20 Μαΐου, 2024

«Συγχαρητήρια» Μητσοτάκη σε Κασσελάκη: Ο πρώτος διάλογος των δύο και η πρόσκληση του πρωθυπουργού – Πώς βλέπουν στη ΝΔ την εκλογή του (video)

«Συγχαρητήρια» Μητσοτάκη σε Κασσελάκη: Ο πρώτος διάλογος των δύο και η πρόσκληση του πρωθυπουργού – Πώς βλέπουν στη ΝΔ την εκλογή του

Πότε αναμένεται αν συναντηθούν οι δύο άνδρες για πρώτη φορά

Από Κυριάκος Μελλίδης

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. Τον συνεχάρη για τη νίκη του και τον κάλεσε να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες.

Πώς βλέπουν στη ΝΔ την εκλογή Κασσελάκη

Σημειώνεται ότι δεν αιφνιδιάστηκαν στη ΝΔ από την άνετη επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. Την αποδίδουν εν πολλοίς στην «απογοήτευση που υπάρχει στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για όλα όσα έχουν προηγηθεί».

Τα στελέχη της Πειραιώς παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, περιμένουν να δουν πού θα… καθίσει η μπίλια μετά και τις έντονες προεκλογικές αντεγκλήσεις μεταξύ των δύο υποψηφίων και των υποστηρικτών τους και θεωρούν ότι το σίριαλ της εσωστρέφειας στην Κουμουνδούρου έχει ακόμα πολλά επεισόδια.

Παρόλο που επισήμως αποφεύγουν τις πρόωρες δηλώσεις και τα σχετικά σχόλια, ήδη, όπως αναφέρει κομματικός παράγοντας, ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει συγκεκριμένα δείγματα γραφής, για παράδειγμα με δηλώσεις του για το ψευδοκράτος στην Κύπρο και την ανύπαρκτη συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ.

Πέρα από την όποια επικοινωνιακή ικανότητα έχει ο κ. Κασσελάκης, στη ΝΔ αμφισβητούν ότι θα καταφέρει τελικά να αναπληρώσει το κενό του Αλέξη Τσίπρα και να πετύχει να οργανώσει έναν σοβαρό αντιπολιτευτικό πόλο απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Παρατηρούν επίσης ότι «προεκλογικά δεν έκανε καμία πολιτική δήλωση, ούτε κατέθεσε συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις για την επόμενη μέρα. Κάτι σίγουρα όχι τυχαίο», επισημαίνουν και αναμένουν να του πετάξουν το… γάντι, υπό τη νέα του θεσμική ιδιότητα. Ερωτήματα -όπως λένε- προκαλεί και ο τρόπος λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένης της απουσίας του νέου προέδρου από τη Βουλή.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο βρίσκονται σε αναμονή και για το νέο ρόλο του Παύλου Πολάκη στο κόμμα, καθώς ήταν από τους πρώτους εντός του ΣΥΡΙΖΑ που πρόβαλε την υποψηφιότητα Κασσελάκη, και πιθανολογούν «εξαργύρωση» της συγκεκριμένης στήριξης. «Το αν ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξει να ταυτιστεί με τον Παύλο Πολάκη και τον… πολακισμό είναι δική του απόφαση. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του», τονίζουν χαρακτηριστικά.

«Αυτό το οποίο χρειάζεται ο τόπος είναι να αποκτήσει μια κανονική, μια πολιτική, μια εποικοδομητική αξιωματική αντιπολίτευση. Μέχρι τώρα είχε μια τοξική αξιωματική αντιπολίτευση», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Το ζητούμενο, όπως είπε, «είναι να έχουμε μια αντιπολίτευση προφανώς σκληρή, προφανώς εποικοδομητική, η οποία να κάνει κριτική στην κυβέρνηση. Έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες».

Reduce bounce rates