20 Απριλίου, 2024

Συνέντευξη με τον ηθοποιό Αλέξανδρο Κουκ!

Συνέντευξη με τον ηθοποιό Αλέξανδρο Κουκ!

Αν θα έπρεπε να βρω μια φράση για να χαρακτηρίσω τον Αλέξανδρο Κουκ αυτή θα ήταν “ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα” που είτε φορά τη μάσκα του σοβαρού, του σκληρού, του χαρούμενου καταφέρνει πάντα να μαγνητίσει το φακό με το βλέμμα του. Αν κάτι θα λέγαμε πως ξεχωρίσαμε σε αυτόν πέρα από το ταλέντο του , είναι ένας νέος ηθοποιός με πολλά όνειρα που δεν εφησυχάζει ποτέ.

Πότε μπήκε το μικρόβιο της υποκριτικής μέσα σου; Ήταν κάτι με το οποίο ήθελες να ασχοληθείς από μικρός;

Κατ’ αρχάς ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Με τιμούν ιδιαιτέρως. Ναι, η υποκριτική υπήρξε πάντα μια μεγάλη αγάπη για μένα και μια έμφυτη ανάγκη που έγινε όλο και πιο έντονη όσο περνούσαν τα χρόνια. Ιδιαίτερα κατά τα χρόνια της εφηβείας. Αυτή η ανάγκη πήρε σάρκα και οστά στον ‘Ιασμο’ και πλέον αποτελεί την πρωταρχική μου μέριμνα.

Μπήκες σε αυτό το χώρο σχετικά πρόσφατα και σε μια περίοδο που οι ηθοποιοί βιώνουν τη κρίση στο μέγιστο βαθμό. Τι είναι αυτό που σου έδωσε την ώθηση να το κάνεις;

Αλήθεια είναι ότι ο ήδη δύσκολος αυτός χώρος, έχει πλέον βιώσει ακόμη μεγαλύτερη κρίση το τελευταίο διάστημα. Αυτό με στενοχωρεί πολύ. Παρόλα αυτά, εκτός από δύσκολος, ο χώρος αυτός είναι και μαγικός. Είναι η μαγεία του αυτή που δίνει ώθηση και κουράγιο να συνεχίζω.

Υπήρξαν άτομα που προσπάθησαν να σε αποθαρρύνουν από αυτή σου την προσπάθεια;

Αλέξανδρος Κουκ
Αλέξανδρος Κουκ

Είχα την τύχη να έχω πολλούς ανθρώπους στη ζωή μου που με στήριξαν και με στηρίζουν. Αγαπώ την οικογένειά μου και τους φίλους μου, και αν ποτέ ήθελε να με αποθαρρύνει κανείς ήταν μονάχα επειδή πίστευε ότι έκανε το καλύτερο για μένα. Και αυτό, αν το καλοσκεφτεί κανείς, δεν είναι κακό, ίσα-ίσα είναι πολύ όμορφο.

Έχεις κάνει αρκετές συνεργασίες στο θέατρο στη  .Αν έπρεπε να επιλέξεις ένα από τα τρία ποιο θα ήταν αυτό τηλεόραση , κινηματογράφο θέατρο;

Αγαπώ την υποκριτική σε όλες της τις εκφάνσεις. Το θέατρο είναι η παντοτινή μου αγάπη και το «σπίτι» μου, αλλά ο φακός -και ιδιαίτερα ο κινηματογραφικός φακός- είναι για μένα ένας μεγάλος έρωτας.

Διαβάζοντας το βιογραφικό σου βλέπω πως οι περισσότερες συμμετοχές σου είναι σε θέατρα ,αν θα έπρεπε να ξεχωρίσεις κάποια ποια θα ήταν αυτή;

Αγαπώ όλες μου τις δουλειές, και θυμάμαι πάντα τους όμορφους και ταλαντούχους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα. Όπως συνέβη και στο «Διάλεξε!» που ανέβηκε πέρσι στο Θέατρο Λαμπέτη. Αυτή τη στιγμή ξεχωρίζω την τωρινή μου παράσταση «Άστρα να πάνε!» επίσης στο θερινό θέατρο Λαμπέτη. Τρέχει από 2 έως 5 Αυγούστου και είναι μια πολύ δροσερή και αστεία σταντ-απ επιθεώρηση του ταλαντούχου Σταυριανού Κιναλόπουλου για τα 12 ζώδια! Γελάω στις πρόβες συνέχεια και πιστεύω ότι θα την αγαπήσει και το κοινό!

Αν θα έπρεπε να χαρακτηρίσεις με μια φράση την υποκριτική αλλά και γενικότερα το θέατρο ποια θα επέλεγες;

Αρνι και λύκος ταυτόχρονα.

Υπάρχει κάποιος ηθοποιός που να αποτελεί πρότυπο για σένα:

Συνήθως αγαπώ διαφορετικούς ηθοποιούς για διαφορετικούς λόγους. Υποκριτικά πάντως θαυμάζω την Μέριλ Στριπ. Υπάρχει άλλωστε κανείς που να μη τη θαυμάζει;

Πιστεύεις πως δίνονται ευκαιρίες στους νέους καλλιτέχνες να αναδείξουν το ταλέντο τους ή πως υπάρχει μια μόνιμη τάση ανακύκλωσης προσώπων και χαρακτήρων;

Πιστεύω ότι η δουλειά μας έχει ανάγκη από φωτεινά πρόσωπα. Αν κάποιος παραμένει φωτεινός για χρόνια τότε η μακροζωία του στη σκηνή είναι απολύτως δικαιολογημένη. Το ίδιο ισχύει και για τους νέους καλλιτέχνες. Πιστεύω ότι το ταλέντο θα αναδειχθεί. Με πολύ κόπο και με μια ακλόνητη θέληση. Ίσως αυτό να είναι το πιο σημαντικό.

Υπάρχει κάποια καθημερινή τηλεοπτική σειρά στην οποία θα ήθελες να συμμετέχεις;

Υπάρχουν πολλές. Οι «Άγριες Μέλισσες» όμως είναι στο στυλ μου και θα ήθελα πολύ να βρεθώ και εγώ στο Διαφάνι.

Σε τι φάση βρίσκεσαι καλλιτεχνικά αυτή τη περίοδο;

Αλέξανδρος Κουκ
Αλέξανδρος Κουκ

Γόνιμη και ελπιδοφόρα. Νομίζω το «Άστρα να πάνε!» έχει να κάνει με αυτό!

Μένεις στη Αθήνα .Έχεις σκεφτεί ποτέ να μετακομίσεις στην Θεσσαλονίκη  ή ακόμη και στο εξωτερικό με σκοπό να κυνηγήσεις μια μεγαλύτερη καριέρα;

Έχω ζήσει για χρόνια στο εξωτερικό, κυρίως επειδή ο πατέρας μου είναι Άγγλος. Επομένως θα αισθανόμουν άνετα να μετακομίσω εκεί και να ασχοληθώ με το θέατρο. Παρόλα αυτά, δεν σκοπεύω αυτή τη στιγμή. Αγαπώ την Ελλάδα και την Αθήνα και μου αρέσει η καλλιτεχνική ζωή εδώ.

Υπάρχει κάποιος ρόλος που ονειρεύεσαι να παίξεις;

Τον Ρομπέρτο Τσούκο από το ομώνυμο έργο του Κολτές. Στο μέλλον επίσης θα ήθελα να παίξω τον Ρωμαίο καθώς επίσης και τον Ιάσωνα από τη «Μήδεια» του Ευριπίδη.

Τι συμβουλή θα έδινες στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με την υποκριτική;

Τολμήστε το! Αξίζει!

Αλέξανδρος Κουκ
Αλέξανδρος Κουκ

Αλέξανδρε  σε ευχαριστώ πολύ που  παραχώρησες αυτή τη συνέντευξη στο OneNews.gr .