5 Μαΐου, 2024

Τελείωσε ο χρόνος για τον Δημήτρη Κόκοτα: «Οι μέρες είναι συγκεκριμένες…»

«Οι γιατροί παίρνουν την απόφαση…»

Τις νεότερες εξελίξεις για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα μετέδωσε η Ματίνα Παγώνη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», το πρωί της Τρίτης (9/4).

Ο τραγουδιστής παραμένει διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» για 11 ημέρες, έπειτα από έμφραγμα και ανακοπή καρδιάς που υπέστη.

Όπως ανέφερε η Ματίνα Παγώνη, έχουν γίνει δύο προσπάθειες αποσωλήνωσης του και δεν αναμένεται σύντομα να γίνει τρίτη. Ωστόσο, οι μέρες διασωλήνωσης είναι συγκεκριμένες για τους ασθενείς που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση και έπειτα οι γιατροί προβαίνουν στο επόμενο στάδιο.

«Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται πάρα πολύ. Πολλά τηλεφωνήματα και εμείς παίρνουμε πολλά μηνύματα. Όμως, ο κάθε άρρωστος μέσα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, δίνει τον αγώνα του. Γι’ αυτό λοιπόν, τα πράγματα που θα λέμε κάθε φορά, δεν μπορούμε να τα πούμε, είναι προσωπικά δεδομένα. Αυτή τη στιγμή, γίνεται απεικονιστικός έλεγχος και η ομάδα σιγά – σιγά θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις. Έχουν γίνει δύο απόπειρες αποσωλήνωσης.

Προς το παρόν, δε θα γίνει μια τρίτη. Θα τελειώσει ο έλεγχος και θα αποφασίσει η ομάδα που τον παρακολουθεί την επόμενη κίνηση. Ο κάθε οργανισμός, ο κάθε ασθενής είναι ξεχωριστός, γι’ αυτό δεν υπάρχει γενικός κανόνας. Ανάλογα με το ιστορικό και την κλινική εξέλιξη, παίρνονται οι αποφάσεις από την ομάδα που τον παρακολουθεί. Υπάρχει ένα όριο διασωλήνωσης και όταν ξεπεραστεί, υπάρχει το επόμενο στάδιο. Οι μέρες διασωλήνωσης είναι συγκεκριμένες για όλους. Είναι μέχρι 12-14 μέρες», είπε η Ματίνα Παγώνη για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα – (δείτε εδώ πως ξεκίνησαν όλα με την υγεία του).