15 Μαΐου, 2024

Αγρότες: Κατεβαίνουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ – Την Τρίτη (20/2) το συλλαλητήριο

EUROKINISSI

«Κλείδωσε» η απόφαση

Συλλαλητήριο στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιήσουν, σύμφωνα με το ThessToday, οι αγρότες, απόφαση που ελήφθη κατά τη διάρκεια της παναγροτικής σύσκεψης στη Νίκαια Λάρισας. Με την ευκαιρία, δείτε τα επεισόδια με τους αγρότες και τα ΜΑΤ στο Κιλκίς.

Η 15μελής Επιτροπή των αγροτών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έστειλε πανελλαδικό μήνυμα για κλιμάκωση του αγώνα, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γινεί γνωστά, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως, ως ημερομηνία του συλλαλητηρίου των αγροτών στην Αθήνα έχει οριστεί η ερχόμενη Τρίτη (20/2), απόφαση που αναμένεται να γνωστοποιηθεί και επισημοποιηθεί τις επόμενες ώρες.

Αν και οι αρχικές συζητήσεις έκαναν λόγο για διαδήλωση χωρίς τρακτέρ, τελικά αποφασίστηκε η κάθοδος των αγροτών και των κτηνοτρόφων με τα αγροτικά μηχανήματά τους, ενώ από αρκετές περιοχές -ειδικά της βόρειας Ελλάδας- θα ναυλωθούν λεωφορεία, όπως ακριβώς συνέβη και στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη.

Αγρότες: Η μισή ώρα μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Όπως σας είχε ενημερώσει η στήλη «Μαξιμιλιανός» του Reader, οι αγρότες μετά τη συνάντησή τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, φάινεται πως ισορροπούσαν «σε δύο βάρκες», καθώς κάποιοι ικανοποιήθηκαν από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και άλλοι όχι.

«Από την άλλη, υπάρχουν και οι αγρότες που πρόσκεινται ως επί το πλείστον στο ΚΚΕ που δεν μπορούν να εγκαταλείψουν χωρίς μάχη και δεν αποκλείεται να κάνουν κάποιες κινητοποιήσεις ακόμα πριν την εγκατάλειψη.

Να ξέρετε, πάντως, ότι για να συντονιστούν οι αγρότες έμειναν χθες μισή ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά το τέλος του ραντεβού τους με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να εμφανιστούν με μια όσο το δυνατόν πιο ενιαία γραμμή» ανέφεραν χαρακτηρστικά πληροφορίες του «Μαξιμιλιανού».