23 Νοεμβρίου, 2024

Κορονοϊός – Παγώνη: Ξεχάστε Πάσχα και καλοκαίρι, χωρίς μάσκα από Σεπτέμβρη

Η αύξηση των κρουσμάτων και τα καμπανάκια των επιστημόνων αποδεικνύουν ότι θα μας χρειαστεί περισσότερη υπομονή

Κλείνοντας 11 μήνες από τότε που ξεκίνησαν οι περιορισμοί στη χώρα μας λόγω του κορονοϊού, όπως όλα δείχνουν, θα χρειαστεί να περιμένουμε κάποιους μήνες ακόμα ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Οι μεταλλάξεις φαίνεται ότι αλλάζουν τα πλάνα ανά τον κόσμο και φυσικά η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική τύχη. Η αύξηση των κρουσμάτων και τα καμπανάκια των επιστημόνων, αποδεικνύουν ότι θα μας χρειαστεί περισσότερη υπομονή, κυρίως γιατί δεν έχουμε και τις απαραίτητες υποδομές για ένα τρίτο σφοδρό κύμα κορονοϊού.

Χαρακτηριστική είναι η πρόβλεψη της προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνας Παγώνη: «Θα είμαστε με μέτρα το Πάσχα. Ο στόχος πρέπει να είναι οι εμβολιασμοί, να τελειώσουμε τέλη Ιουνίου με τους εμβολιασμούς, να φτάσουμε στο 60%, να έχουμε μια σχετική ανοσία και σιγά σιγά να μειωθούν τα μέτρα. Για να μπορέσει η οικονομία το καλοκαίρι να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσουμε…». Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών συνέχισε: «Καλοκαίρι θα κάνουμε λίγο καλύτερα από πέρυσι. Και τον Σεπτέμβρη θα βγάλουμε τις μάσκες αν όλα πάνε καλά και να είμαστε πολύ πιο ελεύθεροι. Αυτό, όμως, αν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί».

Η κυρία Παγώνη αναφέρθηκε και στην πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας της χώρας μας: «Θα εκτιμήσουμε όλη την εβδομάδα, να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα. Τα κρεβάτια στα νοσοκομεία, στις μονάδες ΜΕΘ και στα απλά κρεβάτια, υπάρχει μία αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα. Τα κενά κρεβάτια στην Αττική είναι 34% και στην υπόλοιπη επικράτεια είναι περίπου στο 38 με 40….»

Τέλος αναφορικά στην κορύφωση του τρίτου κύματος η κυρία Παγώνη ανέφερε: «Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα φτάσουμε στην κορύφωση. Όμως θα μπορούμε να περάσουμε κι αυτή τη δυσκολία αν προσέξουμε τα μέτρα. Να προσέξουμε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που είναι μια παράμετρος δύσκολη και να κάνουμε πάρα πολλά τεστ. Και στα σχολεία και στα εργοστάσια, είναι αυτό που θα μας λύσει το πρόβλημα».

Reduce bounce rates