23 Απριλίου, 2024

Τι προσπαθούν να σου πουν τα σεξουαλικά σου όνειρα;

Το να βλέπεις σεξ στον ύπνο σου δεν είναι έγκλημα, ούτε λόγος ανησυχίας. Για μερικούς ανθρώπους, αυτό το απότομο ξύπνημα μετά από ένα αρκετά διεγερτικό όνειρο, μπορεί να είναι συνώνυμο μιας εύκολης, από το πουθενά, απόλαυσης. Ενδεχομένως, τα sex dreams να γίνονται θεματάκι, όταν ο παρτενέρ στο πνευματικό σενάριο είναι ένας πρώην σύντροφος, ένα κακό ghosting ή κάποιος αντιπαθητικός συνάδελφος. Εν τω μεταξύ, και το να βλέπεις τον νυν σύντροφό σου να κάνει σεξ με ένα άλλο άτομο, δεν είναι ακριβώς απολαυστικό. Σε εκείνα τα λεπτά που έχεις ξυπνήσει και σηκώνεσαι να πιείς ένα ποτήρι νερό, φλερτάρεις με την ιδέα να το κατατάξεις στους εφιάλτες.

Σε κάθε περίπτωση, η Lauri Loewenberg, μιλώντας στο Glamour καθησυχάζει: «Τα όνειρα μιλούν μια συμβολική γλώσσα, όχι μια κυριολεκτική γλώσσα». Έχοντας πει αυτό, ίσως να είχε ένα ενδιαφέρον, σε περίπτωση που κάνεις πολύ «σεξ» στον ύπνο σου, να κοιτάξεις κατά μέτωπο τη σεξουαλική δραστηριότητα τις ώρες που είσαι ξύπνιος. Τι εννοούμε; Συνήθως, οι άνθρωποι βλέπουν αρκετά σεξουαλικά όνειρα όταν περνούν μεγάλα διαστήματα σεξουαλικής αδράνειας. Η ειδικός, προτού εξηγήσει τι ακριβώς πρέπει να καταλάβεις από τις εγκεφαλικές σου διεργασίες κατά τη διάρκεια του ύπνου, σού ζητάει να κάνεις κάποιες βασικές ερωτήσεις στον εαυτό σου: πόσο πρόσφατα επικοινώνησες με το άτομο με το οποίο έκανες σεξ στο όνειρό σου; Νιώθεις πως χρειάζεται να επιλύσεις κάτι με αυτό το άτομο; Υπάρχει κάποιο στοιχείο της προσωπικότητας ή της συμπεριφοράς του που νιώθεις ότι θα ήθελες να αναπτύξεις και εσύ σε αυτή τη φάση της ζωής σου; «Αυτές οι ερωτήσεις θα πρέπει να σε καθοδηγήσουν προς τον λόγο για τον οποίο είδες ένα σεξουαλικό όνειρο που αφορούσε το συγκεκριμένο άτομο», εξηγεί.

Σεξ με πρώην

Το σεξ με πρώην, ειδικά αν είσαι σε μια νέα σχέση ή αν εν πάση περιπτώσει νιώθεις απόλυτα σίγουρος πως έχεις αφήσει τις παλιές σου εμπειρίες στο παρελθόν, είναι λίγο τρομακτικό. Δεν αποκλείεται και να σε βάλει σε διαδικασία να αμφισβητήσεις το τωρινό mindset σου. Σύμφωνα με την ειδικό, αυτό που χρειάζεται είναι να εντοπίσεις ομοιότητες ανάμεσα στη σχέση που είχες με αυτό το άτομο και τη σχέση ή τις ερωτικές εμπειρίες που έχεις τώρα. καλώς ή κακώς, οι άνθρωποι τείνουμε να κάνουμε έναν ασυναίσθητο κύκλο στα ερωτικά μας, επιλέγοντας συντρόφους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν αρκετές ομοιότητες. Το υποσυνείδητο προειδοποιεί.

Σεξ με φίλο

Το σύμπαν των ονείρων δε νοιάζεται για φύλα και σεξουαλικές προτιμήσεις και με μεγάλη ευκολία μπορεί να σου φέρει στο πιάτο σκηνές σεξ με τον κολλητό σου ή την καλύτερή σου φίλη. Σύμφωνα με τη Loewenberg, αυτό μπορεί να είναι σημάδι πως ένιωσες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να συνδέεσαι πραγματικά με τον φίλο σου, σε ένα βαθύτερο συναισθηματικό ή ψυχολογικό επίπεδο. Όχι, δεν ερωτεύτηκες ξαφνικά ένα πλάσμα που θα προτιμούσες να κάνεις οτιδήποτε άλλο παρά σεξ μαζί του, απλά το υποσυνείδητό σου φέρνει στην επιφάνεια πως υπάρχει πραγματική οικειότητα σε αυτή την ανθρώπινη σχέση.

Σεξ με συνάδελφο

Το σεξ με συνάδελφο στον ύπνο σου, είναι σημάδι πως το άτομο αυτό έχει ένα χαρακτηριστικό που θαυμάζεις πολύ. Μπορεί να είναι το ταλέντο του, μπορεί να είναι η ικανότητά του να διαχειρίζεται τις κρίσεις με ψυχραιμία βουδιστή μοναχού. Ό,τι κι αν είναι, μπορείς να το αναγνωρίσεις και γιατί όχι, να του προτείνεις να πιείτε έναν καφέ για να σε μυήσει στον επαγγελματικό κόσμο του. το σεξ δεν προτείνεται.

Σεξ με πολλά άτομα ταυτόχρονα

Ένα μίνι όργιο στον ύπνο σου, μόνο σημάδι άγχους είναι. Σύμφωνα με την ειδικό, αν συμβαίνουν πολλά πράγματα στη ζωή σου αυτή την περίοδο, αν έχεις αναλάβει περισσότερες υποχρεώσεις από όσες μπορείς να διαχειριστείς, όλα αυτά μπορούν να μεταφραστούν κάλλιστα σε «σεξουαλικές υποχρεώσεις» απέναντι σε πολλά άτομα ταυτόχρονα.

Σεξ με κάποιον άλλο ενώ βρίσκεσαι σε σχέση

Εδώ μιλάμε για ένα όνειρο, με τη δυναμική να προκαλέσει τύψεις. Αν το άτομο που ονειρεύτηκες είναι κάποιος που δε βρίσκεις σε καμία περίπτωση ελκυστικό, πιθανότατα νιώθεις πως έχεις παραμελήσει τη σχέση σου για κάτι άλλο, ίσως τη δουλειά. Τώρα ακολουθεί red flag: αν έκανες σεξ με άτομο που σε ελκύει ερωτικά, το υποσυνείδητό σου σε φέρνει αντιμέτωπο με μια αλήθεια που κάνεις πως αγνοείς. Ήδη ψάχνεις αλλού όλα όσα λείπουν από τη σχέση σου.

Σεξ μεταξύ του συντρόφου σου και κάποιου άλλου

ΟΚ, είδες μια απιστία με θέμα εσένα στον ύπνο σου. Ψυχραιμία. Η ειδικός λέει πως νιώθεις να παραμελείσαι. Αυτό δε χρειάζεται να μετατραπεί στον πιο γρήγορο, μεταμεσονύχτιο χωρισμό. Χρειάζεται να μετουσιωθεί σε μια σοβαρή συζήτηση.