1 Μαΐου, 2024

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που ευθύνεται για τον βασανισμό και τον θάνατο του Όλιβερ από την Αράχωβα

Καθηγητής Κτηνιατρικής υποστηρίζει ότι ο σκύλος κακοποιήθηκε από άνθρωπο

Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Σε αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων από τις αρχές σχετικά με τον θάνατο του Όλιβερ από την Αράχωβα, ο οποίος έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί. Αυτό δήλωσε η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του χάσκι και φιλοζωικών οργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια αναμονής της εμφάνισης των γεγονότων που θα φωτίσουν τα αίτια του θανάτου του χάσκι, είτε προέκυψε κακοποίηση από ανθρώπινο χέρι είτε ο Όλιβερ τραυματίστηκε από επίθεση από μια αγέλη σκύλων, η υπόθεση φαίνεται να αλλάζει. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μάρτυρες που έχουν καταθέσει στις αρχές ό,τι γνωρίζουν για τον θάνατο του σκύλου.

Την ίδια στιγμή, όπως μετέδωσε σε σχετικό της ρεπορτάζ το πρωί της Δευτέρας (18/12) καθηγητής Κτηνιατρικής, ο οποίος έχει προσληφθεί ως τεχνικός σύμβουλος από την πλευρά των φιλοζωικών οργανώσεων, επιβεβαιώνει την αρχική γνωμάτευση της κτηνιάτρου που εξέτασε τον Όλιβερ, ότι δηλαδή υπήρχε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο και όχι δαγκωματιές από αγέλη σκύλων ή άλλων ζώων.

Τεράστια κινητοποίηση σημειώθηκε την Κυριακή (17/12) στην Αράχωβα, με πολίτες και φιλοζωικές οργανώσεις να διαμαρτύρονται ειρηνικά για τον θάνατο του Όλιβερ, του χάσκι που βρήκε τραγικό θάνατο.