30 Απριλίου, 2024

Στάθης Άνθης: Ταυτοποιήθηκε η σορός του αδερφού του Δημήτρη Άνθη

Στάθης Άνθης: Ταυτοποιήθηκε η σορός του αδερφού του Δημήτρη Άνθη

Ταυτοποιήθηκε η σορός του Στάθη Άνθη, του αδερφού του ηθοποιού, Δημήτρη Άνθη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το ξενοδοχείο όπου εργαζόταν στη Βρετανία

Γράφτηκε ο τραγικός επίλογος στην υπόθεση της εξαφάνισης του αδελφού του Δημήτρη Άνθη, Στάθη, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί στις 8 Μαρτίου στην Αγγλία. Την είδηση γνωστοποίησε ο δικηγόρος της οικογένειας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου. «Με την ανακοίνωση από τις αστυνομικές Αρχές και με την ταυτοποίηση του DNA βεβαιώνεται ότι η σορός που έχει βρεθεί (σ.σ. στον κόλπο του Μπίγκμπερι στην Βρετανία) ανήκει στον Στάθη Άνθη, τον Έλληνα που κάτω από περίεργες συνθήκες είχε εξαφανιστεί από το ξενοδοχείο όπου έμενε το προσωπικό».

Σε ένα ηχητικό ντοκουμέντο που είχε έρθει στη δημοσιότητα από την εκπομπή «Φως στο τούνελ», ο αγνοούμενος ακουγόταν αναστατωμένος να αναφέρεται σε ένα σοβαρό περιστατικό που συνέβη στο ξενοδοχείο όπου εργαζόταν, λίγες μέρες πριν ο ίδιος εξαφανιστεί.

«Έμαθα από την ψυχολόγο του αδελφού μου, ότι έχει νιώσει ρατσιστικές διαθέσεις από το ξενοδοχείο που εργαζόταν. Μάλιστα στο χώρο της κουζίνας του προσωπικού όπου εργαζόταν είχαν τοποθετήσει κρυφά κάμερα. Χωρίς να τους ενημερώσουν» είχε δηλώσει ο Δημήτρης Άνθης στο «Έλα Χαμογέλα».

Επίσης, όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, είχε στείλει βιογραφικά σε άλλες επιχειρήσεις τον τελευταίο καιρό, καθώς ήθελε να φύγει από το χώρο εργασίας του. Σύμφωνα με τον Σταύρο Γεωργίου, υπάρχουν κάποια θέματα στα οποία εμμένει η οικογένεια και τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν. «Δεν υπήρχε θέμα αυτοκτονίας και θεωρούμε δολοφονία αυτό που έγινε. Έχουμε ζητήσει να μπορέσει να εξασφαλιστεί και στην Ελλάδα η επανάληψη της νεκροψίας νεκροτομής και των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων».

Το πτώμα του Στάθη Άνθη, γνωστού και ως Σταν στους φίλους του, εντοπίστηκε στα τέλη Απριλίου στη νότια ακτή του Ντέβον της Αγγλίας στο Bigbury Bay. Οι αρχές έφτασαν γρήγορα στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται να ανήκει στον αγνοούμενο -τότε- Στάθη Άνθη, κάτι που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε.

«Οι βρετανικές αρχές μάς είπαν σε email ότι δεν υπάρχει ένας πολύ ισχυρός λόγος για να έρθετε εδώ, διότι ο αδερφός σας πιθανότατα να έχει πέσει στη θάλασσα. Κάτι σενάρια δικά τους. Αυτό ήταν το πρώτο μέιλ. Κάλεσαν τον αδερφό μου να αναγνωρίσει τη σορό, αλλά εκείνος για δικούς του ψυχολογικούς λόγους δεν πήγε, έδωσε μόνο DNA» είχε δήλωσε τότε ο αδερφός του, Γιώργος Άνθης.