28 Φεβρουαρίου, 2024

Σπιτικά αναψυκτικά – Κρύο τσάι με σιρόπι φρέσκου ροδάκινου

Σπιτικά αναψυκτικά – Κρύο τσάι με σιρόπι φρέσκου ροδάκινου

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 ώριμα ροδάκινα, σε λεπτές φέτες και λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
  • Για το τσάι
  • 2-3 κουταλιές σούπας μαύρο τσάι (ή 3-4 σακουλάκια), ανάλογα με το πόσο δυνατό το προτιμάτε
  • 8 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό και τα ροδάκινα σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά και χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλι ανακατεύετε πιέζοντας και τα ροδάκινα να λιώσουν. Αφού διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη, σκεπάστε την κατσαρόλα, αποσύρετέ την από τη φωτιά και αφήστε τη για 25-30 λεπτά.
  2. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το τσάι (χύμα ή φακελάκια) με τα 8 φλιτζάνια νερό. Μεταφέρετε το τσάι σε κανάτα ή γυάλινες φιάλες και βάλτε το στο ψυγείο. Φιλτράρετε το σιρόπι σας, σε ένα μπουκάλι ή ένα δοχείο. (Φυλάξτε τα υπολείμματα ροδάκινου για το πρωινό σας γιαούρτι).
  3. Για το σερβίρισμα: Βάζετε σε ποτήρια πάγο, ρίχνετε μέσα όσο από το σιρόπι ροδάκινου θέλετε, γεμίζετε τα ποτήρια με παγωμένο τσάι, προσθέτετε φέτες από φρέσκο ροδάκινο αν θέλετε και σερβίρετε.