρουμε και αντίγραφα” περιέγραψε το διαδικαστικό.

Σχετικά με την αντίδραση των γονέων της κοπέλας, τόνισε:

“Επικοινώνησαν μαζί μου χθες το βράδυ, περί τα μεσάνυχτα, ο πατέρας… Εκείνο που μου ζήτησε είναι στο πλαίσιο της δίκαιης δίκης, ο κατηγορούμενος να τιμωρηθεί με τη μεγαλύτερη ποινή.

Του είπα ότι αυτό δεν είναι δική μου λειτουργία, αλλά των δικαστών που θα δικάσουν, είναι τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι.

Η δίκη θα γίνει σε δικαστήριο είτε στη Νάξο είτε στη Σύρο” σημείωσε ο κ. Κούγιας και ανέφερε ότι αναμένει να έχει στα χέρια του νέα στοιχεία.

“Η μητέρα επικοινώνησε μαζί μου με προσωπική της πρωτοβουλία, μου είπε ότι έχει κάποια στοιχεία τα οποία θέλει να μου δώσει αύριο, είτε πριν είτε μετά την κηδεία…

Μου είπε ορισμένα στοιχεία. Μου είπε ότι η γνωριμία ήταν περίπου ενός έτους, δεν ήταν σχέση… δεν υπήρχε σοβαρή σχέση με την έννοια του να έχει υπάρξει γνωριμία των γονέων της κοπέλας, γνώριζαν ότι υπήρχε αυτό το πρόσωπο στη ζωή του παιδιού τους.

Η μητέρα μου είπε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η κοπέλα της είπε ότι νιώθει πως ο δράστης παρακολουθεί τα μηνύματά της.

Και ρώτησε, επειδή ο δράστης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε η οικογένεια, η σχολή του με τα κομπιούτερ και την πληροφορική, εάν είχε τη δυνατότητα αυτή να το κάνει, η μητέρα προσπάθησε να μάθει και της είπε ότι πράγματι είχε τη δυνατότητα, αν είχε ειδικές γνώσεις να παρακολουθεί τα μηνύματα και αυτή ήταν η τελευταία πληροφόρηση που είχα από τη μητέρα.

Αύριο δεν γνωρίζω τι θα μου πει. Εμάς μας ενδιαφέρει να παρέμβουμε στη δικογραφία…” σημείωσε ο κ. Κούγιας.

«Θα ζητούσε μια σειρά ανακριτικών πράξεων που έχουν σχέση με τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές των παιδιών», αποκάλυψε.

«Γνωρίζω τους γονείς της κοπέλας επειδή ο πατέρας μου είναι από το Βέλο Κορινθίας, με τον πατέρα της γνωριζόμαστε παιδιόθεν. Πρόκειται για μια από τις αξιοπρεπέστερες οικογένειες.

Επικοινώνησα με τον πατέρα της τα μεσάνυχτα μου είπε με λυγμούς ότι θέλει να αναλάβω την υπεράσπιση. Μίλησα πριν λίγο με τη μητέρα και μου έδωσε δύο πληροφορίες. Μ

ου είπε ότι η γνωριμία της Γαρυφαλλίας ήταν περίπου 1 χρόνο, εξελίχθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα το τελευταίο διάστημα.

Δεν έχουν γνωρίσει τον 30χρονο. Μου είπαν ότι είχαν μάθει πως είναι από καλή οικογένεια, ότι είχε σπουδάσει πληροφορική.

Το τελευταίο διάστημα όμως υπήρχε μια ανησυχία της Γαρυφαλλίας. Ρώτησε τη μητέρα της αν ήταν δυνατόν να διαπιστώσει αν παρακολουθείται το κινητό της τηλέφωνο», ανέφερε.

«Αν μπορούσε κάποιος να πληροφορείται το περιεχόμενο των μηνυμάτων της κοπέλας και μετά από έρευνα της μητέρας διαπίστωσε ότι είναι εφικτό», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις γυναικοκτονίες την Ελλάδα είπε:

“Είμαι πολλά χρόνια στα δικαστήρια μέσα, αυτό που γίνεται τελευταία δείχνει μια απομυθοποίηση εκ μέρους των ανδρών της δραστικής επιρροής στη ζωή των ανδρών των γυναικών. Η γυναίκα είναι το πιο υπέροχο πλάσμα της φύσης, φέρνει στη ζωή τα παιδιά, διαιωνίζει την ανθρωπότητα.

Αλλά συγχρόνως το διαδίκτυο έχει καταργήσει την απευθείας κοινωνική επαφή των ανθρώπων και αυτό κατά την άποψή μου δημιουργεί μία αντικοινωνικότητα στην προσωπικότητα των ανδρών.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η γυναίκα πια δεν υποκύπτει. Δεν είναι σαν την παλιά εποχή που υπέμενε, έχει προσωπικότητα που εξελίσσεται συνεχώς και τις περισσότερες φορές αντιδρά” εκτίμησε ο γνωστός ποινικολόγος.

Νέα στοιχεία για Δημήτρη Βέργο: Γιατί πραγματικά σκότωσε τη Γαρυφαλλιά Ψαράκου. Αδιανόητη ομολογία

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως – για ποιον λόγο πραγματικά φέρεται να σκότωσε τη Γαρυφαλλιά Ψαράκου ο Δημήτρης Βέργος;

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης Δημήτρης Βέργος φέρεται να κατηγόρησε την 26χρονη ότι εκείνη έφταιξε που έχασαν το δρόμο για τον προορισμό τους.

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως αναφορικά με τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο σύντροφό της Δημήτρη Βέργο.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπε στην ομολογία του ο 30χρονος όλα ξεκίνησαν από έναν τσακωμό που είχαν με την 26χρονη επειδή πήραν λάθος δρόμο.

Σύμφωνα με το Open, το ζευγάρι ήθελε να μεταβεί σε άλλη τοποθεσία του νησιού της Φολεγάνδρου αλλά έχασαν τον δρόμο. Αυτό ήταν η αιτία για να ξεκινήσει ένας μεγάλος καυγάς μεταξύ του 30χρονου και της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου που οδήγησε στον θάνατό της.

Ο 30χρονος Δημήτρης Βέργος φέρεται να κατηγόρησε την 26χρονη ότι εκείνη έφταιξε που έχασαν το δρόμο για τον προορισμό τους κι άρχισε ο τσακωμός μέσα στο αυτοκίνητο, που κατέληξε στο να την πετάξει από τα βράχια.

Όπως είπε στην κατάθεση του ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος κατά τη διάρκεια του τσακωμού εκείνος κατά λάθος σήκωσε το χειρόφρενο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει εκτός δρόμου και να φτάσει κοντά στο χείλος του γκρεμού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία όταν η 26χρονη βγήκε έντρομη από το όχημα, εκείνος την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και στη συνέχεια την έσπρωξε προς τη θάλασσα. Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί έσπρωξε την κοπέλα, ο ίδιος αποκρίθηκε, ότι «ήταν η κακιά η ώρα» και πρόσθεσε ότι «δεν ήθελα να την σκοτώσω και δεν είχα προσχεδιάσει τίποτα».

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία, που έρχονται στη δημοσιότητα, για την δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, στη Φολέγανδρο, από τον 30χρονο σύντροφό της.

Οπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ένας καβγάς που ξεκίνησε επειδή το ζευγάρι πήρε λάθος δρόμο, οδήγησε στη δολοφονία της νεαρής γυναίκας από τον 30χρονο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ζευγάρι ήθελε να μεταβεί σε άλλη τοποθεσία του νησιού της Φολεγάνδρου αλλά έχασε τον δρόμο. Ο 30χρονος, καθ’ ομολογία δολοφόνος, φέρεται να την κατηγόρησε ότι εκείνη έφταιγε που έχασαν τον δρόμο για τον προορισμό τους.

Έτσι φαίνεται πως ξεκίνησε ο καβγάς ο οποίος κατέληξε σε τραγωδία και τη δολοφονία της νεαρής Γαρυφαλλιάς, που κατά τη πτώση χτύπησε στα αιχμηρά βράχια και βρέθηκε στη θάλασσα, με τελική αιτία θανάτου, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή να είναι ο πνιγμός.

Την άφησε στο νερό αναίσθητη και έφυγε
Ο ίδιος ο 30χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως κατέβηκε στο σημείο που έπεσε η Γαρυφαλλιά την είδε ακίνητη και έφυγε χωρίς να σκεφθεί να παρέχει βοήθεια.

Στην κατάθεση του ο 30χρονος δολοφόνος, φέρεται να δήλωσε, ότι εκείνος κατά λάθος σήκωσε το χειρόφρενο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει εκτός δρόμου και να φτάσει στο χείλος του γκρεμού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία όταν η 26χρονη βγήκε έντρομη από το όχημα, εκείνος την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και στη συνέχεια την έσπρωξε προς τη θάλασσα. Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί έσπρωξε την κοπέλα, ο ίδιος αποκρίθηκε, ότι «ήταν η κακιά η ώρα».

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατός της Γαρυφαλλιάς

Στο μεταξύ το μεσημέρι της Κυριακής έγινε γνωστά τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε ο ιατροδικαστής, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι η κοπέλα ήταν ζωντανή, όταν έπεσε στο νερό κι ότι η αιτία του θανάτου της ήταν ο πνιγμός. Επίσης, οι κακώσεις που βρέθηκαν στο σώμα της ήταν συμβατές με τις κακώσεις που προήλθαν από τα χτυπήματα στα βράχια.