25 Απριλίου, 2024

Τότε και τώρα: Πώς ήταν και πώς έγιναν οι ήρωες του Karate Kid

Τότε και τώρα: Πώς ήταν και πώς έγιναν οι ήρωες του Karate Kid -36 χρόνια από την πρώτη ταινία. Nέα εποχή με την άφιξη του “Cobra Kai” στο Netflix

ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όταν το Καράτε Κιντ κυκλοφόρησε πρώτη φορά, πολλοί πίστεψαν πως θα είναι ακόμη μια εφηβική ταινία του 1984. Ωστόσο, κατάφερε να γίνει κλασσική και προβάλλεται ακόμη και σήμερα. Η υπόθεση αφορά σε έναν έφηβο που εναντιώνεται και πολεμά ενάντια στον τραμπούκο του σχολείου του, χρησιμοποιώντας τις πολεμικές τέχνες.

Η ταινία δεν επικεντρώνεται μόνο στο καράτε αλλά σε μαθήματα ζωής, αγάπης, φιλίας, υπομονής και θάρρους. Η επιτυχία της έκανε διάσημο τον νεαρό Ραλφ Μάτσιο και έδωσε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ ως καλύτερο υποστηρικτικό ηθοποιό, στον Πατ Μορίτα.

O Ντάνιελ Λαρούσο έφτανε στο Λος Άντζελες με τη μητέρα του και στην προσπάθειά του να ταιριάξει στον σκληρό κόσμο του σχολείου συναντά έναν μικροσκοπικό και λιγομίλητο Γιαπωνέζο ηλικιωμένο. Ο μίστερ Μιγιάγκι θα μάθει με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο στον νεαρό Ντάνιελ την τέχνη του καράτε και θα τον οδηγήσει σε μια μεγαλοπρεπή νίκη στους αγώνες στο τέλος της χρονιάς.

Μεγάλος του αντίπαλος ήταν ο Γουίλιαμ Ζάμπκα, τον οποίο ενσάρκωσε ο Τζόνι Λόρενς. Ακολούθησαν το Καράτε Κιντ ΙΙ (1986) και το Καράτε Κιντ ΙΙΙ (1989), το Καράτε Κιντ: Η νέα γενιά (1994) και το 2010 το remake της ταινίας με πρωταγωνιστή τον γιο του Γουίλ Σμιθ και τον Τσάκι Τσαν.

Ο Ραλφ Μάτσιο, ο ηθοποιός που έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία ως “Καράτε Κιντ” , είχε στην κυριολεξία χαθεί από το προσκήνιο μετά τις ταινίες που τον ανέδειξαν. Ωστόσο, πρέπει να ομολογήσουμε πως δεν έχει αλλάξει καθόλου, παρά τα χρόνια που πέρασαν.

Η Ελίζαμπεθ Σου, το κορίτσι που αποτέλεσε πέτρα του σκανδάλου ανάμεσα στον Τζόνι και τον Ντάνιελ στην πρώτη ταινία “Καράτε Κιντ” , είναι η ηθοποιός με την πιο λαμπρή καριέρα από το franchise. Η ξανθιά καλλονή των 80s εμφανίστηκε πλάι στον Τομ Κρουζ στο «Κοκτέιλ», αλλά και στη δεύτερη ταινία «Back To The Future» το 1990, ενώ το 1995 πρωταγωνίστησε στο «Leaving Las Vegas» με τον Νίκολας Κέιτζ.

Η Ελίζαμπεθ Σου, το κορίτσι που αποτέλεσε πέτρα του σκανδάλου ανάμεσα στον Τζόνι και τον Ντάνιελ στην πρώτη ταινία «Karate Kid», είναι η ηθοποιός με την πιο λαμπρή καριέρα από το franchise. Η ξανθιά καλλονή των 80s εμφανίστηκε πλάι στον Τομ Κρουζ στο «Κοκτέιλ», αλλά και στη δεύτερη ταινία «Back To The Future» το 1990, ενώ το 1995 πρωταγωνίστησε στο «Leaving Las Vegas» με τον Νίκολας Κέιτζ

Ο Τζόνι, ο «κακός» της πρώτης ταινίας “Καράτε Κιντ” , αναλαμβάνει σήμερα ρόλο πρωταγωνιστή στο «Cobra Kai». Ο Γουίλιαμ Ζάμπκα, παρά το γεγονός πως υποδύεται έναν παρατημένο άνδρα και αποτυχημένο πατέρα, διατηρείται σε εξαιρετική φόρμα, κάτι που αποδεικνύεται και στις σκηνές δράσης της σειράς σήμερα.

Ο Ραλφ Μάτσιο, ο ηθοποιός που έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία ως “Καράτε Κιντ” , είχε στην κυριολεξία χαθεί από το προσκήνιο μετά τις ταινίες που τον ανέδειξαν. Ωστόσο, πρέπει να ομολογήσουμε πως δεν έχει αλλάξει καθόλου, παρά τα χρόνια που πέρασαν.

Η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Σου, δεν έχει ανακοινωθεί για την τρίτη σεζόν του «Cobra Kai», ωστόσο, μια σκηνή από το τελευταίο επεισόδιο, δίνει στους θαυμαστές ελπίδες πως θα δουν την όμορφη Άλι να επιστρέφει για να «τσιγκλίσει» ξανά τους Ντάνιελ και Τζόνι.

Το τρέιλερ του τρίτου κύκλου του «Cobra Kai», όμως, αποκαλύπτει την είσοδο δύο ηρώων που παρακολουθήσαμε στη δεύτερη ταινία του “Καράτε Κιντ” . Η γλυκιά Κουμίκο, κόρη της γυναίκας που αγάπησε κάποτε ο Μίστερ Μιγιάγκι στην πατρίδα του, την Οκινάουα, μπαίνει στη σειρά, χωρίς να γνωρίζουμε πώς θα επηρεάσει τον παντρεμένο Ντάνιελ.

Η Κουμίκο είχε συνδεθεί ερωτικά με τον Λαρούσο, ωστόσο, στην τρίτη συνέχεια των ταινιών το σενάριο την ήθελε να αποφασίζει να παραμείνει στην Ιαπωνία και να μην τον ακολουθήσει στην Αμερική.

Τέλος, μαζί με την Κουμίκο θα δούμε και τον Τσόζεν, τον οξύθυμο προστατευόμενο του Σάτο, του ορκισμένου εχθρού του Μίστερ Μιγιάγκι στην Οκινάουα.

Πριν μερικές ημέρες, το Netflix ανακοίνωσε ότι στην πολυαναμενόμενη τέταρτη σεζόν του Cobra Kai, θα επιστρέψει ένας “αγαπημένος κακός” του Karate Kid.

Πρόκειται για τον Terry Silver, δηλαδή τον ηθοποιό Thomas Ian Griffith με τη χαρακτηριστική κοτσίδα και το “διαβολικό” χαμόγελο που εμφανίστηκε στο The Karate Kid Part III, και που όταν είπε την περιβόητη φράση “Now the real pain begins, Danny boy”, πάγωσε το αίμα μας.